Kinderaudities voor ‘The Sound of Music’

Audities, Musical, Nieuws

The Sound of Music organiseert tijdens de krokusvakantie in Hasselt, Antwerpen, Sint-Niklaas, Kortrijk, Gent en Wijnegem audities voor de Von Trapp-kids
Vanaf 6 december kan je in de Antwerpse Stadsschouwburg gaan kijken naar een nieuwe versie van ‘The Sound of Music’, met in de hoofdrollen o.a. Koen Van Impe (kapitein Von Trapp), Ianthe Tavernier (Maria), Geena Lisa (barones) e.v.a. Een belangrijke rol in de voorstelling is weggelegd voor 7 kinderen en daar gaat producent Deep Bridge, in samenwerking met Albert Heijn, tijdens de krokusvakantie naar op zoek, in heel Vlaanderen. “Meer en meer jonge mensen vinden de weg naar het theater en musical kan daarin een belangrijke rol spelen. Het is een vorm die toegankelijk is, speels en op maat van het leven van vandaag. Dat merken we aan het succes van onze musicalstages- en opleidingen, en het enthousiasme van onze jonge bezoekers, in de zaal én op hun social media. We moeten niet doemdenken, kinderen willen spelen, écht spelen, en niet alleen maar op hun schermpjes. Die twee werelden zijn niet gescheiden, beide maken deel uit van wat jonge mensen bezighoudt”, klinkt het bij Deep Bridge.

Met The Musical Academy zet Deep Bridge voluit in op jong talent. “In onze programmatie houden we er niet alleen rekening mee dat iedereen, jong en minder jong, zich in ons aanbod terugvindt, we kiezen ook voor titels waarin jong talent zich kan ontplooien. De opleidingen van The Musical Academy zijn een opstap naar écht spelen in onze voorstellingen. Maar we willen iedereen de kans geven zich te laten zien, ook als je aan de andere kant van het land woont.”

PRAKTISCH

Tijdens de krokusvakantie, met een kick off op woensdagnamiddag 19 februari, komt onze auditiebus naar jou toe. Je zal de auditiebus steeds kunnen vinden op een parking van Albert Heijn. Kinderen die graag auditie willen doen, melden zich vooraf aan op onze site (www.deepbridge.be/doremi).

‘The Sound of Music’ vertelt het verhaal van Maria, die zich niet kan aanpassen aan het kloosterleven en de opdracht krijgt van Moeder Overste om als gouvernante te werken bij de Familie Von Trapp. Daar komt ze er al snel achter dat de zeven kinderen van Kapitein Von Trapp onder een te streng regime leven. Wanneer de Kapitein een tijd van huis is, laat Maria de kinderen weer opbloeien. Het hartverwarmende verhaal en liedjes als Do Re Mi, My Favorite Things en Edelweiss maken The Sound of Music tot een klassieker die je simpelweg niet mag missen

ROLBESCHRIJVING

Friedrich von Trapp (leeftijd 14-18) maximum lengte: 152cm
Neemt zijn rol als oudste zoon heel serieus. Streng voorkomen. Moet een hoge G kunnen zingen.

Louisa von Trapp (leeftijd 13-17) maximum lengte: 150cm
Ondeugend. Rebels.

Kurt von Trapp (leeftijd 10-15) maximum lengte: 144cm
Behoudt de vrede. Houdt van dansen. Falsetstem.

Brigitta von Trapp (leeftijd 9-14) maximum lengte: 140cm

Slim, leest vaak, vertelt altijd de waarheid, ook al is dat soms ongepast.

Marta von Trapp (leeftijd 7-14) maximum lengte: 130cm
Kleine prinses. Is erg lief. Roze is haar favoriete kleur.

Gretl von Trapp (leeftijd 5-10) maximum lengte: 120cm
Schattig meisje. Wil graag gezien worden.

REPETITIE EN SPEELDATA
De repetitie- en speelperiode is gepland in de maanden oktober, november en december 2020.

INSCHRIJVEN

Schrijf je in en wie weet speel jij binnenkort één van de Von Trapp-Kinderen

MEER INFO