Doornroosje

de sprookjesmusical

Vanaf februari 2018 brengt Deep Bridge met ‘Doornroosje’ zijn allereerste sprookjesmusical. Deep Bridge zal voor deze voorstellingen nauw samenwerken met Van Hoorne Entertainment, dat al generatie na generatie in Nederland én Vlaanderen garant staat voor feeërieke voorstel- lingen vol interactiviteit en gelaagde humor, voor jong en oud. Dit bestaande DNA zal Deep Bridge behouden en voorzien van gloednieuwe decors, kostuums en een fantastische Vlaamse cast. Dit moet opnieuw een vaste traditie worden in de krokus- en paasvakantie.

De sprookjesmusicals van Van Hoorne Entertainment veroveren al enkele jaren de harten van de jonge bezoekers in Nederland én Vlaanderen.

KALENDER

vanaf 14 februari 2018
in Theater Elckerlyc - Antwerpen, Ethias Theater - Hasselt en Capitole - Gent.

KOOP TICKETS

HET
VERHAAL

Generatie na generatie blijft Doornroosje één van de meest tot de verbeelding sprekende sprookjes.

Op haar vijftiende verjaardag prikt Doornroosje zich aan een spinnewiel in een vergeten toren van het kasteel. Een vloek, uitgesproken door een boze fee op haar geboortefeest, maakt dat ze onmiddellijk in een diepe slaap valt. Het hele kasteel valt mee in een slaap die wel honderd jaar zal duren.

Rond het kasteel groeit een doornenhaag die maakt dat de vele prinsen die Doornroosje proberen te redden, vast komen te zitten en sterven. Pas na exact honderd jaar opent de haag zich en raakt een prins tot bij Doornroosje op de vergeten zolder. De prins kust Doornroosje en het hele kasteel ontwaakt.

Doornroosje en de prins, die leefden nog lang en gelukkig.

 


CAST &
CREATIVES

Bas Groenenberg

regie

De voorstelling speelt met een volledig Vlaamse cast en ensemble, regie is in handen van Bas Groenenberg die al jaren tekent voor de successen van Van Hoorne.

foto: Roy Beusker

Tinne Oltmans

Doornroosje

Als Doornroosje wist Deep Bridge Tinne Oltmans te overtuigen terug de sprong te maken naar musical. Tinne is bij het jonge publiek vooral bekend als Mila in de jeugdserie ‘Ghost Rockers’, maar heeft altijd al een boon gehad voor musical. Op haar elfde had ze als Martha al een rol te pakken in ‘The Sound of Music’, waar ze voor het eerst het podium mocht delen met haar huidige prins: Thomas Van Goethem. Ze is dan ook laaiend enthousiast dat ze nu eindelijk terug de stap kan maken naar musicalland als schone slaapster.

“Musical is altijd een passie geweest.
De combinatie zang, spel en dans heeft zo veel meer mogelijkheden om een verhaal te vertellen…

En ik heb gewoon ook altijd al eens een prinses willen zijn!”Tinne Oltmans


 
 

Thomas Van Goethem

De prins

Als knappe prins krijgt Tinne Thomas Van Goethem aan haar zijde. Thomas werkt bekend als Jonas in de jeugdreeks BOOH!, maar vandaag vooral bekend als presentator op Disney Junior. En er is ondertussen geen enkele prinsen-, jagers- of kappersknechtrol in de hele sprookjeswereld die onbekend is voor Thomas.

“Tinne en ik speelden een dikke twaalf jaar geleden
broer en zus in ‘The Sound Of Music’.

Nu, zoveel jaar later, sta ik te popelen om opnieuw met haar op de planken te staan. En ik mag zelfs haar prins zijn!”Thomas Van Goethem

 

Zoals het een echte prins betaamt verrastte Thomas onlangs Tinne, vroeg in de ochtend, met de vraag of zij zijn Doornroosje wilde worden…

 

 

Van Hoorne

Van Hoorne Entertainment domineert in Nederland al jaren de markt van het familie-entertainment. Het bedrijf werd opgericht in 2003 door eigenaar en directeur Michael van Hoorne. Inmiddels produceert Van Hoorne Entertainment theatervoorstellingen, televisieprogramma’s, familie-evenementen en live entertainment voor recreatie- en attractieparken.

Ook in Vlaanderen tekent Van Hoorne al enkele jaren voor de mooiste sprookjesmusicals. In Deep Bridge heeft van Hoorne nu een nieuwe partner gevonden om een volgende stap te zetten. Samen zullen we de bestaande sprookjesmusicals in een geheel nieuwe vorm gieten. Het DNA van Van Hoorne en de voorstellingen blijft uiteraard behouden, maar we gaan samen opnieuw investeren in een nieuw leven.

Van Hoorne en Deep Bridge zullen elk jaar opnieuw tijdens de krokus- en paasvakantie een sprookjesmusical presenteren, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen bieden bovendien meer dan alleen maar een mooie en fantasierijke voorstelling. Sprookjesfiguren en publiek zullen elkaar dan ook écht ontmoeten.

Voor de eerste voorstelling in deze reeks grijpen we terug naar de allereerste sprookjesmusical die Van Hoorne in Vlaanderen heeft gemaakt: ‘Doornroosje’. Dit eeuwenoude sprookje leent zich perfect tot een geweldige sprookjesmusical. Magie, leuke liedjes, kleurrijke kostuums en humor zijn de ultieme ingrediënten voor een fantastische voorstelling.

Van Hoorne
Entertainment


Theater
Elckerlyc

theater Elckerlyc Antwerpen

Dit theater in hartje Antwerpen heeft een geschiedenis die tot de verbeelding spreekt. Het theater werd in 1957 gebouwd en was voor die tijd een vooruitstrevende zaal. Nu nog steeds is de Elckerlyc voor Antwerpen een echte cultuurtempel.

De slogan “beleef het samen” omschrijft perfect waar dit theater voor staat en laat het nét datgene zijn waar Deep Bridge ook voor staat. Samen fantastische shows beleven die het hart beroeren en je even laten wegdromen naar een andere wereld.

De aangename en moderne schouwburg met 800 plaatsen werd onlangs vernieuwd en straalt de nostalgische sfeer uit van een theater met traditie.

Theater
Elckerlyc

Deel deze pagina met je vrienden

Koop je tickets


standaard

standaardtickets

VIP

exclusieve tickets
met catering arrangement

groep

tickets voor groepen
vanaf 10 personen

SCHOLEN

Vanaf €10 per persoon


Met vragen over de aankoop van tickets kan je hier terecht!

Tickets & Info 070 691 002*
(maandag t.e.m vrijdag van 10u00 tot 18u00) *Max 0,30€/min