Rocky Horror Show

de cast van ‘s werelds bekendste rock ‘n roll musical

[cs_sjc_svg_separator enable_top_separator=”false” top_separator_style=”arrow-center” top_separator_color=”#fff” top_separator_height=”100″ enable_bottom_separator=”true” bottom_separator_style=”arrow-center” bottom_separator_color=”#fff” bottom_separator_height=”50″ orientation=”vertical” border_type=”solid” heading_color=”#000″ style=”background-color: #fff;”]
Zeg maar u tegen deze

CAST

Laurenz Hoorelbeke

Dr. Frank-N-Furter


Laurenz studeerde af in juni 2010 aan het Brussels conservatorium, afdeling musical.

Ervaring deed hij op in hoofdcast of ensemble met understudies van ‘Viage! Viage!’, ‘Oliver!’, ‘Spamalot’, ‘Ben X de musical’, ‘Shrek de musical’, ‘Assepoester het tamelijk ware verhaal’, ’Doornroosje’, ‘Suske en Wiske de musical’ en ‘Evita’.

Daarnaast heeft Laurenz veel ervaring als backing vocal, studiobacking, stemacteur, en werkt hij vaak mee aan kooropnames voor openluchtmusicals.

Daarnaast zal hij voor de kids in 2017 nog de rol van Jaak vertolken in de musical ‘Jaak en de bonenstaak’ alsook Titus in ‘Rapunzel’ en ‘Doornroosje de musical’.

“Come as you are, there is no shame in giving yourself over to absolute pleasure” Laurenz Hoorelbeke
Shana Pieters

Janet Weiss


Shana Pieters (1994) werd geboren te Kortrijk. Ze volgde haar secundaire opleiding aan het Kunstinstituut te Gent, waar ze in 2013 afstudeerde in de richting Woordkunst en Drama. In juni studeert zij af aan het Koninklijk Conservatorium Brussel richting Musical. Hier kreeg zij les van onder andere Mark Tijsmans, Anne Mie Gils, Lulu Aertgeerts, Peter De Smet, Inge Minten, Karel Deruwe,…

Het voorbije jaar was Shana te zien in verschillende producties zoals, ‘Evita’ en ‘Rapunzel de Sprookjesmusical’ bij Musichall. In de zomer van 2016 maakte zij ook deel uit van het ensemle en understudy van meedere rollen bij de musical ‘Albert I’ van Historalia.

“Ik vind het superspannend om de rol van Janet Weiss te mogen vertolken! En nee, niet enkel om mijn kleren te mogen uittrekken. Het begint écht te jeuken!“Shana Pieters
Nordin De Moor

Brad Majors


Nordin De Moor studeerde af aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen en volgde zangles bij Lieve Suys. Hij speelde reeds mee in tal van Vlaamse en Nederlandse musicals. Zo vertolkte hij Prins Chulalongkorn in ‘The King and I’ (Koninklijk Ballet van Vlaanderen), Patsy in ‘Spamalot’, Govert in ‘Assepoester’ en Captain Stewart in ‘War Horse’. Dit jaar kon je hem zien schitteren als de titelrol in de musical ‘Chaplin’.

Hij was ook te zien in ’Fiddler on the Roof’, ‘Sneeuwwitje’, ‘Dracula’, ‘Peter Pan’, ‘Beauty and the Beast’, ‘Kuifje en de Zonnetempel’, ’Tika is Jarig’, ‘Grease’, ‘Annie’, ‘Anatevka’, ‘West Side Story’, ‘My Fair Lady’ en ’Robin Hood’. In de musical ‘Shrek’ was hij cover voor de rol van Lord Farquaad, in de spektakelmusical ’14-18’ voor de rol van soldaat Deprez, en in ‘Oliver!’ voor die van Noah Claypole.

Hij ging op internationale tournee met ‘Peter Pan, The Never Ending Story’ en ‘Cinderella, A Fairly True Story’. Voor zijn vertolking van Patsy in ‘Spamalot’ won hij de Vlaamse Musicalprijs voor Beste Mannelijke Bijrol.

“Het zou gek zijn als je het feest van het jaar zou missen, RHS is simpelweg cult en ik ben bijzonder blij dat ik hier een steentje (chartelle) bij mag dragen. Ik denk dat er dit najaar een verhoogde vraag gaat zijn naar heupprotheses, let’s do the time warp again….and again… and again!!!“Nordin De Moor
Matthew Michel

Rocky


Matthew studeerde musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Naast zijn rol als Brandon Kent in Ghost Rockers is Matthew ook bekend uit heel wat musicals. Zo was hij te zien in ‘Shrek, de musical’, ‘Lelies’ en ‘Kadanza Together’ en speelde hij de rol van Danny Zulo in ‘Grease’.

Matthew heeft ook heel wat ervaring als stemacteur en is een van de gezichten van de Ketnetband.

Sébastien De Smet

Riff Raff


Sébastien De Smet werd geboren in 1976 te gent. Reeds als kleine jongen speelde hij mee in het NTG, in oa Pinokkio, Medea,… Vanaf dan stond het voor hem vast, dat hij later in het theater zou belanden.

Na in 2002 zijn diploma te hebben behaald aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, debuteerde hij meteen als Suske, in de musical ‘Suske & Wiske en de spokenjagers’. Na enkele musicals te hebben gedaan bij Ballet van Vlaanderen, Studio100 en Music Hall, ging hij aan de slag bij De Kopergieterij te Gent. Daar Speelde hij in ‘Wilde Dingen’, waarmee hij toerde door België, Frankrijk, Duitsland, Turkije, Japan en Korea. Daarna speelde hij o.a. Herman Brusselmans’ monoloog ‘Geboren worden is erfelijk!’ en was hij een seizoen lang te zien in de televisieserie ‘Spoed’.

In 2008 keerde hij terug naar musicals. Hij werd genomineerd voor beste hoofdrol voor zowel ‘Dans der Vampieren’, als ‘Gansha’. Verder speelde hij hoofdrollen in tal van musicals zoals ‘Lelies’, ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’, ‘Ben X’, ‘Shrek’, ‘Piaf’ en ‘Evita’.

Ook op televisie speelde hij vele rollen in o.a. ‘Wittekerke’, ‘Code 37’, ‘Rupel’ en ‘Witse’. En hij was te zien in de bioscoopfilms ‘Vidange Perdue’ en ‘Lee & Cindy C’.

Binnenkort schrijft en regisseert hij ‘Meiskes & Jongens’ voor Deepbridge, met muziek van Raymond van het Groenewoud.

Jasmine Jaspers

Magenta


Jasmine studeerde woordkunst en drama aan het Lemmensinstituut in Leuven en trok na een voorbereiden jaar Musical aan de Kunsthumaniora van Antwerpen naar Tilburg. Daar studeerde ze muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Ze heeft al heel wat musicals op haar palmares staan. Ze schitterde in het ensemble van ‘Fiddler on the Roof’, speelde een belangrijke rol in ‘Domino’ en ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’ en verzorgde een tijdje de rol van Céline in ’14-18’.

Recent stond ze in ‘Piaf, de musical’ en konden de kleinste musicalfans haar aan het werk zien als Fien in ‘Rapunzel’.

Naast haar musicalwerk is Jasmine’s stem ook geregeld te horen in reclamespots of series.

Maja van Honsté

Columbia


Maja is sinds 2011 afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool van de kunsten Tilburg richting Musicaltheater. Na haar studie speelde ze in verschillende musicals zoals: ‘Chaplin’, ‘Zo Mooi Zo Blond’, ‘Shrek De Musical’ en ‘Doornroosje’.

Ze was ook te zien in de theaterstukken: ‘De Quaghebeurs’, ‘Mijne schat is Ribbedebie’ en ‘Fondue Bourguignonne’.

Ook als stemactrice kan je haar horen in verschillende series op Ketnet, VTMKzoom, Disneychannel, Nickelodeon in o.a.: ‘Mia & Me’, ‘Jessie’, ‘Power Rangers Dino Charge’, ‘Goldie en Beer’, ‘Peter Pan’, ‘Calimero’ en ‘Disney’s Zootropolis’.

“Columbia is ‘crazy in the coconut’ en ik ben nog tien keer erger!”Maja van Honsté
Koen Van Impe

Verteller


Koen Van Impe volgde een opleiding drama aan het Conservatorium van Antwerpen. Hij speelde in tal van theatergezelschappen. Sinds 2002 speelt hij regelmatig bij Comp. Marius waarmee hij in Vlaanderen, Frankrijk, Spanje en Zwitserland toerde.

Als televisie-acteur heeft Koen een indrukwekkend CV opgebouwd met rollen in verschillende Vlaamse topreeksen. Zo was hij ondermeer te zien in Katarakt, Aspe, Kiekens en Salamander, en ook te zien op BBC 4 en Netflix.

Koen speelde ook in tal van bioscoopfilms: Brylcream Boulevard, De Indringer, Ben X, De SM Rechter en Brabançonne. Daens en de kortfilm Tanghi Argentini werden zelfs genomineerd voor een Oscar.

Het is zo fijn om weer in de Rocky Horror Show te mogen staan na 17 jaar en door mijn leeftijd en licht overgewicht nu de rol van de verteller op me te mogen nemen. Qua reality check kan dat tellen. Maar nu ik mijn pruik en mijn kostuum heb gezien, ben ik toch weer erg happy. Niet meer in korset te moeten rondlopen is toch ook al iets.Koen Van Impe
Sven Tummeleer

Eddie
Everett Von Scott


Sven behaalde in 2006 zijn Bachelor diploma Musical Theaterdans aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten in Tilburg.

Na zijn opleiding was hij te zien in Nederland, Duitsland en België in verschillende musicals: ‘Sweet Charity’, ‘Chess’, ‘Bubbling Brown Sugar’, ‘Cabaret’, ‘Mamma Mia!’, ‘Dans der Vampieren’, ‘Alice in wonderland’, ‘Robin Hood’, ‘Tanz der Vampire’, ‘Piaf de musical’, ‘Evita’ en ‘Chaplin de musical’.

Zijn stem is ook te horen in verschillende rollen in de tv-reeks ‘Wickie de Viking’. Voor de Disney film ‘Vayana’ nam hij de stem van Tamatoa voor zijn rekening.

“Je beseft niet half hoe saai je leven is, tot je naar de RHS komt kijken.”Sven Tummeleer
Mart van den Hout

Alternate Dr. Frank-N-Furter


Mart studeerde in 2008 af aan het conservatorium in Tilburg afdeling Muziektheater.

Sinds dien speelde hij mee in o.a. ‘Chaplin de Musical’ als ensemble en cover Sennett (Music Hall), ‘Assepoester, de sprookjesmusical’ als Boudewijn en Cover Prins (Music Hall), ‘The sound of Music” als Zeller en cover Max (V&V ism Music Hall en De Efteling), ‘Pinokkio’ als Baloardo (Studio 100), ‘Doornroosje’ als Koning Louis (Music Hall), en als Goedheiligman in ‘Karel de Kok’ (Van Hoorne Entertainment).

Daarnaast werkt Mart op het gebied van regie, productie en productontwikkeling voor Walibi Holland en diverse attracties van Merlin Entertainments.

“Rocky Horror is een feest van begin tot einde. De humor en publieksparticipatie maakt het tot een unieke avond uit! Daarnaast is Frank een droomrol om te spelen! Hoge status, flink veel plezier in het leven en zeer overtuigd van zichzelf. En het beste van alles: dat op hoge hakken en in korset….. Wie wil dat nu niet!?”Mart van den Hout
Pieter Casteleyn

Ensemble
Understudy Riff Raff


Pieter studeerde in 2015 af met onderscheiding aan de musicalafdeling van het Koninklijk conservatorium Brussel. Tijdens zijn opeiding speelde hij rollen in o.a. ‘Romeo & Julia’, ‘Legally Blonde’ en ‘Smash him & Bash him’.

Hij liep ook stage bij de producties ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’, ‘Ons kent ons’ en ‘14-18’. Na zijn afstuderen trok Pieter naar Hamburg om daar een jaar mee te spelen in ‘Lieb Stirbt Nie’ van Andrew Lloyd Webber als ensemble en understudy Gangle.

Later speelde hij ook mee in ‘Chaplin’ (ensemble, understudy Charlie) en ‘Arthur, of hoe je koning kan worden’ (Arthur) van UitgezonderTheater. Verder was hij dit jaar te zien op de Duitse, Zwisterse en Oostenrijkse podia als backing vocal bij de comeback tour van Helmut Lotti.

“De Rocky Horror show, is een orgie van al het vreemde, foute en kitscherige in de wereld… Come look at all the freaks!”Pieter Casteleyn
Sofie De Schryver

Ensemble


Sofie is studente musicaltheater aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en studeert af in 2018. ‘The Rocky Horror Show’ wordt haar stage en eerste professionele ervaring!

Op school stond ze al in ‘Chicago’, ‘I Love You, You’re Perfect, Now Change’ en ‘Nonsens’. Verder volgde ze meerdere bijscholingen aan Guildford School of Acting (UK) en zingt ze bij Scala & Kolacny Brothers.

Floris Devooght

Ensemble
Understudy Eddie & Dr. Scott


Floris behaalde zijn bachelor in Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, waar hij dit jaar ook zijn diploma Master of Music – Muziektheater behaalt.

Hij volgde lessen bij o.a. Edward Hoepelman, Harry Ruijl, Peggy Hegeman en Florian Boutonnier. Als tiener volgde hij danslessen bij Balletschool Raymonda o.l.v. Wendy Demeyere en pianolessen aan de SAMWD Harelbeke.

Tijdens zijn opleiding maakte Floris zijn professioneel debuut in de spektakelmusical ’14-18’ (US Kamiel Laenens). Kort daarna speelde hij zijn eerste hoofdrol in ‘Marie-Antoinette’ (Louis August). Verder kon je Floris ook zien in ‘Lelies’ (US Jean Bilodeau, US Barones de Huë), ‘Evita’ en ‘Chaplin’. Daarnaast maakt Floris eigen voorstellingen zoals ‘TuTuTu’ en ‘Asperges Flamandes’, beiden onder regie van Alexandra van Marken. Zijn nieuwe monoloog ‘Waar heb je zolang gezeten’ gaat binnenkort in première.

Floris was te zien in ‘De Regel van 3’ en speelde in de kortfilms ‘Saar’ en ‘Messcherp’. Zijn stem kan je herkennen in de films ‘Cars 3’ en ‘Beauty and the Beast’.

“Eindelijk! In The Rocky Horror Show mag ik hakken dragen en zal ik Vlaanderen met nijd zien kijken naar mijn vrouwenbenen!“Floris Devooght
Line Ellegiers

Ensemble
Understudy Columbia
Magenta


Van kleins af aan was Line (1991) al gebeten door muziek, dans en theater. Na het behalen van haar bachelor diploma in de interieurarchitectuur startte ze in 2013 haar musical opleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar ze vorige zomer afstudeerde.

Tijdens haar opleiding liep ze stage bij zowel de musical ‘Evita’ in een regie van Stany Crets als bij de musical ‘Rapunzel’. Daarnaast vertolkte ze in haar laatste jaar de rol van Roxie Hart in de schoolvoorstelling ‘Chicago’ in een regie van Bruno Van Heystraeten.

Deze zomer zal Line te zien zijn in de musical ‘Kiss Me Kate’ (Festivaria) als Lois Lane onder leiding van Tijl Dauwe. In februari vertolkt ze de rol als toverfee in de musical ‘Doornroosje’ geproduceerd door Deep Bridge.

“I don’t have a dirty mind, I only have a sexy imagination… Do you dare to join us? Let’s Rock!”
Line Ellegiers
Helle Vanderheyden

Ensemble
Understudy Janet


Helle studeerde af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting Musicaltheater in Tilburg.

Na haar studies speelde Helle mee in de musicals ‘The Producers’, ‘Domino’, ‘Assepoester’ en ‘Sneeuwwitje’. Vorig jaar speelde Helle de rol van Sandy in de musical ‘Grease’. Ze vertolkt sinds het 21e seizoen studente Martha in de comedyserie De Kotmadam op VTM. In ‘Geubels en de Belgen’ speelde zij de vrouw van Philippe Geubels. Haar laatste productie was de theatervoorstelling ‘Aspe’ en ze zal voorjaar 2017 te zien zijn in de herneming van deze productie.

Bij de kinderen is Helle bekend als prinses Iris uit de Studio 100-tv-reeks ‘Prinsessia’.

“Enter this show at your own risk!!!”Helle Vanderheyden
Saïn Vantomme

Ensemble
Understudy Magenta


Na studies Woordkunst-Drama in Gent en een voorbereidend jaar musical aan de Kunsthumaniora Brussel, startte Saïn aan de Dutch Academy Of Performing Arts in Den Haag.

Daar combineerde ze haar lessen met stages bij het ‘Lost & Found Orchestra’ van STOMP in het Amsterdamse Carré en de Zomerfestivalshow in Ahoy met het Studio 100-koor. Vandaag zingt ze nog steeds bij verschillende shows en cd-opnames voor onder andere ‘Samson & Gert’, ‘Maya De Bij’ en ‘K3’.

Saïn studeert in juni af aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel, afdeling Musical. Tijdens haar laatste jaar liep ze stage bij ‘Rapunzel, de sprookjesmusical’ en was ze te zien als alternate Marie Duplessis in ‘Songs for the Fallen’ (Promitheus). Daarnaast vertolkte ze de rol van Mama Morton in de schoolproductie ‘Chicago’ (regie Bruno Van Heystraeten).

“Nothing wrong with a good girl, having a naughty side… Bring it on, Rocky!”
Saïn Vantomme
Kenny Verelst

Ensemble
Understudy Rocky


Kenny studeerde in juli 2016 af aan de Bachelor-opleiding Musicaltheater van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg.

Op school was hij te zien in ‘Spring Awakening’, ‘You’re a good man Charlie Brown’ en ‘Fame’. Vorig seizoen was hij te zien in de Nederlandse tournee van Studio100 ‘Wickie, de Musical’ en later ook in het Beatrixtheater te Utrecht bij ‘The Bodyguard’ van Stage Entertainment.

“Ik vind het fantastisch om deze show binnenkort te mogen spelen omdat het gewoon total loss gaat! Korsetten, netkousen, hakken, de time warp, … Alle remmen los! En iedereen moet meedoen. Zet alle zorgen op zij, lets rock and roll en geniet! Er zijn al zorgen genoeg in de wereld dus dit is de perfecte manier om alles heel even te vergeten en mee te gaan naar Transylvania en te genieten van deze onvergetelijke rit vol rock ‘n roll!”
Kenny Verelst
Baptiste Vuylsteke

Ensemble


Baptiste Vuylsteke maakte na zijn opleiding woordkunst-drama aan het Lemmensinstituut de oversteek naar Engeland waar hij ‘musical theatre & dance’ ging studeren aan Laine Theatre Arts.

Vorig seizoen was Baptiste te zien in de musical ‘Evita’ als lid van het ensemble.
Daarnaast geeft Baptiste workshops dans en verzorgt hij de choreografie voor de producties van het West-Vlaams musical gezelschap ‘Arte Del Sueno’. 

“Ik ben klaar om mij over te geven aan het intense genot dat deze show mij en vele anderen zal brengen.”
Baptiste Vuylsteke

Deel deze pagina met je vrienden