Nayah, Jillia en Charlize worden Little Inez in ‘Hairspray’!

Algemeen, Musical

De herfstvakantie kon niet beter starten voor de 10-jarige Nayah Bertels uit Balen, de 12-jarige Jillia Amadala uit Dendermonde en de 13-jarige Charlize Fobe uit Asse. Zij kregen het zeer leuke nieuws dat ze zich mogen opmaken voor de rol van Little Inez in de feelgood musical ‘Hairspray’, die vanaf 14 maart 2024 opeenvolgend te zien zal zijn in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.

Little Inez is het jonge zusje van Seaweed, die in deze nieuwe, Vlaamse musicalversie gespeeld wordt door Francisco Schuster, en dochter van Motormouth Maybelle (Sandrine Van Handenhoven). Ze is slim, zelfzeker en een meisje dat heel erg voor zichzelf opkomt. Ze danst en zingt als de allerbeste, en dat weet ze. Nayah, Jillia en Charlize pakten iedereen in bij de audities en zullen afwisselend deze heerlijke rol spelen.

Met verder ook nog het jonge geweld van musicaldebutante Amy Courtens, Lotte De Clerck, Jérémie Vrielynck en hoofdrolspeelster Jozefien Grossen (Tracy Turnblad), gemixt met musicaltoppers Helle Vanderheyden, Florian Avoux en Laurenz Hoorelbeke, belooft ‘Hairspray’ een onwaarschijnlijk feestje te worden!

Het fenomeen 'Hairspray

Hairspray’ is een generatie-overschrijdend fenomeen in de film- en musicalwereld omdat het ondanks de heerlijke muziek, dans en dikke fun, ook nu nog brandend  actuele thema’s als racisme en bodyshaming niet uit de weg gaat.

Bij het grote publiek verwierf ‘Hairspray’ een echte cultstatus na de release van de musicalverfilming in 2007. In een sterrencast met o.a. Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Zac Efron, Brittany Snow en Queen Latifah, schitterde ook John Travolta – in fatsuit – als de extraverte Edna Turnblad.

Deep Bridge maakt een eigen, Vlaamse versie van deze feelgood musical. Zoals steeds in de gekende stijl van het huis: met de nodige creatieve krullen, lak aan platgetreden paden, maar met respect voor het originele verhaal én de muziek. Geef toe, is er iemand die kan blijven stilzitten op floorfillers als ‘Welcome To The 60’s’, ‘Good Morning Baltimore’ en uiteraard ‘You Can’t Stop The Beat’?

‘Hairspray’, de hilarische, vrolijke en steengoede feelgood musical waar iedereen nood aan heeft, is van 14 maart (extra show!) tot 14 april 2024 te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.

 

Kalender

Vanaf 14 maart 2024 te zien in Antwerpen, Gent & Hasselt

koop tickets