‘Ridders van de ronde keukentafel’ kruisen hun zwaarden op het Eilandje in Antwerpen

Musical, Nieuws

Deze middag ging de familiemusical ‘Ridders van de ronde keukentafel’ in première in Theater ’t Eilandje. BV’s, pers, familie en vrienden zakten af naar Antwerpen voor de eerste live-uitvoering van het succesvolle boek van Mark Tijsmans.

Na afloop, mét staande ovatie, is nogmaals duidelijk gebleken dat Vlaanderen barst van het jonge zang- en acteertalent. Maar liefst 28 enthousiaste jongeren, zowel geschoolde- als natuurtalenten, gaven het beste van zichzelf op de prachtige choreografieën van Florian Bouttonier. Deze musical, geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar, neemt je mee op de avontuurlijke reis van prins Arthur, gespeeld door de integere Kobe Verdonck, vol humor en ridderlijk plezier in het kasteel van Camelot. Arthur’s geliefde Gwynevere, ‘casanova’ Lancelot en tegenstander Mordred zorgen ervoor dat de show geen seconde verveelt. Afgekruid met de hilarische wijsheden van Merlijn de tovenaar, vertolkd door de enige oudere in deze show Ludo Hellinx, is deze familiemusical compleet. Ad van Dijk, ervaren muzikaal componist voor deze show, zweepte de show op met een breed gamma aan intieme en energieke nummers die niet meer uit je hoofd te krijgen zijn.

De zaal genoot met volle teugen van een uitgelatende bende ridders en ridderinnen. Na de voorstelling werd de cast onder een oorverdovend applaus ontvangen in de foyer. Ze nam de gelukwensen van de genodigden maar wat te graag aan. Voor hen start nu de beloning van weken bloed, zweet en tranen van geluk.
‘Ridders van de ronde keukentafel’ vertelt het verhaal van Arthur als prins. Alle grote mensen hebben Camelot verlaten om ten strijde te trekken tegen de Saksen. De achtergebleven kinderen genieten in het begin, onder het waakzame oog van Merlijn de tovenaar, met volle teugen van de ouderloze zomer. Maar de sfeer in Camelot slaat al snel om wanneer er heisa ontstaat over wie de leiding van de de overgebleven kinderen op zich zal nemen. Ook de liefde tussen Arthur en Gwynevere is snel bekoeld wanneer Lancelot op het kasteel verschijnt. Al is dit slechts het begin van nog meer miserie.
De voorstelling is tot 12 november te zien in theater ’t Eilandje in Antwerpen. Tickets zijn verkrijgbaar via www.deepbridge.be.