Meiskes & jongens

Met muziek van Raymond van het Groenewoud

Een uit de hand gelopen tuinfeest brengt een duister geheim aan het licht bij de familie De Clercq… Wie kon zijn handen niet thuis houden? En welk meiske maakt alles kapot? Opeens worden alle scheuren en barsten van het gezin pijnlijk zichtbaar…

Het stuk wordt aangevuld met een hele reeks nummers uit de 40-jarige carrière van Raymond van het Groenewoud. Zijn muziek wordt compléét door elkaar geschud en in verschillende nieuwe jasjes gestoken. Voor het eerst wordt het volledige oeuvre van deze legendarische Vlaamse muzikant gebruikt voor een theaterstuk.

De combinatie van pijnlijke situaties, humor en prachtige muziek van Raymond van het Groenewoud maakt van deze voorstelling een totaalbeleving. Laat je helemaal meeslepen door het ontspoorde tuinfeest aan de rand van het zwembad!

Deze voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van theatermaker Arne Sierens. Script en regie zijn in handen van Sébastien De Smet en Dag Taeldeman verzorgt de arrangementen.

KALENDER

Meiskes & Jongens ging op 30 september 2018 in première in Theater Elckerlyc, Antwerpen.

BEKIJK AL ONZE SHOWS

Geprezen in de pers


"Een topformule die gewoonweg werkt"

Musicalsites

"Een lekker stuk theater, naadloos verweven met een dosis donkere humor"

Concertnews

"Listig en lustig gespeeld, rechttoe rechtaan en pittig gekruid"

Luc Milio, Radio 2

"De achtkoppige cast speelt de pannen van het dak"

De Morgen

SCÈNEBEELDENIDEE &
SCRIPT

Sébastien De Smet

Sébastien De Smet werd geboren in 1976 te gent. Reeds als kleine jongen speelde hij mee in het NTG, in oa Pinokkio, Medea,… Vanaf dan stond het voor hem vast, dat hij later in het theater zou belanden. Na in 2002 zijn diploma te hebben behaald aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, debuteerde hij meteen als Suske in de musical ‘Suske & Wiske en de spokenjagers’. Na enkele musicals te hebben gedaan bij Ballet van Vlaanderen, Studio 100 en Music Hall, ging hij aan de slag bij De Kopergieterij te Gent. Daar speelde hij in ‘Wilde Dingen’, waarmee hij toerde door België, Frankrijk, Duitsland, Turkije, Japan en Korea. Daarna speelde hij onder andere Herman Brusselmans’ monoloog ‘Geboren worden is erfelijk!’ en was hij een seizoen lang te zien in de televisieserie ‘Spoed’.

In 2008 keerde hij terug naar musicalland. Hij werd genomineerd voor beste hoofdrol voor zowel ‘Dans der Vampieren’ als voor ‘Gansha’. Verder speelde hij hoofdrollen in tal van musicals, zoals ‘Lelies’, ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’, ‘Ben X’, ‘Shrek’, ‘Piaf’ en ‘Evita’.

Ook op televisie speelde hij vele rollen, onder meer in ‘Wittekerke’, ‘Code 37’, ‘Rupel’, ‘Witse’,… Hij was ook te zien in de langspeelfilms ‘Vidange Perdue’ en ‘Lee & Cindy C’. Tussendoor regisseerde en schreef hij o.a. ‘Ah Lies’, ‘Dwerg en de 7 Witjes’, ‘Pinokkio’, ‘Dameskoor’ en ‘Labyrinth’.

foto: © Steven Hendrix


 

Dag Taeldeman

muziek & arrangement

 

Bekijk hier de volledige cast van Meiskes & Jongens…

 

Met steun van de Belgische Tax Shelter

Deel deze pagina met je vrienden