Drie young professionals begeleiden de jongerencast in ‘Ridders van de ronde keukentafel’

Musical, Nieuws

Tijdens de herfstperiode speelt ‘Ridders van de ronde keukentafel’, een familiemusical gebaseerd op het succesvolle kinderboek van Mark Tijsmans, in ’t Eilandje in Antwerpen. Nooit eerder werd een kinderboek van Mark Tijsmans live op de planken gebracht. Opvallend aan deze voorstelling is dat de volledige cast – op Merlijn, de tovenaar na (vertolkt door Ludo Hellinckx) – uit jongeren zal bestaan.

De jongerencast zelf werd al bekend gemaakt, maar deze wordt aangevuld door 3 ‘young professionals’ die deze zomer afstuderen en reeds hun eerste ervaring in de musicalwereld achter de rug hebben. Even de omgekeerde wereld voor hen, waarin niet zij worden bijgestaan door ervaren artiesten, maar ze zélf de kinderen gedurende de hele tocht zullen bijstaan met raad en daad.


Jervin Weckx

MordredJervin Weckx werd in 1995 geboren in het verre Lommel. Al vroeg was hij door de theatermicroben gebeten en stroomde na zijn Artistieke Opleiding aan de Middenschool van Hasselt door naar de Provinciale Kunsthumaniora Hasselt waar hij Woordkunst-Drama studeerde.

Vervolgens begon Jervin aan de opleiding ‘Musical’ aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. In 2014 trok hij naar New York waar hij voor meerdere maanden studeerde aan Broadway Dance Center in het ‘International Student Visa Program’, en volgde hij verschillende workshops & masterclasses van grootmeesters als Natalie Weiss en Yanis Marshall.

Jervin was al te zien in producties als ‘The elephant man’ van Loge10 theaterproducties, en stond vorig seizoen nog op de planken bij de musicals ‘Evita’ en ‘Rapunzel, de sprookjesmusical’ van Music Hall.

‘Ik kijk er enorm naar uit om mijn stoute schoenen aan te trekken en Camelot op stelten te zetten!’Jervin Weckx

Emelien Raats

VivianeEmelien, 23 jaar, studeert in juni af aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

De liefde voor muziek inspireerde Emelien al van jongs af aan. Haar eerste stap naar het grote podium deed ze met het kinderkoor van Helmut Lotti. Tijdens haar middelbare muziekopleiding aan het Heilig Graf in Turnhout proefde Emelien van verschillende zangstijlen. Na het zevende jaar Musical in Antwerpen volgde het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Emelien was reeds te zien in ‘the Elephant Man’ (Loge 10 producties) en als Ethel McCormack in Footloose (Musicalia) samen met Mark Tijsmans. Daarnaast speelde ze Sanchika in ‘Ambras’ (Clickmanagment), een muziektheaterstuk met o.a. Hans Peter Janssen en Kurt Defranq. In ‘Rapunzel, de sprookjesmusical’
(Music Hall) speelde Emelien mee als ensemble en was ze alternate Koningin.

“Waarom ik mee doe aan de ‘Ridders van de ronde keukentafel’? Wie zijn droom is het nu niet om magische krachten te hebben zoals Viviane, het meisje van het meer van Avalon? Durven Arthur en zijn vriend en haar om hulp vragen?”Emelien Raats

Samantha Lernout

EnsembleSamantha danste en zong al vanaf ze kon lopen en praten. Ze maakte deel uit van het showteam van dansgroep ShaMoDo-it onder leiding van Ingrid Coppieters. Zo stond ze op het podium bij KetnetPOP, Laura Lynn Las Vegas, Booh-shows,…

Na de middelbare school deed ze een voorbereidend jaar musical aan de kunsthumaniora in Antwerpen. Hierna startte ze de vierjarige opleiding musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hier speelde ze verschillende voorstellingen waaronder; ‘Be Italian’, ‘I love you, you’re perfect, now change’, ‘Midzomernachtdroom’, ‘Broadway By Night’.

In het laatste jaar liep ze stage in de ‘Eftelings Sprookjesmusical De Gelaarsde Kat’. Nu staat Samantha op het punt af te studeren en haar eerste musical als professionele musicalactrice wordt De ridders van de ronde keukentafel.

Ik hou ervan om te zien hoe musicaltheater groot en klein kan inspireren. Als kinderen dan ook nog eens naast je op het podium staan, is het helemaal fantastisch. Het is geweldig om onze passie al te zien bij zo’n jonge, getalenteerde mensen.Samantha Lernout

Deel deze pagina