Image

want sprookjes bestaan... toch?

koop je tickets nu!

Sprookjes bestaan!

Sneeuwwitje, Doornroosje, Assepoester en Rapunzel krijgen van hun tante, de heks, smartphones en tablets voor hun verjaardag. De tante hoopt dat deze vergiftigde geschenken hen volledig zullen betoveren zodat haar eigen dochter de lievelingsprinses wordt. Voor de sprookjesprinsessen het goed en wel beseffen, zijn ze niet meer weg te slaan van hun mobieltjes.

De koning en koningin zijn de wanhoop nabij wanneer ze ontdekken dat hun dochters enkel nog oog hebben voor hun gsm’s en daardoor de prinsen zelfs niet opmerken. Kunnen de prinsen de dames overtuigen dat er meer is dan wifi alleen?


KALENDER

Er was eens... het Sprookjesconcert
ging op 22 september 2018 in première in Stadsschouwburg Antwerpen.

Bekijk al onze shows

Anne
Van Opstal

als Sneeuwwitje

Catchy muziek gebracht door sprookjesachtige cast

‘Er was eens …’ wordt een écht sprookjesconcert, met een actueel sprookje en een hoop catchy, hedendaagse muziek. Voor dit epische sprookjesfeestje trommelen we vier bloedmooie prinsessen op en zetten we de sprookjeswereld eens volledig op zijn kop… Tinne Oltmans, Anne Van Opstal, Shauni Rau en Helle Vanderheyden spelen een puberende Doornroosje, Sneeuwwitje, Rapunzel en Assepoester.

Helle
Vanderheyden

als Assepoester

 

Tinne Oltmans

als Doornroosje

Shauni Rau

als Rapunzel

 
Image Image
Image Image
 
 
 

Belééf het sprookjesconcert

Het is niet alleen fantastisch om ‘Er was eens …’ te zien maar ook nog eens bijzonder leuk om te beleven. Deep Bridge haalt alles uit de kast om van deze fantastische show een echte sprookjeservaring te maken. Je bent een uur voor de show al plechtig uitgenodigd op het Sprookjesplein. Daar word je ontvangen door lakeien, begroet door heel wat figuren uit de sprookjeswereld en vermaakt met allerlei activiteiten. Tijdens de show krijg je een hoop vrolijke liedjes voorgeschoteld, maar ook raadsels en opdrachten waarbij de kids een belangrijke rol spelen. Na de show kan je als kers op de taart de prinsessen ontmoeten op een coole meet & greet. Selfies nemen is toegestaan!

Actueel en herkenbaar thema

Voor deze eerste editie van ‘Er was eens…’ wordt het gebruik van sociale media en internet bij jongeren de rode draad. Sneeuwwitje, Doornroosje, Assepoester en Rapunzel zijn dag in dag uit aan hun scherm gekluisterd, waardoor ze missen wat er rondom hen in het kasteel gebeurt.

Met dit verhaal wijst Deep Bridge niemand met de vinger. Wel maken we het gebruik van social media bespreekbaar op een ongedwongen en leuke manier, zelfs na het verlaten van de zaal. Daarom zetten ook Klasbak, ons scholenplatform, uitgeverij Van Halewyck en een aantal andere sterke partners hun schouders mee onder dit project.

 

 
 
 

Het begin van een traditie

We toveren eerst de Stadsschouwburg in Antwerpen en vervolgens Capitole in Gent om tot een sprookjeswereld en zullen dat voortaan elk jaar opnieuw doen, met telkens een nieuw en actueel sprookje.

Deze eerste voorstelling wordt dus de kick-off voor een jaarlijks terugkerende reeks aan sprookjesconcerten waarbij de rode draad telkens een actueel thema bij jongeren is. ‘Er was eens…’ is een gloednieuw concept voor Vlaanderen, gegroeid
uit de samenwerking van Deep Bridge met de Nederlandse theaterproducent Van Hoorne Entertainment.

 

CREATIVES

‘Er was eens…’ wordt geregisseerd door Lulu Aertgeerts. Peggy Verhoeven en John Hoelen schrijven samen met haar het scenario. Ad Van Dijk componeerde de muziek en Eric Melaerts dirigeert de live band. Stefaan Haudenhuyse ontwierp een indrukwekkend sprookjesdecor.

 

Lulu Aertgeerts

regie

Peggy Verhoeven & John Hoelen

Scenaristen

Ad Van Dijk

Componist, dirigent


CASTALBUM

1. Ouverture
2. Leugens over het koninkrijk
3. Sterrekind
4. Meidensprookjes voor de wereld
5. Etiquette
6. Je kan toch niet steeds gehoorzaam zijn
7. Waar blijft hun prins
8. Spiegel aan de wand
9. De allerkwaadste meisjes van het land
10. Het Schlagerlied der prinsen
11. De Allerkwaadste (Reprise)
12. Zwart Hart
13. Er was eens

Met steun van de Belgische Tax Shelter

Deel deze pagina met je vrienden