La Cage Aux Folles

Dit najaar brengen we de Vlaamse musicalversie van het iconische stuk ‘La Cage Aux Folles’ naar het gezelligste stadstheater van Antwerpen, Theater Elckerlyc. Het van oorsprong Franse toneelstuk werd over de jaren al ontelbare keren vertaald en verfilmd maar tot een Vlaamse musicalversie kwam het nog niet. Tot nu.

Geen betere tijd om klassieker ‘La Cage Aux Folles’ van onder het stof te halen, moet regisseur van dienst, Stany Crets gedacht hebben. Het is vandaag immers 35 jaar geleden dat het stuk in première ging op Broadway. In die tijd was het taboe om een gay koppel op het podium te spelen maar misschien is het wel net die controverse die ervoor gezorgd heeft dat het stuk tot op de dag van vandaag nog steeds een succes is. In ‘La Cage Aux Folles’ ontvouwt zich een humoristisch, maar tegelijkertijd ook een integer verhaal over familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en vooral de behoefte om te vieren ‘wie je bent’, ongeacht je geaardheid.

KALENDER

Vanaf 16 oktober 2019
Theater Elckerlyc, Antwerpen
Tickets vanaf €24,50

KOOP TICKETS

Image

HET
VERHAAL

Het stuk speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin en Georges leiden een liefdevol en onbekommerd bestaan aan de Franse Côte d’Azur. Hier runnen ze de befaamde nachtclub ‘La Cage Aux Folles’ waar Albin de grote hit is met zijn travestie act als ‘Zaza’. Wanneer de zoon van Georges aankondigt te willen trouwen met de dochter van een conservatieve politicus, wordt hun leven op z’n kop gezet. Met een bezoek van de toekomstige schoonfamilie in het verschiet, besluiten ze om hun levensstijl drastisch te verbergen. Kunnen ze de schijn hoog houden?

HET
VERHAAL


CAST

Koen Crucke

Albin – Zaza

Koen is een geboren Gentenaar.
Hij was eerste solist Tenore-buffo aan de Opera van Gent, Opera voor Vlaanderen en Vlaamse Operastichting. Hij speelde alle operetterollen in Operahuizen in Vlaanderen, Duitsland, Spanje, Italië, Groot-Brittanië en Oostenrijk. Zijn répertoire omvat rollen in o.a. ‘Fidelio’ (prijs van beste vertolker op het Festival van Passau), ‘Carmen’, ‘Prins Igor’, ‘Peter Grimes’, ‘Hänsel und Gretel’, ‘Le Nozze de Figaro’, ‘Die Zauberflöte’, ‘Tosca’, ‘La Forza del Destino’… In Operette heeft hij alle buffo partijen van zijn stemtype vertolkt, zowel in binnen- als buitenland.

In de musicalwereld zong hij de wereldcreatie van ‘Veel geluk professor’ van Aster Berkhof en rollen in o.a. ‘Annie Get Your Gun’, ‘Hello Dolly!’, ‘Man Of La Mancha’, ‘Pinocchio’, ‘My Fair Lady’, ‘The Sound Of Music’, ‘Robin Hood’ en zovele andere. Voor zijn rol in ‘Assepoester’ kreeg hij de Musical Award voor beste mannelijke bijrol.

Hij speelde toneel bij NTG en KVS Brussel waar hij werkte onder de regie van Robbe Deherdt, Jef Demedts, Dirk Tanghe, Manfred Karge, Nand Buyl enz.. Hij speelde in films van Hugo Claus, Robbe De Herdt en Stijn Coninx. Hij had jarenlang zijn eigen programma bij Radio 2 en presenteerde voor televisie gedurende een decenium ‘Tijd voor Koen’ waarin hij klassieke muziek coimbineerde met populaire interpretanten.
Hij schreef verschillende boeken over zijn eigen dieet en gezonde voeding en kreeg boekenawards in Nederland, Frankrijk en Korea.
Hij speelt ondertussen al 29 jaar het populaire personage Alberto in ‘Samson en Gert’.

“’La Cage Aux Folles’ is een meesterwerk van humor en menselijkheid. Ik ben bijzonder gelukkig dat Stany Crets mij voor de rol van Zaza gevraagd heeft. Het is een cadeau en tegelijk een uitdaging die ik 200% wil aangaan.”

Johny Voners

Georges

Johny was jarenlang verbonden aan de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel en daarna was hij een vaste waarde in het Antwerpse Fakkeltheater. Inmiddels kennen we ook zijn TV-loopbaan sinds Axel Nort, Beschuldigde sta op, ‘De Collega’s’, ‘Het Pleintje’, en een hele trits afzonderlijke TV-spelen. Vanaf 1989 tot 2011 is hij Xavier Waterslaeghers, een vaste pion van ‘FC De Kampioenen’. In 2017 was hij Berten De Nil in ‘Amigos’ op VTM. Met ook nog een vierde bioscoopfilm tegen december 2019 wordt FC De Kampioenen voorlopig afgesloten.
Johny treedt geregeld op met zijn nieuw programma ‘Et alors…en dan…Voners’ waar hij een mix uit het Aznavour-repertoire brengt. Projecties loodsen u mee doorheen Johny’s levensloopbaan vanaf het prille begin. In 2020 krijgt deze zaalshow een subtitel: ‘Johny 75’.
“In mijn vak zijn ontmoetingen zeer belangrijk. Voor de allereerste keer samenwerken met Koen Crucke als tegenspeler en met Stany Crets als regisseur is zo’n geweldige ontmoeting! In een musical spelen is ook bijna nieuw voor mij. Ik zing wel al jaren Aznavour, maar nu moet ik waarschijnlijk ook de beentjes heffen!”

CREATIVES

Deze musical wordt gepresenteerd onder toezicht van auteursbureau Almo te Antwerpen.
Music and lyrics by Jerry Herman. Book by Harvey Fierstein. Gebaseerd op het toneelstuk ‘La Cage Aux Folles’ by Jean Poiret.

Stany Crets

Regisseur

Laurent Flament

Choreograaf

“La Cage Aux Folles is naast een topkomedie en topmusical ook meer dan ooit een actueel statement dat nauw aansluit bij de nood aan verdraagzaamheid en aanvaarding. Een boodschap die prachtig, over-the-top opgetalloord is met véél humor, véél drama en véél pluimen.“I am what I am. We are what we are.” Meer woorden heeft dat niet nodig.”Stany Crets

THEATER ELCKERLYC, ANTWERPEN

Theater Elckerlyc ligt in het centrum van Antwerpen, nabij het theaterplein in een levendige buurt, met gezellige restaurants en bars op wandelafstand.

 

Deel deze pagina met je vrienden

Koop je tickets


standaard

standaardtickets

VIP

exclusieve tickets
met catering arrangement

groep

tickets voor groepen
vanaf 10 personen


Met vragen over de aankoop van tickets kan je hier terecht!