’s Werelds meest bekende Rock ’n Roll musical ‘The Rocky Horror Show’ komt naar Vlaanderen

Audities, Musical, Nieuws

Deep Bridge brengt dit najaar de succesvolle rock ’n roll musical ‘The Rocky Horror Show’ terug naar Vlaanderen. Deze legendarische rockmusical toert al sinds 1973 de wereld rond, op de muziek en teksten van Richard O’Brien. Hij is intussen uitgegroeid tot een echte ‘cult’.

De originele musical ging 1973 in première in het Londense Royal Court Theater, geleid en geproduceerd door Jim Sharman. De voorstelling werd meteen een groot succes en een groot aantal vaste fans omarmde de productie. De musical is een mengeling van elementen uit B-films, met name de Britse Hammerhorrorfilms over het monster van Frankenstein en Dracula, en sciencefictionfilms uit de periode 1930-1950.

Eens fenomeen, altijd fenomeen!

De show vertelt het verhaal van een net verloofd koppel dat, tijdens het vluchten voor een storm, in het huis van een gestoorde travestiet-wetenschapper belandt, die aan hen zijn nieuwe nieuwe creatie onthult: het knap en gespierd monster Rocky Horror. Het hoofdpersonage Dr. Frank-N-Furter is een parodie op Dr. Frankenstein uit de gelijknamige films. Andere personages komen ook uit een smeltkroes van B-films. Als uiteindelijk de inwoners van het kasteel zich ontpoppen tot buitenaardse wezens van de planeet Transexual, compleet met nylonkousen en straalpistolen, is de parodie compleet.

The Rocky Horror Show moet men niet bekijken maar ‘beleven’.

Het is een humoristische hulde aan de science fiction en de B-horrorfilms uit de late jaren veertig tot zeventig. De show is in de loop der jaren uitgegroeid tot een echte ‘cult’ en heeft een lange traditie van gestoorde interactie met zijn publiek opgebouwd.


foto: © Steven Hendrix

Stany Crets

In 2002 regisseerde Stany Crets al eens ‘The Rocky Horror Show’, dat toen al voor absurde en hilarische taferelen op het podium zorgde.

Daarnaast nam hij ook de regie voor musicals als ‘Evita’, ‘Spamalot’ en ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’ voor zijn rekening.

“Het is de beste rockshow ever, de beste musical ever, de beste comedy ever, de beste bullshit ever. Kortom wat een heerlijk feest van muziek en dikke truut. Ik wou dat ik hem geschreven had, maar ben al blij dat ik ‘m voor de tweede maal mag regisseren. Let’s do the time warp again and again and again!!!!”

Praktische Info

Tickets beschikbaar vanaf 18 april.
Openingsdatum: 31 oktober 2017 op een unieke locatie in Antwerpen.

Tickets


We doen een warme auditie-oproep aan alle ongewone talenten die graag extravagant uit de hoek komen en het beste van zichzelf willen laten zien! Heb je geen schrik om je in een korset en netkousen te hullen en durf je je nek uitsteken? Toon het ons dan op 25 en 26 april!

castings