Ridders

van de ronde keukentafel

Iedereen kent het verhaal van koning Arthur. Maar ken je het verhaal van prins Arthur? Komende herfst brengt Deep Bridge deze nieuwe familievoorstelling, gebaseerd op het kinderboek van Mark Tijsmans. Prins Arthur schittert naast de jonge Gwynevere, Lancelot, Tristan en Isolde in een knalspektakel met maar liefst 28 hoofdrolspelers waarvan 27 jongeren en met Merlijn de tovenaar als enige volwassene.

De gloednieuwe voorstelling ‘Ridders van de ronde keukentafel’ is letterlijk ridderlijk amusement. En als wij ridders brengen, brengen we er ineens veel. Maar echt wel héél veel. Dat moét ook wel, want voor deze musicalversie van Mark Tijsmans z’n enorm populaire kinderboek zijn de verwachtingen hoog. Tijsmans werd voor verschillende boekenprijzen genomineerd, waaronder De Boekenleeuw en de Gouden Klaproos. En als klap op de vuurpijl komt Arthur nu dus met gans zijn ronde keukentafelgezelschap de planken op. Een overbekend verhaal dat toch telkens weer bekoort. Zeker als het nét weer anders wordt verteld. En al helemaal als het eigenlijk net zozeer aan jouw keukentafel kan gebeuren. Tenminste, als die rond is. Kom dus af en vergaap je aan een rondje humor, warme levenslessen en sporadische traan.

KALENDER

vanaf 29 oktober 2017
in Theater ‘t Eilandje, Antwerpen

KOOP TICKETS

HET
VERHAAL

In het land Brittanië trekt Koning Uther ten strijde tegen de Saksen. De kinderen worden in veiligheid gebracht in het afgelegen kasteel Camelot. De achterhoede van het Koninklijke leger zal weldra komen om hen te beschermen.

Maar de soldaten komen niet… Niemand weet hoe dat komt. De oude tovenaar Merlijn is de enige volwassene (zeg gerust bejaarde) op het kasteel, maar die heeft het veel te druk om de leiding op zich te nemen. En dus moeten de kinderen zelf een leider kiezen…

Het verhaal van koning Arthur, al is hij hier nog een prins, is een van de beroemdste verhalen ter wereld. Eeuwen oud, reeds honderden malen verteld, maar telkens weer opnieuw, telkens weer verschillend en altijd een beetje anders. Gwynevere, Lancelot, Tristan, Isolde, Arthur en nog zovele anderen spelen allemaal hun rol in ‘Ridders van de ronde keukentafel’. Deze familiemusical brengt je vaak aan het lachen, is soms ernstig en hier en daar ook een beetje droevig. Maar bovenal is het heel bijzonder. Want alle 22 hoofdrolspelers zijn, op Merlijn de tovenaar na, kinderen…

HET
VERHAAL


CAST &
CREATIVES

Mark Tijsmans

Hij is een Vlaams televisie- en toneelacteur, zanger, musicalartiest en jeugdauteur die bekend werd door hoofdrollen in ‘Het Park’, ‘Thuis’, en ‘Flikken’.

Naast televisie speelde hij ook mee in diverse musicals zoals ‘Peter Pan’, ‘Camelot’ en ‘Romeo en Julia’.

Maar Tijsmans maakte in 2006 ook zijn debuut als jeugdauteur met ‘Het Geheim van te Veel Torens’.

Hij werd sindsdien genomineerd voor diverse Vlaamse boekenprijzen, waaronder de Boekenleeuw en de Gouden Klaproos (SABAM).

foto: Yves Schepers


Kick Spijkerman

assistent regisseur

Ad Van Dyck

musical director
componist

Florian Boutonnier

choreograaf

Joris Van Veldhoven

set, prop & kostuum
designer

Goele De Raedt

vocal coach

 

de CAST

Bekijk hier de volledige cast van
De ridders van de ronde keukentafel…

 Theater ‘t Eilandje, Antwerpen

Theater ‘t Eilandje ligt vlakbij het MAS in het noorden van de stad, naast het Red Star Line Museum en vormt onder andere de thuisbasis van het Koninklijk Ballet Vlaanderen. Deze locatie vormt het artistieke hart van Antwerpen: hier worden musicals gemaakt, choreografieën geschreven en theaterstukken gerepeteerd. Bewust werd gekozen voor dit intieme theater met 300 plaatsen en perfecte zichtlijnen om deze prachtige familiemusical op te voeren.

 

Deel deze pagina met je vrienden

Koop je tickets


standaard

standaardtickets

VIP

exclusieve tickets
met catering arrangement

groep

tickets voor groepen
vanaf 10 personen

SCHOLEN

Vanaf €10 per persoon


Met vragen over de aankoop van tickets kan je hier terecht!

Tickets & Info 070 691 002*
(maandag t.e.m vrijdag van 10u00 tot 18u00) *Max 0,30€/min