Nu al de zotste show
van de Gentse Feesten

Rocky Horror Show


De Rocky Horror Show komt na 17 jaar terug naar Gent, na een ge-wel-dige passage in Antwerpen. In november ging het dak van De Shop eraf, in januari nam Rocky op impressionante wijze de Lotto Arena over, en nu moet de Gentse Capitole eraan geloven. Tijdens de Gentse hoogmis nog wel: de Gentse Feesten!

Hilarische rockshow

Hilarische rockshow

De Rocky Horror Show is niet zomaar een musical, maar een hilarische rockshow. De absurde humor van regisseur Stany Crets wordt afgewisseld met absolute feestnummers, begeleid door een liveband onder leiding van Tom Van der Schueren.

Het is een show waarbij je onmogelijk kan stilzitten: meedansen op de Timewarp, rijst en confetti gooien of “slet” en “asshole” roepen tot je stem er schor van wordt.

Zelden was extravagant zo plezant! Alle remmen los, alle hoeken eraf!


KALENDER

Rocky Horror Show
ging op 31 oktober 2017 in première in De Shop in Antwerpen

Bekijk al onze shows

Geprezen in de pers

Tijdens de passage in Antwerpen werd er met superlatieven gegooid, door het publiek, maar ook door de pers

"Zelden was extravagant zooo plezant!
Alle remmen los, alle hoeken eraf!"


Radio 2


"Tussen alle absurditeit, heerlijke overacting en onvervalste rock nog mooie zangprestaties ook."

concert News


“Deze show mag je niet missen. (...) Je zal thuiskomen van een feestje zoals je er in het Vlaamse theater nog nooit eentje meemaakte."

Het Nieuwsblad

Ik ga naar de Rocky Horror Show

en ik neem mee...

Image
Be prepared! Naar de Rocky Horror Show ga je niet onvoorbereid. Met deze attributen geraak je met de glimlach door de veiligheidscontrole... No worries, voor amper €10 kan je ter plekke nog een officiële Rocky Horror Fanbag aankopen met al deze benodigheden!
Image
Rijst mag rijkelijk gegooid worden als de newlyweds de kerk verlaten!
Image

Een feesthoedje?
Wat zou je anders dragen tijdens het feestdiner?

Image
Er is niks logischer om onder te schuilen dan deze klassieker.
Image
Ideaal om het ‘snap’ geluid van Dr. Frank-N-Furters’ handschoenen na te bootsen!
Image
Met wat zou je ons anders helpen om een echte storm te simuleren?
 

Het dak ging er af op de première in Antwerpen!

 

Het
absurde
verhaal


“Je moet deze show niet bekijken maar beleven.
Het is feest gegarandeerd!”

Het absurde verhaal

Het pas verloofde koppel Brad Majors en Janet Weiss raakt op een stormachtige avond verzeild in het kasteel van de travestiet Frank-N-Furter en zijn dienaren Riff Raff, diens zus Magenta en zijn minnares Columbia. Ze maken er kennis met de blonde supercreatie van Frank-N-Furter, Rocky – en tussendoor komt de rivaliserende wetenschapper Dr. Scott de verhaallijn nog eens opvrolijken.

Het bezoekje van Brad Majors en Janet Weiss aan het kasteel van de bevreemde travestiet ontaardt algauw in een regelrechte relatie- en libidotest die nét niet in een orgie maar wél met veel jarretellen eindigt.

Historisch goed

De originele musical ging 1973 in première in het Londense Royal Court Theater, geleid en geproduceerd door Jim Sharman. De voorstelling werd meteen een groot succes en een groot aantal fans omarmde de productie. De musical is een mengeling van elementen uit B-films, met name de Britse Hammerhorrorfilms over het monster van Frankenstein en Dracula, en sciencefictionfilms uit de periode 1930-1950.

‘The Rocky Horror Show’ is een prachtige hommage aan de klassieke B-sciencefictionfilms en horror genres met onweerstaanbare rock ’n roll muziek. De show is in de loop der jaren uitgegroeid tot een echte “cult” en heeft een lange traditie van gestoorde interactie met zijn publiek opgebouwd. Eén ding staat vast: deze show is een hilarische, wilde rit vol rock ’n roll muziek en promiscuïteit die niemand snel zal vergeten.


“Eens fenomeen, altijd fenomeen!”
CAST &
CREATIVES

CAST & CREATIVES


Uitzinnige Vlaamse cast
en buitensporige regisseur

Stany Crets neemt de regie van deze cultklassieker opnieuw op zich – hij deed dat ook al bij de eerste versie 17 jaar in het NT Gent en maakte een rasecht Vlaamse, eigenzinnige bewerking van dit fenomeen. Zijn gekende absurde humor zit dan ook volledig verweven in de show.

Het is de beste rockshow ever, de beste musical ever, de beste comedy ever, de beste bullshit ever. Een heerlijk feest van muziek en dikke truut. Ik wou dat ik hem geschreven had, maar ben al blij dat ik ‘m voor de tweede maal mag regisseren. Let’s do the time warp again and again and again!!!!”Stany Crets

‘Steracteur Sterartiest’ Koen Van Impe nam in de eerste Vlaamse editie de rol van Frank-N-Furter op zich. Deze keer neemt hij vol overgave de rol van verteller op zich en loodst hij je door het absurde verhaal van de Rocky Horror Show. Laurenz Hoorelbeke werd in het verleden vaak geprezen voor zijn aandeel in diverse musicals, maar hij overstijgt zichzelf met een fenomenale neerzetting van de krankzinnige Dr. Frank-N-Furter. Shana Pieters en Nordin De Moor spelen Janet Weiss en Brad Majors en Rocky wordt heerlijk vorm gegeven (letterlijk dan) door niemand minder dan Matthew Michel. Musical-ancien Sébastien De Smet mocht uiteraard ook niet ontbreken: hij zet een magistrale Riff Raff neer. De volledige cast leer je hier kennen.


Bekijk hier de volledige cast van de Rocky Horror Show…

Een absolute topcast met massa’s musicalervaring en dus fantastische stemmen, ongelooflijke dansmoves – ingefluisterd door topchoreograaf Laurent Flament – en puik acteurwerk.


Image

foto: © Steven Hendrix

Stany Crets

regie

Stany Crets

regisseur

Laurent Flament

choreograaf

Shana Verhoeven

kostuumdesigner

Tom Van der Schueren

musical director

Met steun van de Belgische Tax Shelter

Deel deze pagina met je vrienden