Stany Crets kiest voor top musicalcast in zijn Rocky Horror Show

Musical, Nieuws

Talent met een hoek af

Op 31 oktober strijkt de internationale rock ’n roll musical ‘The Rocky Horror Show’ neer in Vlaanderen. Deze legendarische show is uitgegroeid tot een ware cult en heeft een lange traditie van gestoorde interactie met zijn publiek opgebouwd.

Regisseur Stany Crets verwelkomt na 15 jaar ‘The Rocky Horror Show’ terug in zijn thuisstad Antwerpen en bleek bij de lancering laaiend enthousiast:

“Het is de beste rockshow ever, de beste musical ever, de beste comedy ever, de beste bullshit ever. Een heerlijk feest van muziek en dikke truut. Ik wou dat ik hem geschreven had, maar ben al blij dat ik ‘m voor de tweede keer mag regisseren. Let’s do the time warp again and again and again!!!”

Na de intensieve audities hebben Stany Crets, choreograaf Laurent Flament en producent Deep Bridge een topcast verzameld om deze extravagante personages en de nog geschiftere verhaallijnen te vertolken.

Laurenz Hoorelbeke, voor velen ook wel bekend als ‘het prinske’ uit ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’ heeft al jaren musicalervaring op zijn conto staan bij succesvolle musicals als ‘Ben X de musical’, ‘Spamalot’ en ‘Doornroosje’ en sleept nu voor het eerst een grote hoofdrol binnen als Dr. Frank-N-Furter: de vreemde, travestiet-wetenschapper met een manisch en onverzadigbaar libido. Nordin De Moor, die onlangs zijn sporen verdiende met zijn waanzinnige Chaplin-vertolking, speelt de onschuldige Brad Majors. Aan zijn zijde aanstormend toptalent Shana Pieters, bekend uit ‘Evita’ en ‘Rapunzel’. Zij schittert als Brad’s verloofde Janet Weiss. Dit onwetend koppeltje belandt tijdens de show in een van hun meest onvergetelijke nachten uit hun leven. De rol van (sexy creatie) Rocky zal vertolkt worden door Matthew Michel, intussen overal erkend als waar musicaltalent, bekend uit ‘Ghost Rockers’, ‘Kadanza Together’, ‘Grease’ en de Ketnetband. Sébastien De Smet, die zijn palmares onlangs verrijkte met zijn glansrol als Ché in ‘Evita’ zal de rol spelen van de nogal beangstigende butler Riff Raff. Columbia wordt vertolkt door Maja Van Honsté, Magenta door Jasmine Jaspers en Sven Tummeleer zal de dubbele rol van Eddie en Dr Scott op zich nemen. Mart van den Hout zal als alternate voor Dr. Frank-N-Furter instaan.

Deze topcast wordt verder aangevuld door een fantastisch ensemble van Phantoms en Transylvanians: Kenny Verelst, Floris De Vooght, Baptiste Vuylsteke, Helle Vanderheyden (bekend uit Prinsessia), Saïn Vantomme, Sofie De Schryver, Pieter Casteleyn en Line Ellegiers.

Stany Crets zocht en vond zijn gading binnen het musicallandschap:

“Ieder persbericht in musicalland stoeft tegenwoordig met ‘een topcast’. Vanaf nu kan niemand dit nog claimen, want ze zitten allemaal in The Rocky Horror Show!”

Als locatie koos Deep Bridge niet voor een voor de hand liggend theater maar voor De Shop in Antwerpen, een evenementenhal die van oorsprong een hal was voor scheepsherstellers. Deep Bridge koos voor The Rocky Horror Show speciaal deze uitzonderlijke locatie uit wegens het hoge rock ‘n roll-gehalte en de vele mogelijkheden tot catering- en party arrangementen.

Feest gegarandeerd voor, tijdens én na de show!

The Rocky Horror Show zal te zien zijn vanaf 31 oktober in De Shop in Antwerpen

Deel deze pagina