Image

Bij Deep Bridge hebben we een boon voor scholen, daarom speciaal voor jullie volgende fantastische voordelen...

Klasbak

een bank vooruit en een kus van de juf

Topshows

tijdens en na de schooluren

De voorstellingen worden speciaal tijdens de schooluren vertoond. Je hebt ook de mogelijkheid om in klasverband een avondvoorstelling bij te wonen. Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons aanbod.€12,50 p.p.

+ gratis openbaar vervoer

Wij willen dat iedereen de kans krijgt om een voorstelling te zien. We werken drempels weg door samen te werken met De Lijn waardoor je gratis naar de voorstelling reist.

meer info

Gratis

educatief pakket

Naast een gratis workshop rond de thematiek van de voorstelling voor de docent, faciliteren we ook een knallende workshop gegeven door een externe musicaldocent. Mail me voor meer informatie.
  voorstellingen

  speciaal voor scholen

  Klasbak is de scholenwerking van Deep Bridge. Samen lachen, samen plezier beleven, samen een nieuw en vreemd verhaal ontdekken en daarover actief reflecteren, is noodzakelijk in een maatschappij die steeds gerichter is op het individu. Enkel in het theater kan dit nog! Daarom willen we leerlingen en docenten uitnodigen om kennis te maken met de kleurrijke en prikkelende musicalwereld en samen te genieten van deze gedeelde ervaring.

  De scholenwerking is opgezet met als doel elke leerling de kans te geven om voor een betaalbare prijs onze voorstellingen te bekijken. Tijdens het theaterbezoek in klasverband komt de huidige generatie, vaak voor de eerste keer, in aanraking met het genre musical, en we hopen dat het ontdekken van deze energieke wereld een positieve belevenis is. Bij een musical wordt het verhaal verder verteld in muziek en wordt de inhoud versterkt door dans. Aan de hand van deze gedeelde ervaring moedigen we docenten en leerlingen aan moeilijkere concepten, zoals authenticiteit (La Cage Aux Folles) of identiteit (MAMMA MIA!), bespreekbaar te maken in de klas. We ondersteunen dit gesprek met fris vormgegeven en digitaal te downloaden educatieve omkadering. Maar we gaan nog een stap verder. We bieden ook de mogelijkheid om een externe musicaldocent in te zetten in de klas. De musicaldocent neemt je leerlingen op een opbouwende en toegankelijke manier mee in het musicalvak. Ze leren samenwerken, hun lichaam te coördineren, zich emotioneel te uiten, en het is een kans voor je leerlingen om zich te tonen en talenten te ontwikkelen. Als docent is het niet altijd makkelijk om de praktische vertaling van de educatieve omkadering te maken, zeker als je zelf niet zo kunstzinnig bent aangelegd. We willen inspelen op deze nood door samen te leren over en in de podiumkunsten in de hoop deze opgedane inzichten in de toekomst te verwerken in je eigen lespraktijk. Plezier en samen de voorstelling beleven, is voor jou en je  leerlingen de grootste opbrengst.

  Laat je leerling tot bloei komen en kies voor klasbak.


   Huh? Met je klas naar deze voorstelling?
   JA! 'The Sound of Music' is een klassieker die je met je klas gezien moet hebben. Muziek en theater helpen kinderen te ontwikkelen tot wie ze écht zijn. Het draagt bij aan hun concentratie, bevordert samenwerking en prikkelt hun creativiteit. Deze musical inspireert  zo leerlingen en is een perfecte aansluiting op de muzieklessen. Bovendien is er een grote kans dat je iemand herkent in de kindercast! Treed als docent zelf in de voetsporen van Maria en laat je leerlingen openbloeien. We zijn er zeker van dat gordijnen je goed zullen staan. 😉

   The Sound Of Music

   Adviesleeftijd: vanaf de derde kleurklas (+5 jaar)

   'The Sound of Music’ vertelt het verhaal van Maria, die zich niet kan aanpassen aan het kloosterleven en de opdracht krijgt van Moeder Overste om als gouvernante te werken bij de Familie Von Trapp. Daar komt ze er al snel achter dat de zeven kinderen van Kapitein Von Trapp onder een te streng regime leven. Wanneer de Kapitein een tijd van huis is, laat Maria de kinderen weer opbloeien.

   Cast: Ianthe Tavernier, Koen Van Impe, Geena Lisa, Peter Thyssen, An Lauwereins, Charlotte Suijs, Pieter Casteleyn

   MEER INFO


   kalender   Stadsschouwburg Antwerpen
   Donderdag 08/01 om 13u00

   Capitole Gent
   Vrijdag 15/01 
   om 13u30

   Ethias Theater, Hasselt
   Vrijdag 22/01 om 13u30

   Duur
   150 minuten

   Aanvraag & Tickets

   Huh? Met je klas naar deze voorstelling?
   Absoluut! Robin Hood is de perfecte eerste theaterervaring voor kinderen. Het is een helder sprookje boordevol leuke liedjes. Robin Hood en zijn vriendjes inspireren de strijder tegen onrecht bij je leerling. Dit sprookjesverhaal leert kinderen op te komen voor kwetsbare, minder mondige groepen en ook dat een beetje deugnieterij levens redt!

   Robin Hood & Ik

   Adviesleeftijd: vanaf het eerste leerjaar (+6 jaar)

   ‘Robin Hood & ik’ vertelt het verhaal van Robin Hood en zijn bende vrijbuiters. Terwijl Koning Leeuwenhart een oorlog uitvecht in het Heilig Land, zwaait zijn door en door slechte broer de scepter over het land. Met de hulp van de Sheriff van Nottingham steelt hij van de arme mensen. Tot Robin er schoon genoeg van heeft en al het geld rooft. Iets waar de Sheriff niet mee kan lachen. Als dan ook nog ’s zijn nichtje Marianne verliefd wordt op Robin is het hek helemaal van de dam. Maar wat als Robin Hood niet bestaat? Wat als het hele verhaal verzonnen is?

   Cast: Laurenz Hoorelbeke & Jasmine Jaspers

   MEER INFO


   kalender   Waneer
   Vrijdag 26/02 om 13u30

   Duur
   80 minuten

   Waar
   Stadsschouwburg Antwerpen

   Aanvraag & Tickets

   Contacteer
   jouw KLASBAK-verantwoordelijke:

   GRIETKIN DEROO
   grietkin@deepbridge.be

   Deep Bridge
   Terbekehofdreef 43
   2610 Wilrijk

   Registreer
   je school of klas

   Blijf altijd op de hoogte
   van onze speciale aanbiedingen voor scholen.