MACHO

Een Vlaamse kameropera van Robert Groslot met serieus veel humor.

KALENDER

1, 3 & 4 mei
Horta, Antwerpen
Speeltijd: ca. 90 minuten, zonder pauze
'MACHO' wordt in het Nederlands gezongen en boventiteld.
Beperkt aantal plaatsen

Koop Tickets
“Opera: wanneer bariton en sopraan de liefde willen bedrijven, maar door een tenor worden belet”

MACHO is de allereerste kameropera van gelauwerd componist Robert Groslot. In het Vlaams, met veel humor. Robert Groslot neemt je mee in zijn verrassende muzikale wereld van virtuositeit, verfijnde tonaliteit en ritmisch avontuur. In samenwerking met theatermaker Thomas Janssens , creatief producent en librettist Ralph Broos  en in een regie van Kenza Koutchoukali werd het een romantische, zwarte komedie. De hele voorstelling is een ironische knipoog naar ons beeld van de liefde. Ware liefde is een werkwoord.

KALENDER

1, 3 & 4 mei
Horta, Antwerpen
Speeltijd: ca. 90 minuten, zonder pauze
'MACHO' wordt in het Nederlands gezongen en boventiteld.
Beperkt aantal plaatsen

Koop Tickets
“Wat is er écht van betekenis buiten het bed?”Een depressieve macho


HET
VERHAAL

Kitty en Klaus zijn twee heel verschillende mensen. Zij geloven in romantische liefde maar hun zoektocht gaat niet over rozen. Kitty stapt gulzig door het leven. Zij is een sprankelende, levenslustige vrouw en wil de liefde elke dag proeven. Klaus is een verlegen introvert die zijn dagen slijt in zijn beddenwinkel ‘Droomland’. Hij is een trouwe, grijze muis die wegdroomt van romantische liefde. Als ze mekaar ontmoeten, gebeurt er iets: opposites attract. Ze starten een relatie, maar die gaat al snel bergaf. De andere karakters geven naar hartenlust commentaar en adviezen aan het koppel. Er lopen aardig wat macho’s rond in de romantische wereld van Kitty en Klaus, maar wat snappen die van ware liefde?

De relatie tussen vrouw en man is een lach en een traan. Humor in een relatie is niet alleen relevant, ze is levensnoodzakeliijk. In deze voorstelling kijken we naar onszelf en de humoristische situaties waarin de liefde ons kan brengen. 

HET
VERHAAL

“Welkom in Droomland, we sell the beds your dreams are made of!”Klaus

OVER MACHO

“Wat? Hoor ik iets? Heb je wat gezegd? O my God. Het spreekt!”Kitty

OVER MACHO

Het DNA van Deep Bridge zit vol avontuur. Het eigenzinnige productiehuis wil een verscheidenheid aan verhalen brengen die een link met prachtige muziek hebben. Musical, muziektheater, concert of opera? Kan allemaal. Deep Bridge had altijd een kriebel om met klassieke muziek te werken, zij zijn o.a. producent van openluchtconcert ‘Klassiek in het Park’. Is een humoristische opera relevant voor een hedendaags componist in de 21e eeuw? Opera is een  bijzondere kunstvorm en laat niemand onbewogen. Het heeft altijd zijn passionele liefhebbers én critici gehad. Het is een moeilijke discipline met vele artistieke bouwstenen. Maar als alle elementen, het onderwerp en de muziekstijl passen is het emotioneel zeer relevant.

De wereld is vanaf 1 mei 2019 een Nederlandstalige en komische opera rijker met het heerlijke trio Stefaan Degand, Liesbeth Devos en Stefan Cifolelli.


CAST

Weinigen weten dat Stefaan Degand als student een opera opleiding startte aan het conservatorium en dus een aardig stukje kan zingen. Als fervent liefhebber van klassieke muziek is dit voor Stefaan een mooie nieuwe uitdaging waar hij “zijn stembanden in kan zetten”. Stefaan staat naast straf professioneel operagezelschap. Brilliante sopraan Liesbeth Devos en lyrische tenor Stefan Cifolelli laten zich niet onbetuigd tegen het baritongeweld van Degand en het virtuose 8-koppig gelegenheidsensemble, dat met verve de verfijnde muziek van Groslot uitvoert.

Stefaan Degand

Klaus – Bariton

Liesbeth Devos

Kitty – Sopraan

Stefan Cifolelli

De Machotypes – Tenor


CREATIVES

Robert Groslot

Componist

Thomas Janssens

Verhaal

Ralph Broos

Verhaal & Libretto

Kenza Karin Koutchoukali

Regie

Elena Zamparutti

Vormgeving & kostuums

Laurent Flament

Choreografie

Dimitri Theuwissen

Lichtontwerp

Jelle Tassyns

Geluidsontwerp

Danny Willems

Fotografie

ENSEMBLE o.l.v. Robert Groslot. Yutaka Oya, piano. Jo Vercruysse, viool. Thomas Fiorini, contrabas. Tom Pipeleers, percussie. Sarka Trompé, fluit. Yuko Fukumae, klarinet. Thomas Mellaerts, trompet. Dominique Vanhaegenberg, trombone.

“Surprise, surprise, you finally got wise! Ik toast met plezier op je scheiding!”De beste vriend van Klaus

HORTA, ART NOUVEAU ZAAL – ANTWERPEN

Een aparte voorstelling heeft ook een aparte locatie nodig. Er werd gekozen voor de Art Nouveau Zaal van Horta in het hart van het theaterdistrict in Antwerpen. De prachtige zaal gebruikte de ijzeren spanten van het vroegere “Volkshuis” in Brussel van iconisch architect Viktor Horta. Een sfeervolle en monumentale setting voor ons verhaal.

 

vanaf 1 mei in Horta, Antwerpen

MEI

WOENSDAG 01/05 om 20u00
Première

 

VRIJDAG 03/05 om 20u00

 

ZATERDAG 04/05 om 15u00

 

ZATERDAG 04/05 om 20u00


ticketprijzen

cat. 3

€46,0

cat. 2

€58,0

cat. 1

€64,0

* De Droomseats garanderen de beste plaatsten tijdens de voorstelling.
Deze zijn enkel telefonisch te reserveren via 070 345 345 [MAX. €0,30/MIN.]

De vermelde prijzen zijn inclusief 10% reservatiefee per ticket

Deel deze pagina met je vrienden

Koop je tickets


standaard

standaardtickets

VIP

exclusieve tickets
met catering arrangement

groep

tickets voor groepen
vanaf 10 personen


Met vragen over de aankoop van tickets kan je hier terecht!