Ridders

van de ronde keukentafel

Het blijkt nogmaals duidelijk dat Vlaanderen barst van het jonge zang- en acteertalent. Maar liefst 28 enthousiaste jongeren, zowel geschoolde- als natuurtalenten, geven in ‘Ridders van de ronde keukentafel’ het beste van zichzelf op de prachtige choreografieën van Florian Bouttonier.

Deze familiemusical, geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar, neemt je mee op de avontuurlijke reis van prins Arthur, gespeeld door de integere Kobe Verdonck, vol humor en ridderlijk plezier in het kasteel van Camelot. Arthurs geliefde Gwynevere, ‘casanova’ Lancelot en tegenstander Mordred zorgen ervoor dat de show geen seconde verveelt. Afgekruid met de hilarische wijsheden van Merlijn de tovenaar, vertolkt door de enige oudere in deze show Ludo Hellinx, is deze familiemusical compleet. Ad van Dijk, ervaren muzikaal componist voor deze show, zweept de show op met een breed gamma aan intieme en energieke nummers die niet meer uit je hoofd te krijgen zijn. Het uitgebrachte castalbum stond binnen de kortste keren in de iTunes Top 20 en is ook terug te vinden op Spotify.

KALENDER

Vanaf mei 2018 in Hasselt, Gent en Antwerpen
DUUR: 2u10min (incl. pauze)
TICKETLIJN
Antwerpen > 070 691 002
Hasselt en Gent > 070 345 345
max €0,30/min

KOOP TICKETS

Ridders van de ronde keukentafel laaiend enthousiast onthaald

Sterke en grappige dialogen worden afgewisseld met goede muziek en choreografieën van enige moeilijkheidsgraad. Een onuitputtelijke bron van energie die twee uur lang stand houdt!

'Ridders van de ronde keukentafel’ wist een sterk verhaal te combineren met heel diverse muziekstijlen

Ik denk dat we als musicalminnend Vlaanderen gerust mogen zijn: het is nu gebleken dat we enorm veel jong talent hebben waar we ongetwijfeld nog jarenlang iets van gaan horen.

Het zijn wel ridders met zwaarden maar toch is het een heel ontwapenende voorstelling! Ik zag met auteur en regisseur Mark Tijsmans een nieuwe generatie musicaltalent klaarstaan!

Luc Milio - Radio 2


HET
VERHAAL

HET
VERHAAL

In het land Brittanië trekt Koning Uther ten strijde tegen de Saksen. De kinderen worden in veiligheid gebracht in het afgelegen kasteel Camelot. De achterhoede van het Koninklijke leger zal weldra komen om hen te beschermen.

Maar de soldaten komen niet… Niemand weet hoe dat komt. De oude tovenaar Merlijn is de enige volwassene (zeg gerust bejaarde) op het kasteel, maar die heeft het veel te druk om de leiding op zich te nemen. En dus moeten de kinderen zelf een leider kiezen…

Het verhaal van koning Arthur, al is hij hier nog een prins, is een van de beroemdste verhalen ter wereld. Eeuwen oud, reeds honderden malen verteld, maar telkens weer opnieuw, telkens weer verschillend en altijd een beetje anders. Gwynevere, Lancelot, Tristan, Isolde, Arthur en nog zovele anderen spelen allemaal hun rol in ‘Ridders van de ronde keukentafel’. Deze familiemusical brengt je vaak aan het lachen, is soms ernstig en hier en daar ook een beetje droevig. Maar bovenal is het heel bijzonder. Want alle 22 hoofdrolspelers zijn, op Merlijn de tovenaar na, kinderen…


Première

Achter de schermen


CAST &
CREATIVES

CAST &
CREATIVES

Mark Tijsmans

Mark Tijsmans

Hij is een Vlaams televisie- en toneelacteur, zanger, musicalartiest en jeugdauteur die bekend werd door hoofdrollen in ‘Het Park’, ‘Thuis’, en ‘Flikken’.

Naast televisie speelde hij ook mee in diverse musicals zoals ‘Peter Pan’, ‘Camelot’ en ‘Romeo en Julia’.

Maar Tijsmans maakte in 2006 ook zijn debuut als jeugdauteur met ‘Het Geheim van te Veel Torens’.

Hij werd sindsdien genomineerd voor diverse Vlaamse boekenprijzen, waaronder de Boekenleeuw en de Gouden Klaproos (SABAM).

foto: Yves Schepers


Kick Spijkerman

assistent regisseur

Ad Van Dyck

musical director
componist

Florian Boutonnier

choreograaf

Inge Coleman

kostuum
designer

Goele De Raedt

vocal coach

 

de CAST

Bekijk hier de volledige cast van
De ridders van de ronde keukentafel…

 
 

de SONGLIST

Bekijk hier de songteksten van de muziek uit ‘Ridders van de ronde Keukentafel’. Het castalbum is te vinden op iTunes, Apple Music en Spotify.

1. De zomer van Arthur
2. Is het waar
3. Van adel
4. Sexy kissing in de keukenkast
5. Meisje van het meer
6. Stukje van de hemel
7. De perfect gekruide kip
8. De wetten
9. Een tornooi
10. Tjonge jonge
11. Er moet iemand zijn die vecht
12. Hou er de moed maar in
13. Van adel (reprise)
14. Wild van jou

 

Deel deze pagina met je vrienden

Koop je tickets


standaard

standaardtickets

VIP

exclusieve tickets
met catering arrangement

groep

tickets voor groepen
vanaf 10 personen

SCHOLEN

Vanaf €10 per persoon


Met vragen over de aankoop van tickets kan je hier terecht!

Tickets & Info 070 691 002*
(maandag t.e.m vrijdag van 10u00 tot 18u00) *Max 0,30€/min