Schrijf je in voor ‘The Musical Academy 2020’

Audities, Musical, Nieuws

Loop je de hele dag te zingen? Hoor je te vaak van de juf dat je stil moet zitten? Oefen je nu al fier hoe je applaus in ontvangst neemt? Dan hebben we waarschijnlijk heel goed nieuws voor je. ‘The Musical Academy’ breidt uit met nieuwe audities voor de jaaropleiding die start in oktober 2020.

Professioneel kader
Wekelijks leer je in ‘The Musical Academy’, de opleiding voor musical die wordt gefaciliteerd door Deep Bridge, zingen, dansen, acteren en maak je telkens ook de combinatie in het vak ‘integratie’. Je krijgt les van topdocenten die excelleren in hun vak. Het gebouw ademt tevens ‘creatie’. De lessen worden gegeven in de ruimtes waar ook de grote musicalartiesten week na week worstelen met hun materiaal, wat inspirerend en opzwepend werkt voor de leerlingen. Je ziet hoe een decor wordt getimmerd in ons atelier, props worden geschilderd, de repetitieschema’s van de grote producties… Deze exclusieve inkijk geeft een realistisch beeld van het creatieproces, waardoor de leerlingen nog meer respect hebben voor elkaar, de mensen achter de schermen, en artiesten op het podium.

Kansen in het brede werkveld
Er staan heel wat leuke producties op de planning waar productiehuis Deep Bridge een sterke kinder- en jongerencast voor zoekt. De wekelijkse musicallessen van The Musical Academy zijn de perfecte voorbereiding voor een leven op de planken. In deze opleiding wordt iedereen met een passie voor musical opgeleid in een zo professioneel mogelijk kader. Heel wat leerlingen zagen hun reeds droom uitkomen wanneer ze gekozen werden voor het kinderkoor in ‘The Christmas Show’, als kleine Sophie in ‘MAMMA MIA!’ of misschien wel als één van de Von Trapp kinderen in ‘The Sound of Music.’

Meer en meer zullen we de leerlingen casten uit de jaaropleiding om mee te spelen in onze professionele producties, maar onze leerlingen zullen ook meer en meer gevraagd worden voor andere opdrachten. En dat juichen we alleen maar toe. Het komt de hele sector alleen maar ten goede als kinderen de kans krijgen om hun creativiteit en expressie te laten gelden. Wij komen kijken en supporteren vanop de eerste rij!

Toegang tot voorstellingen
Bij al onze voorstellingen worden twee plekjes gereserveerd speciaal voor onze leerlingen en een begeleider. We bieden ook de masterclasses gratis aan zodat de leerlingen eigen accenten in het leertraject kunnen leggen. Onze leerlingen werken hard en dat willen we graag belonen op deze manier.

Ben je overtuigd van deze aanpak? Kan je niet wachten tot je kan starten? Heb je nog niet zoveel ervaring? Geen nood,  Onpeilbare inzet, een goesting om te leren, en plezier in het vak zijn de belangrijkste vereisten.

PRAKTISCH


Wanneer: Elke zaterdag van 9u00 tot 13u15 vanaf 3 oktober 2020 tot 8 mei 2021, volgens de schoolkalender. (26 lesmomenten)

Waar: Terbekehofdreef 43, 2610 Wilrijk

Leeftijd:

Groep 1: 10 tot 14 jaar
Groep 2: 15 tot 18 jaar

Capaciteit: Max. 18 studenten per groep

Prijs: €600+ €6 verzekering bij Opendoek

De opleiding is niet goedkoop. Wil je graag auditeren en de lessen volgen, maar ervaar je een drempel bij betalen van het inschrijvingsgeld? Mail ons en we kijken wat mogelijk is qua kansentarief.

Wat moet je opsturen:

  • Een filmpje of een tekst met motivatie waarom jij een plek in ‘The Musical Academy’ verdient.
  • Een Nederlandstalig lied van max 2 minuten: Dit nummer mag dramatisch, grappig of vrolijk zijn.
  • Vertel het mooiste, grappigste, zotste verhaal dat jij al hebt meegemaakt.
  • Je gegevens: naam, leeftijd, adres, e-mailadres en gsm van je ouders

Stuur dit zo snel mogelijk op via het inschrijvingsformulier voor 1 mei. Je krijgt van ons snel te horen of je geselecteerd bent en kan starten op 3 oktober.

Join The Club

Schrijf je nu in voor de online audities van de opleiding

Inschrijven