Image

Bij Deep Bridge hebben we een boon voor scholen, daarom speciaal voor jullie volgende fantastische voordelen...

Klasbak

een bank vooruit en een kus van de juf

Topshows

tijdens en na de schooluren

De voorstellingen worden speciaal tijdens de schooluren vertoond. Je hebt ook de mogelijkheid om in klasverband een avondvoorstelling bij te wonen. Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons aanbod.€ 15,00 p.p.

+ gratis openbaar vervoer

Wij willen dat iedereen de kans krijgt om een voorstelling te zien. We werken drempels weg door samen te werken met De Lijn waardoor je gratis naar de voorstelling reist.

meer info

Gratis

educatief pakket

Naast een gratis workshop rond de thematiek van de voorstelling voor de docent, faciliteren we ook een knallende workshop gegeven door een externe musicaldocent. Mail me voor meer informatie.


voorstellingen

Speciaal voor scholen


Klasbak is de scholenwerking van Deep Bridge. Samen lachen, samen plezier beleven, samen een nieuw en vreemd verhaal ontdekken en daarover actief reflecteren, is noodzakelijk in een maatschappij die steeds gerichter is op het individu. Enkel in het theater kan dit nog! Daarom willen we leerlingen en docenten uitnodigen om kennis te maken met de kleurrijke en prikkelende musicalwereld en samen te genieten van deze gedeelde ervaring.

De scholenwerking is opgezet met als doel elke leerling de kans te geven om voor een betaalbare prijs onze voorstellingen te bekijken. Tijdens het theaterbezoek in klasverband komt de huidige generatie, vaak voor de eerste keer, in aanraking met het genre musical, en we hopen dat het ontdekken van deze energieke wereld een positieve belevenis is. Bij een musical wordt het verhaal verder verteld in muziek en wordt de inhoud versterkt door dans. Aan de hand van deze gedeelde ervaring moedigen we docenten en leerlingen aan moeilijkere concepten, zoals authenticiteit (La Cage Aux Folles) of identiteit (MAMMA MIA!), bespreekbaar te maken in de klas. We ondersteunen dit gesprek met fris vormgegeven en digitaal te downloaden educatieve omkadering.

Maar we gaan nog een stap verder. We bieden ook de mogelijkheid om een externe musicaldocent in te zetten in de klas. De musicaldocent neemt je leerlingen op een opbouwende en toegankelijke manier mee in het musicalvak. Ze leren samenwerken, hun lichaam te coördineren, zich emotioneel te uiten, en het is een kans voor je leerlingen om zich te tonen en talenten te ontwikkelen. Als docent is het niet altijd makkelijk om de praktische vertaling van de educatieve omkadering te maken, zeker als je zelf niet zo kunstzinnig bent aangelegd. We willen inspelen op deze nood door samen te leren over en in de podiumkunsten in de hoop deze opgedane inzichten in de toekomst te verwerken in je eigen lespraktijk. Plezier en samen de voorstelling beleven, is voor jou en je  leerlingen de grootste opbrengst.

Laat je leerling tot bloei komen en kies voor KLASBAK.


  The Sound Of Music

  'The Sound of Music’ vertelt het verhaal van Maria, die zich niet kan aanpassen aan het kloosterleven en de opdracht krijgt van Moeder Overste om als gouvernante te werken bij de Familie Von Trapp. Daar komt ze er al snel achter dat de zeven kinderen van Kapitein Von Trapp onder een te streng regime leven. Wanneer de Kapitein een tijd van huis is, laat Maria de kinderen weer opbloeien.

  Cast: Ianthe Tavernier, Koen Van Impe, Geena Lisa, Peter Thyssen, An Lauwereins, Charlotte Suijs, Pieter Casteleyn

  MEER INFO

  Adviesleeftijd: +5 jaar

  Huh? Met je klas naar deze voorstelling?
  JA! The Sound of Music is een klassieker die je met je klas gezien moet hebben. Muziek en theater helpen kinderen te ontwikkelen tot wie ze écht zijn. Het draagt bij aan hun concentratie, bevordert samenwerking en prikkelt hun creativiteit. Deze musical inspireert  zo leerlingen en is een perfecte aansluiting op de muzieklessen. Bovendien is er een grote kans dat je iemand herkent in de kindercast. Treed als docent zelf in de voetsporen van Maria en laat je leerlingen openbloeien. We zijn er zeker van dat gordijnen je goed zullen staan. 😉


  kalender  Aanvraag & Tickets

  Trixxo Theater, Hasselt
  Vrijdag 22/04 om 13u00

  Duur
  150 minuten incl. pauze


  RENT

  Het verhaal van ‘RENT’ speelt zich af in de creatieve New Yorkse wijk ‘East Village’ in de jaren ‘90. Een jaar lang filmt Mark de verschillende levens van zijn vrienden, die elk op hun manier geconfronteerd worden met de harde realiteit en weer opgetild worden door de warmte van hun vriendschap. Marks film vormt zo het verhaal van Rent, een tranche de vie die niemand onberoerd laat.

  Cast: Stijn Proesmans, Ruben Van Keer, Pieter Jan De Paepe, Bart Aerts, Saïn Vantomme, Lyssa Tejero, Lien Van Den Bossche en Kenny Verelst

  MEER INFO

  Adviesleeftijd: +14 jaar

  Huh? Met je klas naar deze voorstelling?
  ‘t Zal wel! Jonge creatieve mensen op het podium zien worstelen met herkenbare thema’s (snel veranderende ethische codes, dromen najagen of kiezen voor zekerheid, druggebruik, sociale ongelijkheid, armoede), op een locatie die het rock-and-roll gehalte van de voorstelling omhoog krikt, inspireert en raakt jonge mensen.

  ‘RENT’ gaat over vriendschap, liefde en alle uitdagingen die daarbij komen kijken. De perfecte eerste theaterervaring voor middelbare scholieren.


  kalender  Aanvraag & Tickets

  Blikfabriek, Hoboken
  Donderdag 29/09/2022 om 13u00
  Vrijdag 30/09/2022 om 13u00
  Donderdag 06/10/2022 om 13u00
  Vrijdag 07/10/2022 om 13u00

  Duur
  165 minuten incl. pauze


  Charlie And The Chocolate Factory

  De wereldberoemde Willy Wonka opent de poorten van zijn mysterieuze fabriek, maar alleen voor enkele gelukkigen. De jonge Charlie Bucket en vier andere gouden ticketwinnaars gaan op een onvergetelijke reis in de wondere wereld van Willy Wonka’s chocoladefabriek.

  Een chocoladetuin, een leger van eekhoorns en de eigenaardige Oempa Loempa’s moet je zelf gezien hebben voordat je het gelooft. ‘Charlie and the Chocolate Factory’ is een spectaculaire nieuwe musical boordevol zoete traktaties.

  MEER INFO

  Adviesleeftijd: +6 jaar

  Huh? Met je klas naar deze voorstelling?
  Absoluut! ‘Charlie and the Chocolate Factory’ is een musical om duimen en vingers van af te likken. De musical is gebaseerd op het boek van Roald Dahl (Matilda, De Grote Vriendelijke Reus en De Reuzenperzik) en het verhaal betovert de wereld al meer dan 50 jaar. Roald Dahl staat bekend om zijn rijke fantasierijke werelden; die van Willy Wonka is zonder twijfel één van de spectaculairste.

  Ontdek samen met je klas welke geheimen deze mysterieuze chocoladefabriek verborgen houdt.


  kalender  Aanvraag & Tickets

  Stadsschouwburg Antwerpen
  Vrijdag 09/12/2022 om 13u00
  Donderdag 15/12/2022 om 13u00
  Vrijdag 16/12/2022 om 13u00
  Donderdag 22/12/2022 om 13u00

  Capitole Gent
  Vrijdag 13/01/2023 om 13u00

  Trixxo Theater, Hasselt
  Vrijdag 27/01/2023 om 13u00

  Duur
  150 minuten incl. pauze


  Rapunzel

  Het verhaal van ‘Rapunzel’ (heel) kort samengevat: moeder, raponsjes, baby, heks, toren, prins, lange staart. Wanneer je weet dat Stany Crets de pen ter hand neemt om een eigentijdse, nieuwe versie van het verhaal te schrijven, dan moeten we niet vertellen dat het scenario hier en daar doorspekt wordt met kwinkslagen, dubbele bodems en leuke liedjes.

  MEER INFO

  Adviesleeftijd: +6 jaar

  Huh? Met je klas naar deze voorstelling?
  Absoluut! Rapunzel is de perfecte eerste theaterervaring voor kinderen. Het is het bekende sprookje in een nieuw jasje boordevol leuke muziek. De voorstelling neemt jong en oud mee in een magische sprookjeswereld. Verwacht je aan alle nodige toeters en bellen: grote sprookjesdecors, een uitgebreid ensemble, nog meer oorwurmen van liedjes en een karrenvracht aan humor.


  kalender  Aanvraag & Tickets

  Stadsschouwburg Antwerpen
  Vrijdag 24/03/2023 om 13u00

  Capitole Gent
  Vrijdag 21/04/2023 om 13u00

  Duur
  120 minuten incl. pauze


  Contact
  klasbak@deepbridge.be

  Deep Bridge
  Terbekehofdreef 43
  2610 Wilrijk

  Registreer
  je school of klas

  Blijf altijd op de hoogte
  van onze speciale aanbiedingen
  voor scholen