‘Monty Python’s Spamalot’ komt terug naar Vlaanderen

Musical, Nieuws

Op de vooravond van de première van de ‘Rocky Horror Show’ kondigt Deep Bridge de terugkeer aan van Monty Python’s Spamalot. De musical is een heerlijke komische rip-off van de film ‘Monty Python en de Holy Grail’ uit 1975.

Stany Crets neemt opnieuw de regie voor zijn rekening. Eric Idle, één van de zes Monty Python-leden, schreef het libretto en de liedjes en werkte met John Du Prez aan de muziek.

“Er gaat geen dag voorbij zonder dat er iemand de woorden
“Monty Python” tegen me zegt. It’s not bad.”Eric Idle, schrijver

Voor diegene die terug een beetje opfrissing nodig hebben. Net als de film is het verhaal een parodie op de legende van Koning Arthur, die samen met zijn bediende Patsy op zoek gaat naar de Heilige Graal. Maar door de toevoeging van van-de-pot-gerukte Broadway-parodieën is de musical toch nét anders.

‘Monty Python’s Spamalot’ ging op 17 maart 2005 in première op Broadway, in een regie van Mike Nichols. De originele productie won 3 Tony Awards waaronder deze voor Beste Musical (2004). In 2011 ging de Vlaamse versie in première in de ‘Stadsschouwburcht’ van Antwerpen. De regie was in handen van de prettig gestoorde Stany Crets. Ook nu zal hij de musical onder handen nemen. Stany die vanaf morgen met de cultmusical ‘Rocky Horror Show’ Antwerpen op zijn kop zet voelt zich best thuis bij Deep Bridge.

“Ik moet erkennen dat ik een fetisj heb voor gestoorde producties. Hoe meer hoeken er af zijn, hoe liever ik het heb. Deep Bridge laat mij gelukkig mijn gang gaan.”Stany Crets, regisseur

En wanneer de film of de musical u nog altijd niets zeggen, dan kent u ongetwijfeld het bekendste nummer én oorwurm ‘Always look on the bright side of life’. Deze zit vanaf nu voor de rest van de dag in uw hoofd.

Monty Python’s Spamalot speelt vanaf 16 maart 2019 in Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen. De ticketverkoop start op 15 november, de dag waarop ook de voltallige cast zal worden voorgesteld.

“Naast eigen creaties zoals ‘Ridders van de ronde keukentafel’, dat gisteren in première ging, ‘Meiskes en Jongens’, ‘Urbanus’ en ‘Houdini’ zal Deep Bridge internationale titels naar Vlaanderen blijven halen.”Koen Hendrickx, producent

Registreer je hieronder en geniet als eerste van een lanceringskorting bij de start van de ticketverkoop.

Oops! We could not locate your form.