‘Meiskes & Jongens’ brengt toptalent samen in gloednieuw theaterstuk met repertoire van Raymond van het Groenewoud.

Musical, Nieuws

Stany Crets na 8 jaar terug zélf op de planken.

Dat Arne Sierens unieke theaterstukken kan schrijven en Raymond van het Groenewoud het Vlaamse volk de liefde voor muziek met de paplepel heeft ingegeven, wisten we al langer dan vandaag. Gooi daar nog eens een ervaren en getalenteerde topcast als deze bij en ‘Meiskes & Jongens’ is geboren. Een gloednieuw muziektheaterstuk dat in een ogenschijnlijk perfect gezin een pijnlijke affaire blootlegt, vanaf 4 oktober in Theater Elckerlyc. Geregisseerd door Sébastien De Smet met een cast die nu al staat te popelen om (opnieuw) het podium te bestijgen.

Cast

Karlijn Sileghem, bekend van o.a. Katarakt, Het Peulengaleis, Sedes & Bellie speelt Tilly (moeder). Aan haar zijde Koen Van Impe als Philip (vader), die onlangs nog opmars maakte als steracteur-sterartiest, als verteller in Deep Bridges ‘Rocky Horror Show’ en momenteel in ‘Stuk Ongeluk’ schittert. Last but not least, Stany Crets himself als kolonel en beste vriend van Philip. Die regisseerde de laatste jaren vooral zelf tal van succesvolle theater- en musicalstukken, maar voor dit stuk maakt hij na 8 jaar een uitzondering en treedt hij zelf terug in de spotlights.

Meiskes & Jongens - hoofdcast
Image

De dialogen van Arne Sierens, de muziek van Raymond van het Groenewoud, het talent van Koen van Impe en Karlijn Sileghem én de belofte van Sébastien de Smet dat ik niet moet zingen of dansen, haalden me over de streep om nog eens op de planken te kruipen.

Stany Crets

Naast deze drie kanjers van formaat speelt ook een pak jong aanstormend talent mee: Korneel Defrancq (inderdaad, zoon van…), Jolijn Antonissen, Timo Tembuyser, Barbara de Winter en Florian Avoux.


Verhaal

Voor een rijke familie loopt alles zoals in de boekskes. Tot twee vriendinnetjes van een van de zonen op bezoek komen en blijkt dat hun vader een van hen reeds enige tijd kent. Opeens worden alle scheuren en barsten van het gezin pijnlijk zichtbaar.

Muziek

Het verhaal, gebaseerd op het gelijknamige stuk van Arne Sierens, in een ogenschijnlijk alledaagse taal, wordt aangevuld met een hele reeks liedjes uit de veertigjarige carrière van Raymond Van Het Groenewoud. Als kers op de taart schreef deze Vlaamse muziekgod speciaal een goednieuwe titelsong voor deze show.


Image

Creatives

Script en regie zijn in handen van Sébastien De Smet, die van deze voorstelling een pijnlijk-humoristische totaalbeleving maakt. Arrangementen zijn van Dag Taeldeman (A Brand).

Samen met acht acteurs en drie muzikanten – die live op de planken een heel modern geluid van funk, rock en electronica brengen - krijgt het publiek echt het gevoel deel uit te maken van het ontspoorde tuinfeest aan de rand van het zwembad. Vlaanderen, be prepared.

KALENDER

Vanaf 4 oktober
Theater Elckerlyc, Antwerpen

KOOP TICKETS