The Musical Academy brengt Little Liars Club van auteur Jonas Boets naar de musicalplanken

Algemeen, Musical

Vanaf 7 september 2024 presenteren Deep Bridge en The Musical Academy met ‘Het Fopidool – Een Echte Musical’ de eerste musical van het zeer succesvolle, multimediale concept Little Liars Club van auteur Jonas Boets (o.a. boekenreeks ‘Sam Smith’ en sinds 2023 ‘Aspe’).

Dat het wel degelijk om ‘Een Echte Musical’ gaat rond de club die kinderen en jongeren helpt om kleine, onschadelijke leugentjes te verzinnen en/of verdoezelen, blijkt niet enkel uit het feit dat Jonas er een gloednieuw Little Liars Club-verhaal voor schrijft. Ook Helle Vanderheyden zal als regisseur het jonge talent (vanaf 8 jaar) dat mag schitteren in de productie bijstaan én er wordt in een echt THEATERke – waarvoor de repetitiezalen van Deep Bridge worden omgetoverd – in Wilrijk gespeeld. 

Na ‘Ridders van de Ronde Keukentafel’ (2017) en ‘Het Geheim van Te Veel Torens’ (2021), geeft productiehuis Deep Bridge hun jonge talenten van The Musical Academy in september 2024 opnieuw de kans om te schitteren in een volwaardige musicalproductie. Deze keer werd er gekozen om het heerlijke universum van Little Liars Club voor het eerst naar de musicalplanken te brengen in de gloednieuwe productie ‘Little Liars Club: Het Fopidool – Een Echte Musical’.

Image
Jonas Boets

Bezieler & Script

“Dat we de Little Liars Club naar de planken kunnen brengen is een fantastisch gevoel. Het verhaal zit vol unieke, uitbundige figuren en die zullen zich helemaal kunnen uitleven in een musical. Ook het feit dat we hiermee getalenteerde kinderen de kans kunnen geven om in een echte musical op te treden, past helemaal bij de Club: kinderen centraal zetten is waar het voor de Little Liars Club allemaal om draait. En dankzij de musical en de liedjes, kan de fun zich alleen maar verder verspreiden.”

Image
Helle Vanderheyden

Regie

“Dit wordt zo leuk! Jongeren iets bijleren, hen sturen en hen dan zien goeien, geeft erg veel voldoening. Bovendien brengt zo’n jonge bende heel veel energie en enthousiasme in gans het proces. De wil om er iets van te maken zal enorm zijn en dat is heerlijk om mee aan de slag te gaan. We gaan proberen onze kleine sterren van morgen groots te laten schitteren!”

Little Liars Club is ontsproten uit het creatieve brein van succesvol auteur Jonas Boets (42, Wilrijk). Jonas, zoon van bekend Vlaams acteur Herman Boets, verdiende als kinder- en jeugdauteur zijn strepen en kreeg na de dood van Pieter Aspe van diens familie de toestemming om de boekenreeks ‘Aspe’ verder te zetten. In 2023 verscheen met ‘Reünie’ het eerste ‘Aspe’-boek van de hand van Jonas Boets.

In 2019 zag zijn Little Liars Club het levenslicht met als eerste boek ‘De Vloggende Aap’. Little Liars Club is de club die kinderen helpt wanneer ze in de problemen komen door een leugentje. Heb je gelogen dat je je witloof hebt opgegeten, maar zit die eigenlijk nog in je mouw verstopt? Heb je stiekem alle snoep opgegeten? Ben je gaan voetballen, maar heb je gezegd dat je bij een vriend ging studeren? Of heb je weer tot een stuk in de nacht gegamed? Heb je tegen je vriendjes opgeschept dat je een olifant hebt thuis? Op het moment dat je leugen dreigt uit te komen, komt de Little Liars Club van Wally en zijn liegleraars  je te hulp!

Er zijn al de boeken (6), de filmpjes/sketches op alle sociale media, de website met extra verhalen, er is een game in ontwikkeling en nu volgt er met ‘Het Fopidool- Een Echte Musical’ ook de eerste musical van Little Liars Club. Een natuurlijk gevolg zo zegt creator/schrijver Jonas Boets zelf.


Het Verhaal

In het nieuwe Little Liars Club-verhaal ‘Het Fopidool – Een Echte Musical’ draait alles om een auditie uitgeschreven door de koning. Hij wil dat op zijn verjaardagsfeest de beste zanger of zangeres van zijn land komt optreden. De lakeien van de koning besluiten een grote talentenjacht op te zetten, waar iedereen aan mag deelnemen. Om alles zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, worden de audities anoniem gedaan.

Alice kan helemaal niet zingen, maar liegt dat één van de inzendingen van haar is. Een onschuldig leugentje, toch? Tot ze wordt uitgekozen en heel het land naar haar kijkt… Hoe moet ze dat oplossen?

Verwacht je niet aan een brave kindermusical, maar ééntje doorspekt met absurde humor en situaties die op het randje van te gek zijn. Ondeugend is geen probleem, zolang het maar funny is. Humor, avontuur, dubbele bodems, de ‘gelaagdheid’ van liegen en ook heerlijke knipogen en verwijzingen naar de leefwereld van de volwassenen… het zit allemaal in deze Little Liars Club-musical!

 

Kalender

Vanaf 7 september 2024 in het Deep Bridge Theaterke.

KOOP TICKETS