Image

Bij Deep Bridge hebben we een boon voor scholen, daarom speciaal voor jullie volgende fantastische voordelen...

Klasbak

een bank vooruit en een kus van de juf

Topshows

tijdens en na de schooluren

De voorstellingen worden speciaal tijdens de schooluren vertoond. Je hebt ook de mogelijkheid om in klasverband een avondvoorstelling bij te wonen. Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons aanbod.€12,50 p.p.

+ gratis openbaar vervoer

Wij willen dat iedereen de kans krijgt om een voorstelling te zien. We werken drempels weg door samen te werken met De Lijn waardoor je gratis naar de voorstelling reist.

meer info

Gratis

educatief pakket

Naast een gratis workshop rond de thematiek van de voorstelling voor de docent, faciliteren we ook een knallende workshop gegeven door een externe musicaldocent. Mail me voor meer informatie.
  voorstellingen

  speciaal voor scholen

  Klasbak is de scholenwerking van Deep Bridge. Samen lachen, samen plezier beleven, samen een nieuw en vreemd verhaal ontdekken en daarover actief reflecteren, is noodzakelijk in een maatschappij die steeds gerichter is op het individu. Enkel in het theater kan dit nog! Daarom willen we leerlingen en docenten uitnodigen om kennis te maken met de kleurrijke en prikkelende musicalwereld en samen te genieten van deze gedeelde ervaring.

  De scholenwerking is opgezet met als doel elke leerling de kans te geven om voor een betaalbare prijs onze voorstellingen te bekijken. Tijdens het theaterbezoek in klasverband komt de huidige generatie, vaak voor de eerste keer, in aanraking met het genre musical, en we hopen dat het ontdekken van deze energieke wereld een positieve belevenis is. Bij een musical wordt het verhaal verder verteld in muziek en wordt de inhoud versterkt door dans. Aan de hand van deze gedeelde ervaring moedigen we docenten en leerlingen aan moeilijkere concepten, zoals authenticiteit (La Cage Aux Folles) of identiteit (MAMMA MIA!), bespreekbaar te maken in de klas. We ondersteunen dit gesprek met fris vormgegeven en digitaal te downloaden educatieve omkadering. Maar we gaan nog een stap verder. We bieden ook de mogelijkheid om een externe musicaldocent in te zetten in de klas. De musicaldocent neemt je leerlingen op een opbouwende en toegankelijke manier mee in het musicalvak. Ze leren samenwerken, hun lichaam te coördineren, zich emotioneel te uiten, en het is een kans voor je leerlingen om zich te tonen en talenten te ontwikkelen. Als docent is het niet altijd makkelijk om de praktische vertaling van de educatieve omkadering te maken, zeker als je zelf niet zo kunstzinnig bent aangelegd. We willen inspelen op deze nood door samen te leren over en in de podiumkunsten in de hoop deze opgedane inzichten in de toekomst te verwerken in je eigen lespraktijk. Plezier en samen de voorstelling beleven, is voor jou en je  leerlingen de grootste opbrengst.

  Laat je leerling tot bloei komen en kies voor klasbak.


   Huh? Met je klas naar deze voorstelling?
   Absoluut! Sneeuwwitje is voor kinderen van de lagere school misschien wel een eerste en spannende theaterervaring. Als docent wil je dat het theaterbezoek positief is, daarom kiezen we voor deze heldere sprookjesvorm en herkenbare personages. Het publiek wordt actief betrokken bij de voorstelling, en de kinderen krijgen de kans om zich helemaal uit te leven. Bij ons mag je meezingen en mee dansen. En wat extra leuk is: na de show mag je met de hele klas in het decor op de foto met de cast!

   Sneeuwwitje

   Adviesleeftijd: vanaf de derde kleurklas (+5 jaar)

   ‘Sneeuwwitje’ is net als ‘Doornroosje’ en ‘Assepoester’ een klassieker. Wanneer de koningin van haar magische toverspiegel hoort dat Sneeuwwitje het mooiste meisje van het land is, bedenkt ze een list om voor eens en altijd verlost te zijn van Sneeuwwitje. Wat de koningin niet weet, is dat Sneeuwwitje intussen opgegroeid is tot een vrijgevochten, jonge vrouw. Wat als Sneeuwwitje zelf haar lot zou kiezen?

   Cast: Maureen Vanherberghen, Aaron De Veene, Jasmine Jaspers, Laurenz Hoorelbeke, Charlotte Campion, Isabelle Heremans, Thomas van Achteren, Steve De Schepper.

   MEER INFO


   kalender   Waneer
   Donderdag 12/11 om 13u30

   Duur
   80 minuten

   Waar
   Capitole Gent

   Aanvraag & Tickets

   Huh? Met je klas naar deze voorstelling?
   JA! 'The Sound of Music' is een klassieker die je met je klas gezien moet hebben. Muziek en theater helpen kinderen te ontwikkelen tot wie ze écht zijn. Het draagt bij aan hun concentratie, bevordert samenwerking en prikkelt hun creativiteit. Deze musical inspireert  zo leerlingen en is een perfecte aansluiting op de muzieklessen. Bovendien is er een grote kans dat je iemand herkent in de kindercast! Treed als docent zelf in de voetsporen van Maria en laat je leerlingen openbloeien. We zijn er zeker van dat gordijnen je goed zullen staan. 😉

   The Sound Of Music

   Adviesleeftijd: vanaf de derde kleurklas (+5 jaar)

   'The Sound of Music’ vertelt het verhaal van Maria, die zich niet kan aanpassen aan het kloosterleven en de opdracht krijgt van Moeder Overste om als gouvernante te werken bij de Familie Von Trapp. Daar komt ze er al snel achter dat de zeven kinderen van Kapitein Von Trapp onder een te streng regime leven. Wanneer de Kapitein een tijd van huis is, laat Maria de kinderen weer opbloeien.

   Cast: Ianthe Tavernier, Koen Van Impe, Geena Lisa, Peter Thyssen, An Lauwereins, Charlotte Suijs, Pieter Casteleyn

   MEER INFO


   kalender   Waneer
   Vrijdag 11/12 om 13u30

   Duur
   150 minuten

   Waar
   Stadsschouwburg Antwerpen

   Aanvraag & Tickets

   Huh? Met je klas naar deze voorstelling?
   Natuurlijk! 'The Christmas Show' is dé ultieme manier om het eerste trimester op een gezellige en ontspannen manier af te sluiten. Het wordt een gedeelde ervaring om nooit te vergeten. Zoek je naar een opportuniteit om meer verbondenheid te creëren binnen je klas? Wil je het typische kerstgevoel op een originele manier meegeven aan je leerlingen? Kom dan naar The Christmas Show!

   The Christmas Show

   Adviesleeftijd: vanaf het eerste leerjaar (+6 jaar)

   'The Christmas Show' is jouw jaarlijks terugkerende afspraak voor een groots muzikaal kerstfeest met je hele klas. Dit hartverwarmende eindejaarsspektakel met een indrukwekkende cast, spectaculaire acts en een geweldig showballet.

   Cast: Coming soon

   MEER INFO


   kalender   Waneer
   Vrijdag 18/12 om 13u30

   Duur
   150 minuten

   Waar
   Stadsschouwburg Antwerpen

   Aanvraag & Tickets

   Boek een workshop met een musicaldocent

    Inhoudelijk

    Als je een schoolvoorstelling boekt willen we scholen ook de kans geven om een externe musicaldocent te boeken die over de voorstelling zelf les komt geven in je klas.
    De docent geeft uitleg over het musicalvak: hoe audities werken, hoe het repetitieproces wordt opgebouwd, hoe een première verloopt... Daarna wordt rond de musical die jullie gaan bezoeken gewerkt, zowel inhoudelijk als actief, met het aanleren van een scène, een nummer en staging van het nummer. Tijdens de workshop krijgen jij en je klas inzicht in het musicalvak en de thematiek van de voorstelling en leren je leerlingen samenwerken, hun lichaam te coördineren, zich emotioneel te uiten, en het is een kans voor je leerlingen om zich te tonen en talenten te ontwikkelen. Zo zijn jullie helemaal klaar om de voorstelling te bezoeken en je aangeleerde lied luidkeels mee te zingen!

    Prijs en duur

    Voor het middelbaar voorzien we twee lesuren (2x 50min) en voor de lagere school 2 volle uren (2x 60min). De school betaalt hiervoor 200 euro. Onze musicaldocenten spelen vaak zelf mee in de voorstelling en weten dus echt waarover ze spreken.

    Ruimte en voorzieningen

    De school voorziet een grote ruimte met een aangename akoestiek, en een geluidsbox. De leerkracht van de groep doet actief mee. Je klas is niet groter dan 20 leerlingen.

    Hoe werkt het dan?

    Als je een schoolvoorstelling boekt, heb je dus ook de mogelijkheid om een musicaldocent in je klas uit te nodigen die rond de voorstelling zal werken. We kijken samen naar een moment in aanloop naar de voorstelling wanneer de musicaldocent bij jou de workshop komt geven.


    klasbak community

    weg met drempels en muurtjes


    Schrijf je in

    voor de nieuwsbrief

    Krijg als eerste nieuws over ons scholenaanbod en boek de beste plaatsen bij nieuwe voorstellingen.


    Praat mee

    op ons praatplatform

    Zoals we voortdurend met creatieve duizendpoten van gedachten wisselen, zo kiezen we ook resoluut voor dialoog met ‘onze’ scholen door brede content rond ons scholenaanbod.    Contacteer
    jouw KLASBAK-verantwoordelijke:

    GRIETKIN DEROO
    grietkin@deepbridge.be

    Deep Bridge
    Terbekehofdreef 43
    2610 Wilrijk


    Registreer
    je school of klas

    Blijf altijd op de hoogte
    van onze speciale aanbiedingen voor scholen.