Rocky Horror Show

‘s Werelds bekendste rock ‘n roll musical

De Rocky Horror Show kwam 15 jaar geleden voor de eerste keer naar Vlaanderen. Met groot succes. Half Vlaanderen vloekte omdat ze de show gemist hadden. Geen nood: we zijn terug. Kom deze maand nog naar deze rock ’n roll musical en beleef zelf die ene avond om nooit te vergeten.

Stany Crets neemt de regie van deze cultklassieker opnieuw op zich en maakt een Nederlandstalige eigenzinnige bewerking van dit fenomeen. ‘t Stad staat op stelten met deze gestoorde interactieve publieksshow!

KALENDER

Nu in De Shop, Antwerpen

KOOP TICKETS

De 'Rocky Horror Show' vraagt een uitzinnige cast, een buitensporige regisseur, een bijzondere locatie en een uitgelaten publiek. Zelden was extravagant zooo plezant! Alle remmen los, alle hoeken eraf!


Luc Milio - Radio 2

"En tussen alle absurditeit, heerlijke overacting en onvervalste rock nog mooie zangprestaties ook. Wat moest een mens nog meer hebben? “

“Deze show mag je niet missen. Alle castleden hebben een prachtige prestatie geleverd en je zal thuiskomen van een feestje zoals je er in het Vlaamse theater nog nooit eentje meemaakte.”

“Een geweldige totaalbeleving van een zotte, wilde, wervelende opeenvolging van zang, dans, muziek, licht,… Een stroom waar je in meegesleurd wordt vanaf het prille begin en die je pas weer toelaat bewust te ademen op het einde ervan.”

 

Het dak gaat er af op de première

 

HET
VERHAAL


HET
VERHAAL


Het pas verloofde koppel Brad Majors en Janet Weiss raakt op een stormachtige avond verzeild in het kasteel van de travestiet Frank-N-Furter en zijn dienaren Riff Raff, diens zus Magenta en zijn minnares Columbia. Ze maken er kennis met de blonde supercreatie van Frank-N-Furter, Rocky– en tussendoor komt de rivaliserende wetenschapper Dr. Scott de verhaallijn nog eens opvrolijken. Het bezoekje van Brad Majors en Janet Weiss aan het kasteel van de bevreemde travestiet ontaardt algauw in een regelrechte relatie- en libidotest die nét niet in een orgie maar wél met veel jarretellen eindigt.

Tussendoor maakt verteller Koen Van Impe zijn opwachting – hij speelde zélf de rol van Frank ’n Furter toen Stany Crets 15 jaar geleden het stuk al eens naar Vlaanderen bracht.

“Eens fenomeen,
altijd fenomeen!”
“Je moet deze show niet bekijken maar beleven.
Het is feest gegarandeerd!”

De originele musical ging 1973 in première in het Londense Royal Court Theater, geleid en geproduceerd door Jim Sharman. De voorstelling werd meteen een groot succes en een groot aantal vaste fans omarmde de productie. De musical is een mengeling van elementen uit B-films, met name de Britse Hammerhorrorfilms over het monster van Frankenstein en Dracula, en sciencefictionfilms uit de periode 1930-1950.

‘The Rocky Horror Show’ is een prachtige hommage aan de klassieke B-sciencefictionfilms en horror genres met onweerstaanbare rock ‘n roll muziek. De show is in de loop der jaren uitgegroeid tot een echte ‘cult’ en heeft een lange traditie van gestoorde interactie met zijn publiek opgebouwd.

Eén ding staat vast: deze show is een hilarische, wilde rit vol rock ‘n roll muziek en promiscuïteit die niemand snel zal vergeten.

 
CAST &
CREATIVES

CAST &
CREATIVES


Stany Crets

Stany Crets

regisseur

regisseur

In 2002 regisseerde Stany Crets al eens ‘The Rocky Horror Show’, dat toen al voor absurde en hilarische taferelen op het podium zorgde.

Daarnaast nam hij ook de regie voor musicals als ‘Evita’, ‘Spamalot’ en ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’ voor zijn rekening.

Het is de beste rockshow ever, de beste musical ever, de beste comedy ever, de beste bullshit ever. Een heerlijk feest van muziek en dikke truut. Ik wou dat ik hem geschreven had, maar ben al blij dat ik ‘m voor de tweede maal mag regisseren. Let’s do the time warp again and again and again!!!!”Stany Crets

foto: © Steven Hendrix

 
Laurent Flament

choreograaf

Shana Verhoeven

kostuum
designer

 
 

DE VLAAMSE CAST

Bekijk hier de volledige cast van de Rocky Horror Show…

 


De Shop,
Antwerpen

De Shop,
Antwerpen

De Shop is een evenementenhal die van oorsprong een hal was waar scheepherstellers ‘s morgens de hoop hadden afgeroepen te worden, door de havenpatrons op hun roepmuurtjes.

Dankzij de unieke eigenschappen en historische achtergrond werd het pand in 2001 erkend als Onroerend Erfgoed. In 2012 startten de renovatiewerken waardoor De Shop in 2014 zijn deuren opende als unieke evenementenhal. Deze architecturale parel is gelegen op een uitstekende locatie en is klaar om in te spelen op de zintuigen van zijn publiek.

De Shop is intussen uitgegroeid tot een unieke restaurant -en nightlifelocatie met tal van stijlvolle restaurants en hippe clubs.

In de kop van De Shop, aan het Limaplein, ligt de Club Roxy. Roxy is reeds vele jaren gekend als de place to be in Antwerpen. Deze gevestigde waarde werd net in een nieuw jasje gestoken met allerlei nieuwe extra’s: nieuwe bar, uitgebreide AV-set, meubilair, dj booth, ….

Met een glazen lift zoef je vanuit de bar naar de Velvet Lounge – dé iconische plek in Antwerpen waar je fine dining kan combineren met een sfeervolle lounge. Het concept is gebaseerd op de Amerikaanse loungebars: roodfluwelen zeteltjes, gedempt licht, loungemuziek, Cosmopolitans en andere cocktails.

Onlangs opende in de kelder van De Shop de Club Vaag , een plek waar elke week de beste underground elektronische muziek samenkomt met een fantastisch publiek in een intiem decor.


Deep Bridge koos voor The Rocky Horror Show speciaal deze uitzonderlijke locatie uit wegens het hoge rock ‘n roll-gehalte en de vele mogelijkheden tot catering- en party arrangementen. Feest gegarandeerd voor, tijdens én na de show!Deep Bridge


Parking & bereikbaarheid

De Shop ligt in een stadsdeel in ontwikkeling. De heraanleg van de Rijnkaai is volop aan de gang en kan de bereikbaarheid beïnvloeden.

Download een plan

VELO
Het dichtstbijzijnde Velo-station is in de Amsterdamstraat.
Meer informatie hier.


TRAM
Tram 7 (van Mortsel via Nationale Bank naar Sint-Pietersvliet), afstappen aan eindhalte Sint-Pietersvliet. > +-1000m


BUS
Bus 17 (van Wilrijk via Centraal Station naar Rijnkaai), afstappen aan eindhalte Rijnkaai. > +-400m

PARKING
Er is ruime parking voorzien aan de Shop.

Parking Waagnatie > +-300m
Parking Sint Laureiskaai > +-750m

Parking Sloepenweg > +-250 m
Eventparking > Net over de brug, over de Sloepenweg


Deel deze pagina met je vrienden

Koop je tickets


standaard

standaardtickets

VIP

exclusieve tickets
met catering arrangement

groep

tickets voor groepen
vanaf 10 personen


Met vragen over de aankoop van tickets kan je hier terecht!

Tickets & Info 070 691 002*
(maandag t.e.m vrijdag van 10u00 tot 18u00) *Max 0,30€/min