Image

Bij Deep Bridge hebben we een boon voor scholen, daarom speciaal voor jullie volgende fantastische voordelen...

Klasbak

een bank vooruit en een kus van de juf

Topshows

tijdens en na de schooluren

De voorstellingen worden speciaal tijdens de schooluren vertoond. Je hebt ook de mogelijkheid om in klasverband een avondvoorstelling bij te wonen. Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons aanbod.€12,50 p.p.

+ gratis openbaar vervoer

Wij willen dat iedereen de kans krijgt om een voorstelling te zien. We werken drempels weg door samen te werken met De Lijn waardoor je gratis naar de voorstelling reist.

meer info

Gratis

educatief pakket

Naast een gratis workshop rond de thematiek van de voorstelling voor de docent, faciliteren we ook een knallende workshop gegeven door een externe musicaldocent. Mail me voor meer informatie.voorstellingen

speciaal voor scholen

Klasbak is de scholenwerking van Deep Bridge. Samen lachen, samen plezier beleven, samen een nieuw en vreemd verhaal ontdekken en daarover actief reflecteren, is noodzakelijk in een maatschappij die steeds gerichter is op het individu. Enkel in het theater kan dit nog! Daarom willen we leerlingen en docenten uitnodigen om kennis te maken met de kleurrijke en prikkelende musicalwereld en samen te genieten van deze gedeelde ervaring.

De scholenwerking is opgezet met als doel elke leerling de kans te geven om voor een betaalbare prijs onze voorstellingen te bekijken. Tijdens het theaterbezoek in klasverband komt de huidige generatie, vaak voor de eerste keer, in aanraking met het genre musical, en we hopen dat het ontdekken van deze energieke wereld een positieve belevenis is. Bij een musical wordt het verhaal verder verteld in muziek en wordt de inhoud versterkt door dans. Aan de hand van deze gedeelde ervaring moedigen we docenten en leerlingen aan moeilijkere concepten, zoals authenticiteit (La Cage Aux Folles) of identiteit (MAMMA MIA!), bespreekbaar te maken in de klas. We ondersteunen dit gesprek met fris vormgegeven en digitaal te downloaden educatieve omkadering. Maar we gaan nog een stap verder. We bieden ook de mogelijkheid om een externe musicaldocent in te zetten in de klas. De musicaldocent neemt je leerlingen op een opbouwende en toegankelijke manier mee in het musicalvak. Ze leren samenwerken, hun lichaam te coördineren, zich emotioneel te uiten, en het is een kans voor je leerlingen om zich te tonen en talenten te ontwikkelen. Als docent is het niet altijd makkelijk om de praktische vertaling van de educatieve omkadering te maken, zeker als je zelf niet zo kunstzinnig bent aangelegd. We willen inspelen op deze nood door samen te leren over en in de podiumkunsten in de hoop deze opgedane inzichten in de toekomst te verwerken in je eigen lespraktijk. Plezier en samen de voorstelling beleven, is voor jou en je  leerlingen de grootste opbrengst.

Laat je leerling tot bloei komen en kies voor klasbak.


  The Sound Of Music

  'The Sound of Music’ vertelt het verhaal van Maria, die zich niet kan aanpassen aan het kloosterleven en de opdracht krijgt van Moeder Overste om als gouvernante te werken bij de Familie Von Trapp. Daar komt ze er al snel achter dat de zeven kinderen van Kapitein Von Trapp onder een te streng regime leven. Wanneer de Kapitein een tijd van huis is, laat Maria de kinderen weer opbloeien.

  Cast: Ianthe Tavernier, Koen Van Impe, Geena Lisa, Peter Thyssen, An Lauwereins, Charlotte Suijs, Pieter Casteleyn

  MEER INFO

  Adviesleeftijd: +5 jaar

  Huh? Met je klas naar deze voorstelling?
  JA! The Sound of Music is een klassieker die je met je klas gezien moet hebben. Muziek en theater helpen kinderen te ontwikkelen tot wie ze écht zijn. Het draagt bij aan hun concentratie, bevordert samenwerking en prikkelt hun creativiteit. Deze musical inspireert  zo leerlingen en is een perfecte aansluiting op de muzieklessen. Bovendien is er een grote kans dat je iemand herkent in de kindercast. Treed als docent zelf in de voetsporen van Maria en laat je leerlingen openbloeien. We zijn er zeker van dat gordijnen je goed zullen staan. 😉


  kalender  Aanvraag & Tickets

  Stadsschouwburg Antwerpen
  Donderdag 9/12 om 13u30
  Donderdag 16/12 om 13u30
  Vrijdag 17/12 om 13u30

  Capitole Gent
  Vrijdag 14/01 
  om 13u30

  Trixxo Theater, Hasselt
  Vrijdag 21/01 om 13u30

  Duur
  120 minuten incl. pauze


  Sneeuwwitje

  'Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen’ is net als ‘Doornroosje’ en ‘Assepoester’ een klassieker. Het verhaal is van alle tijden, magisch en ontroerend.

  Wanneer de koningin van haar magische toverspiegel hoort dat Sneeuwwitje het mooiste meisje van het land is, bedenkt ze een list om voor altijd verlost te zijn van Sneeuwwitje. Maar de list mislukt, en Sneeuwwitje komt terecht bij Zeven Dwergen en een jager. Samen gaan ze de strijd aan tegen de gemene Koningin en neemt Sneeuwwitje voor het eerst in de geschiedenis van Sprookjes haar lot in eigen handen.

  MEER INFO

  Adviesleeftijd: +5 jaar

  Huh? Met je klas naar deze voorstelling?
  Majagij! Sneeuwwitje is voor kinderen van de lagere school misschien wel een eerste en spannende theaterervaring. Als docent wil je dat het theaterbezoek positief is, daarom kiezen we voor deze heldere sprookjesvorm en herkenbare personages. Het publiek wordt actief betrokken bij de voorstelling, en de kinderen krijgen de kans om zich helemaal uit te leven. Bij ons mag je meezingen en mee dansen. En wat extra leuk is: na de show mag je met de hele klas in het decor op de foto met de cast!


  kalender  Stadsschouwburg Antwerpen
  Vrijdag 11/03/2021 om 13u30

  Duur
  90 minuten

  Aanvraag & Tickets

  Contacteer
  jouw KLASBAK-verantwoordelijke:

  GRIETKIN DEROO
  grietkin@deepbridge.be

  Deep Bridge
  Terbekehofdreef 43
  2610 Wilrijk

  Registreer
  je school of klas

  Blijf altijd op de hoogte
  van onze speciale aanbiedingen voor scholen.