We’ll be back, and back, and back

news

We begrijpen als geen ander dat veiligheid en gezondheid primeren, veilig werken is dan ook sinds het begin van de crisis onze prioriteit geweest. Wij kunnen theater op een veilige manier organiseren, en daar zijn de laatste weken door ons en door Sportpaleis Group belangrijke inspanningen voor geleverd. Sinds het perspectief dat we kregen begin september werd in de zalen hard gewerkt en geïnvesteerd om aan de strenge protocollen van virologen en overheid te voldoen.

In The Musical Academy werken we al maanden volgens strikte draaiboeken. Het resultaat is een werking zonder besmettingen, met elke week opnieuw enkele honderden enthousiaste jongeren.

Cast, crew en creatives zijn achter de schermen blijven doorwerken, met veel enthousiasme en goesting. We wilden klaarstaan om weer vol overgave te spelen van zodra de deuren – zij het dan voor een beperkter publiek – weer open mochten. Omdat we houden van wat we doen, en omdat we houden van ons publiek, van jullie! Morgen zouden de deuren van Ethias Theater weer openzwaaien voor Sneeuwwitje.

Ondanks alle inspanningen en de goedgekeurde uitzonderingsmaatregelen worden we door de sterke opmars van het virus verplicht om onze plannen opnieuw te wijzigen. Met onmiddellijke ingang en voor (minimaal) 4 weken geldt opnieuw een maximum capaciteit. Dat betekent dat de voorstellingen van Sneeuwwitje niet kunnen doorgaan, en moeten worden verplaatst. We zullen zo snel mogelijk de nieuwe data communiceren. De impact op onze andere voorstellingen dit najaar bestuderen we in de loop van de volgende dagen.

We zijn ons bewust van de ernst van de situatie. We hebben begrip voor de maatregelen, en nemen onze verantwoordelijkheid. Maar het is ook onze plicht om te blijven vechten voor ons vak en voor de mensen die steeds weer opnieuw het beste van zichzelf geven opdat we even aan de realiteit kunnen ontsnappen. We zullen dat blijven doen en verwachten van onze beleidsmakers krachtige signalen, voor de héle sector.

Theater, dat maak en beleef je samen. En dat gaan we blijven doen.

We’ll be back, and back, and back.