Meiskes & jongens

Met muziek van Raymond van het Groenewoud

Deze voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van theatermaker Arne Sierens. Het toont een rijke familie, waar alles loopt zoals in ‘de boekskes’! Tot een vriendinnetje van de zonen op bezoek komt en blijkt dat hun vader haar reeds enige tijd goed kent. Opeens worden alle scheuren en barsten van het gezin pijnlijk zichtbaar.

De ogenschijnlijk alledaagse taal, wordt aangevuld met een hele reeks liedjes uit de 40-jarige carrière van Raymond van het Groenewoud. Deze muzikale verteller schrijft speciaal voor deze musical een nieuwe titelsong. Om dit alles tot leven te brengen, maakt Dag Taeldeman nieuwe arrangementen, live uitgevoerd door 3 multi-instrumentalisten.

De script en regie is in handen van Sébastien De Smet, die van deze voorstelling een pijnlijk-humoristische totaalbeleving zal maken. Samen met 8 acteurs en 3 muzikanten, zal het publiek het gevoel krijgen, echt deel uit te maken van het ontspoorde tuinfeest aan de rand van het zwembad.

KALENDER

4, 5, 6 & 7 oktober 2018
Theater Elckerlyc, Antwerpen

koop tickets

SCRIPT &
REGIE

Sébastien De Smet

Sébastien De Smet werd geboren in 1976 te gent. Reeds als kleine jongen speelde hij mee in het NTG, in oa Pinokkio, Medea,… Vanaf dan stond het voor hem vast, dat hij later in het theater zou belanden. Na in 2002 zijn diploma te hebben behaald aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, debuteerde hij meteen als Suske in de musical ‘Suske & Wiske en de spokenjagers’. Na enkele musicals te hebben gedaan bij Ballet van Vlaanderen, Studio 100 en Music Hall, ging hij aan de slag bij De Kopergieterij te Gent. Daar speelde hij in ‘Wilde Dingen’, waarmee hij toerde door België, Frankrijk, Duitsland, Turkije, Japan en Korea. Daarna speelde hij onder andere Herman Brusselmans’ monoloog ‘Geboren worden is erfelijk!’ en was hij een seizoen lang te zien in de televisieserie ‘Spoed’.

In 2008 keerde hij terug naar musicalland. Hij werd genomineerd voor beste hoofdrol voor zowel ‘Dans der Vampieren’ als voor ‘Gansha’. Verder speelde hij hoofdrollen in tal van musicals, zoals ‘Lelies’, ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’, ‘Ben X’, ‘Shrek’, ‘Piaf’ en ‘Evita’.

Ook op televisie speelde hij vele rollen, onder meer in ‘Wittekerke’, ‘Code 37’, ‘Rupel’, ‘Witse’,… Hij was ook te zien in de langspeelfilms ‘Vidange Perdue’ en ‘Lee & Cindy C’. Tussendoor regisseerde en schreef hij o.a. ‘Ah Lies’, ‘Dwerg en de 7 Witjes’, ‘Pinokkio’, ‘Dameskoor’ en ‘Labyrinth’.

foto: © Steven Hendrix


 

Dag Taeldeman

muziek & arrangement

 

Bekijk hier de volledige cast van Meiskes & Jongens…

 

Deel deze pagina met je vrienden