Nordin De Moor wordt ‘Willy Wonka’ in ‘Charlie and the Chocolate Factory’!

musical, news

“De erfgenamen van Roald Dahl hebben hem onmiddellijk goedgekeurd.”

Na ‘MAMMA MIA!’ en ‘The Sound of Music’ pakken we, vanaf december 2021, opnieuw uit met een eigen Vlaamse versie van een internationale titel. Over anderhalf jaar opent Willy Wonka’s mysterieuze chocoladefabriek de deuren in de Antwerpse Stadsschouwburg. Na Broadway en West-End kan je er terecht voor de Vlaamse versie van de Roald Dahl-klassieker ‘Charlie and the Chocolate Factory’.

De eigenzinnige, kleurrijke Willy Wonka wordt gespeeld door Nordin De Moor. Na zijn glansrol, 4 jaar geleden in de musical ‘Chaplin’ is Nordin klaar voor Willy Wonka, een rol die hem op het lijf is geschreven en waar hij gegarandeerd opnieuw mee zal verbazen”, klinkt het bij de producent.

Het verhaal van ‘Charlie and the Chocolate Factory’ is gebaseerd op het boek van Roald Dahl en betovert de wereld al meer dan 50 jaar. Het boek werd verfilmd met Gene Wilder en recenter Johnny Depp in de rol van Willy Wonka. De musical speelde eerder op de Londense West End en Broadway.

De wereldberoemde Willy Wonka opent de poorten van zijn mysterieuze fabriek, maar alleen voor enkele gelukkigen. De jonge Charlie Bucket en vier andere gouden ticketwinnaars gaan op een onvergetelijke reis in de wondere wereld van Willy Wonka’s chocoladefabriek. Een chocolade tuin, een leger van eekhoorns en de eigenaardige Oompa-Loompas moet je zelf gezien hebben voordat je het gelooft. ‘Charlie and the Chocolate Factory’ is een spectaculaire nieuwe musical boordevol zoete traktaties.

Nordin is een vaste waarde in de Deep Bridge producties. Hij speelde Brad Majors in de ‘Rocky Horror Show’ en ‘Patsy’ in Spamalot. Met zijn vertolking van Thomas Andrews in ‘Titanic’ op het Donkmeer kon hij opnieuw rekenen op lovende kritieken. In de spektakelmusicals van Studio 100 heeft hij een vaste stek in het ensemble en als understudy. Met zijn rol als Willy Wonka stapt hij nu door de grote poort naar binnen in wat één van de meest verrassende familievoorstellingen van 2021 belooft te worden.

Kalender

Charlie and the Chocolate Factory
Vanaf 16 december 2021 in Stadsschouwburg Antwerpen

Tickets & Info