Ridders

van de ronde keukentafel

Deze gloednieuwe voorstelling is gebaseerd op het succesvolle, gelijknamige kinderboek van Mark Tijsmans en zal tijdens de herfstperiode te zien zijn in Antwerpen. Nooit eerder werd een kinderboek van Mark Tijsmans live op de planken gebracht en de bekende Vlaamse acteur/zanger/auteur, is dan ook terecht trots op dit debuut.

Tijsmans haalde de mosterd voor ‘De Ridders van de Ronde Keukentafel’ bij het verhaal van King Arthur. Opvallend aan de voorstelling is dat de volledige cast – op Merlijn, de tovenaar na – uit kinderen zal bestaan.

KALENDER

vanaf 29 oktober 2017
in Theater ‘t Eilandje, Antwerpen

KOOP TICKETS

HET
VERHAAL

In het land Brittanië trekt Koning Uther ten strijde tegen de Saksen. De kinderen worden in veiligheid gebracht in het afgelegen kasteel Camelot. De achterhoede van het Koninklijke leger zal weldra komen om hen te beschermen.

Maar de soldaten komen niet… Niemand weet hoe dat komt. De oude tovenaar Merlijn is de enige volwassene (zeg gerust bejaarde) op het kasteel, maar die heeft het veel te druk om de leiding op zich te nemen. En dus moeten de kinderen zelf een leider kiezen…

Het verhaal van koning Arthur, al is hij hier nog een prins, is een van de beroemdste verhalen ter wereld. Eeuwen oud, reeds honderden malen verteld, maar telkens weer opnieuw, telkens weer verschillend en altijd een beetje anders. Gwynevere, Lancelot, Tristan, Isolde, Arthur en nog zovele anderen spelen allemaal hun rol in ‘Ridders van de ronde keukentafel’. Deze familiemusical brengt je vaak aan het lachen, is soms ernstig en hier en daar ook een beetje droevig. Maar bovenal is het heel bijzonder. Want alle 22 hoofdrolspelers zijn, op Merlijn de tovenaar na, kinderen…

HET
VERHAAL


CAST &
CREATIVES

Mark Tijsmans

Hij is een Vlaams televisie- en toneelacteur, zanger, musicalartiest en jeugdauteur die bekend werd door hoofdrollen in ‘Het Park’, ‘Thuis’, en ‘Flikken’.

Naast televisie speelde hij ook mee in diverse musicals zoals ‘Peter Pan’, ‘Camelot’ en ‘Romeo en Julia’.

Maar Tijsmans maakte in 2006 ook zijn debuut als jeugdauteur met ‘Het Geheim van te Veel Torens’.

Hij werd sindsdien genomineerd voor diverse Vlaamse boekenprijzen, waaronder de Boekenleeuw en de Gouden Klaproos (SABAM).

foto: Yves Schepers


Kick Spijkerman

assistent regisseur

Ad Van Dyck

musical director
componist

Florian Boutonnier

choreograaf

Joris Van Veldhoven

set, prop & kostuum
designer

Goele De Raedt

vocal coach

 

de CAST

Bekijk hier de volledige cast van
De ridders van de ronde keukentafel…

 Theater ‘t Eilandje, Antwerpen

Theater ‘t Eilandje ligt vlakbij het MAS in het noorden van de stad, naast het Red Star Line Museum en vormt onder andere de thuisbasis van het Koninklijk Ballet Vlaanderen. Deze locatie vormt het artistieke hart van Antwerpen: hier worden musicals gemaakt, choreografieën geschreven en theaterstukken gerepeteerd. Bewust werd gekozen voor dit intieme theater met 300 plaatsen en perfecte zichtlijnen om deze prachtige familiemusical op te voeren.

 

Deel deze pagina met je vrienden

Koop je tickets


standaard

standaardtickets

VIP

exclusieve tickets
met catering arrangement

groep

tickets voor groepen
vanaf 10 personen

SCHOLEN

Vanaf €10 per persoon


Met vragen over de aankoop van tickets kan je hier terecht!

Tickets & Info 070 691 002*
(maandag t.e.m vrijdag van 10u00 tot 18u00) *Max 0,30€/min