Prinsessen overwinnen sociale media in het gloednieuwe sprookjesconcert ‘Er was eens…’

Musical, Nieuws

Vandaag werd op het hoofdkwartier van Deep Bridge in Wilrijk, in aanwezigheid van cast en creatives, het concept voor het sprookjesconcert ‘Er was eens…’ aan de pers voorgesteld. ‘Er was eens… Het sprookjesconcert’ is een gloednieuw concept voor Vlaanderen, gegroeid uit de samenwerking van Deep Bridge met het Nederlandse Van Hoorne Entertainment.

Op 31 maart, de eerste zaterdag van de paasvakantie, zet Deep Bridge de hele sprookjeswereld op zijn kop. Deze eerste voorstelling in maart wordt de kick-off voor een jaarlijks terugkerende reeks aan sprookjesconcerten waarbij de rode draad telkens een actueel thema bij jongeren is.

Voor deze eerste editie van ‘Er was eens…’ wordt het gebruik van sociale media bij jongeren de rode draad. Sneeuwwitje, Doornroosje, Assepoester en Rapunzel zijn dag in dag uit aan hun scherm gekluisterd als ware internetzombies en beseffen niet meer wat er rondom hen in het kasteel gebeurt.

“Een actueel thema wordt de driver van onze sprookjesconcerten”, zeggen ze bij Deep Bridge. “Wij willen ervoor zorgen dat dergelijke thema’s bij jonge kinderen bespreekbaar worden. De voorstelling blijft speels en heeft op geen enkel moment de intentie om belerend te zijn. ‘Er was eens …’ blijft een luchtige, speelse voorstelling met veel toeters en bellen voor jong en oud. De extra thematische laag die we hieraan toevoegen, kan ouders en kinderen wel spontaan aan het denken zetten.”

4 PRINSESSEN OVERWINNEN SOCIALE MEDIA
Prinsessen blijven altijd mooi en leuk en lief. Maar wat als ze gegrepen worden door smartphones, tablets, Instagram, Whatsapp en alle sociale media? Dan stort de wereld van Rapunzel, Doornroosje, Sneeuwwitje en Assepoester in. Ze hebben nergens anders nog oog voor. Het is hun zwakke plek en dat weet de boze fee als ze de koningsdochters overlaadt met smartphones en tablets, in de hoop dat haar eigen dochter misschien wel de lievelingsprinses wordt. De koning en de koningin zijn de wanhoop nabij als hun dochters voor niets anders nog interesse hebben, ook niet voor prinsen die naar hun hand dingen. Tot die hun charmes bovenhalen en er de prinsessen van overtuigen dat er meer is dan wifi alleen.

ONLINE THEMA
Deep Bridge haalde socialemediakenner en co-auteur van het boek ‘#Help, mijn kind leeft online’, Stefaan Lammertyn, aan boord. Hij zal regisseur Lulu Aertgeerts bijstaan tijdens het creatieproces en dit thema mee uitdragen. Stefaan is expert ter zake wanneer het gaat over hoe kinderen omgaan met de digitale wereld. “Het is essentieel dat ouders betrokken zijn bij het sociale media-gebruik van kinderen. Net zoals we interesse hebben in hun offline activiteiten moeten we dat online ook hebben. Uit studies blijkt dat er veel minder kan misgaan wanneer ouders de vinger aan de pols houden. ‘Er was eens…’ is ideaal als kapstok om hier over na te denken”, Stefaan Lammertyn.

“Kinderen van nu trachten minder naar gebeurtenissen dan vroeger. Alles is meteen voor handen. Het verlangen voedt de magie van de dag. Tegenwoordig is alles is heel vluchtig. Ze hebben leiding nodig in de afleiding. Met deze voorstelling willen we dan ook iets maken dat blijft hangen, zowel bij kinderen als bij de ouders.”, Lulu Aertgeerts.

LARGER THAN LIVE
Je zal de prinsessen ook écht kunnen volgen op sociale media. Rapunzel, Doornroosje, Sneeuwwitje en Assepoester ontwikkelen elk hun eigen persoonlijkheid en leven weken voor de show op hun eigen sociale mediakanalen. Om de cirkel helemaal rond te maken, lopen de verhaallijnen ook door tijdens de show én na afloop.

Samen met Uitgeverij Van Halewyck zal Deep Bridge een lessenpakket ontwikkelen en schoolvoorstellingen met een bijzondere meerwaarde aanbieden. Daarover volgt binnenkort meer.

Charlotte Leysen Doornroosje

Shauni Rau Rapunzel

Anne Van Opstal Sneeuwwitje

Helle Vanderheyden Assepoester

DE CAST
De cast stelden we een tijdje geleden al aan u voor maar we frissen graag nog eens even op: Charlotte Leysen, Anne Van Opstal, Shauni Rau en Helle Vanderheyden spelen een puberende Doornroosje, Sneeuwwitje, Rapunzel en Assepoester. Walter Baele en Liv Van Aelst, koning en koningin, hebben hun handen vol aan het viertal. Thomas Van Goethem, Nordin de Moor en Laurenz Hoorelbeke zijn prins van dienst. Jasmine Jaspers is de boze fee, en Charlotte Campion haar dochter.

DE CREATIVES
‘Er was eens…’ werd bedacht door Koen Hendrickx en Lulu Aertgeerts en is gegroeid uit de samenwerking van Deep Bridge met het Nederlandse Van Hoorne Entertainment.
Lulu Aertgeerts neemt de regie voor haar rekening en schrijft samen met Peggy Verhoeven en John Hoelen het scenario. Ad Van Dijk arrangeert de muziek en componeert ook de nieuwe nummers.
Bart Van Oost tekent voor choreografie en het indrukwekkende ensemble. Stefaan Haudenhuyse ontwierp een indrukwekkend sprookjesdecor.

KALENDER

Op 31 maart 2018 14u30
Lotto Arena, Antwerpen

KOOP TICKETS

Deel deze pagina met je vrienden