Rocky Horror Show

‘s Werelds bekendste rock ‘n roll musical

De Rocky Horror Show kwam 15 jaar geleden voor de eerste keer naar Vlaanderen. Met groot succes. Half Vlaanderen vloekte omdat ze de show gemist hadden. Geen nood: we zijn terug. Kruis de maand november al maar aan en beleef zelf die ene avond om nooit te vergeten. Stany Crets neemt de regie van deze cultklassieker opnieuw op zich. ‘t Stad staat gegarandeerd op stelten met deze gestoorde interactieve publieksshow!

De originele musical ging 1973 in première in het Londense Royal Court Theater, geleid en geproduceerd door Jim Sharman. De voorstelling werd meteen een groot succes en een groot aantal vaste fans omarmde de productie. De musical is een mengeling van elementen uit B-films, met name de Britse Hammerhorrorfilms over het monster van Frankenstein en Dracula, en sciencefictionfilms uit de periode 1930-1950.

KALENDER

vanaf 31 oktober 2017
De Shop, Antwerpen

KOOP TICKETS


HET
VERHAAL

Op een noodlottige nacht hebben Brad Majors en zijn verloofde, Janet Weiss – een volkomen onwetend braaf jong koppel – een bezoek gepland aan een oude professor. Spijtig genoeg voor hen wordt deze nacht één van de meest onvergetelijke nachten uit hun leven.

Een onweersbui en een platte band dwingen hen om hulp te zoeken bij het kasteel van Dr. Frank ‘N’ Further, een vreemde, travestiet-wetenschapper met een manisch en onverzadigbaar libido. Hij onthult aan hen zijn nieuwe creatie: het knappe en gespierde monster Rocky Horror. Als uiteindelijk de inwoners van het kasteel zich ontpoppen tot buitenaardse wezens van de planeet ‘Transexual’, compleet met nylonkousen en straalpistolen, is de parodie compleet. Deze nacht vol tegenspoed leidt ertoe dat Brad en Janet alles in vraag beginnen te stellen over zichzelf, over hun liefde en hun lust.

“Eens fenomeen,
altijd fenomeen!”
“Je moet deze show niet bekijken maar beleven.
Het is feest gegarandeerd!”

‘The Rocky Horror Show’ is een prachtige hommage aan de klassieke B-sciencefictionfilms en horror genres met onweerstaanbare rock ‘n roll muziek. De show is in de loop der jaren uitgegroeid tot een echte ‘cult’ en heeft een lange traditie van gestoorde interactie met zijn publiek opgebouwd.

Eén ding staat vast: deze show wordt een hilarische, wilde rit vol rock ‘n roll muziek en promiscuïteit die niemand snel zal vergeten.
CASTING

Talent met een hoek af

Regisseur Stany Crets en choreograaf Laurent Flament op zoek naar de meest geschikte figuranten voor de nieuwe rockmusical… Niet voor gevoelige kijkers!

 


CAST &
CREATIVES

Stany Crets

regisseur

In 2002 regisseerde Stany Crets al eens ‘The Rocky Horror Show’, dat toen al voor absurde en hilarische taferelen op het podium zorgde.

Daarnaast nam hij ook de regie voor musicals als ‘Evita’, ‘Spamalot’ en ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’ voor zijn rekening.

Het is de beste rockshow ever, de beste musical ever, de beste comedy ever, de beste bullshit ever. Een heerlijk feest van muziek en dikke truut. Ik wou dat ik hem geschreven had, maar ben al blij dat ik ‘m voor de tweede maal mag regisseren. Let’s do the time warp again and again and again!!!!”Stany Crets

foto: © Steven Hendrix

 

foto: © Steven Hendrix

Laurent Flament

choreograaf

foto: © Steven Hendrix

Joris Van Veldhoven

set, prop & kostuum
designer

 
 

de CAST

Bekijk hier de volledige cast van de Rocky Horror Show…

 


De Shop, Antwerpen

De Shop is een evenementenhal die van oorsprong een hal was waar scheepherstellers ‘s morgens de hoop hadden afgeroepen te worden, door de havenpatrons op hun roepmuurtjes.

Dankzij de unieke eigenschappen en historische achtergrond werd het pand in 2001 erkend als Onroerend Erfgoed. In 2012 startten de renovatiewerken waardoor De Shop in 2014 zijn deuren opende als unieke evenementenhal. Deze architecturale parel is gelegen op een uitstekende locatie en is klaar om in te spelen op de zintuigen van zijn publiek.

De Shop is intussen uitgegroeid tot een unieke restaurant -en nightlifelocatie met tal van stijlvolle restaurants en hippe clubs.

In de kop van De Shop, aan het Limaplein, ligt de Club Roxy. Roxy is reeds vele jaren gekend als de place to be in Antwerpen. Deze gevestigde waarde werd net in een nieuw jasje gestoken met allerlei nieuwe extra’s: nieuwe bar, uitgebreide AV-set, meubilair, dj booth, ….

Met een glazen lift zoef je vanuit de bar naar de Velvet Lounge – dé iconische plek in Antwerpen waar je fine dining kan combineren met een sfeervolle lounge. Het concept is gebaseerd op de Amerikaanse loungebars: roodfluwelen zeteltjes, gedempt licht, loungemuziek, Cosmopolitans en andere cocktails.

Onlangs opende in de kelder van De Shop de Club Vaag , een plek waar elke week de beste underground elektronische muziek samenkomt met een fantastisch publiek in een intiem decor.

Deep Bridge koos voor The Rocky Horror Show speciaal deze uitzonderlijke locatie uit wegens het hoge rock ‘n roll-gehalte en de vele mogelijkheden tot catering- en party arrangementen. Feest gegarandeerd voor, tijdens én na de show!Deep Bridge

Deel deze pagina met je vrienden

Koop je tickets


standaard

standaardtickets

VIP

exclusieve tickets
met catering arrangement

groep

tickets voor groepen
vanaf 10 personen


Met vragen over de aankoop van tickets kan je hier terecht!

Tickets & Info 070 691 002*
(maandag t.e.m vrijdag van 10u00 tot 18u00) *Max 0,30€/min