Jong talent schittert in kerstklassieker ‘A Christmas Carol’

Musical, Nieuws

Dit najaar kruipt Lucas Van den Eynde in de huid van de verbitterde Ebenezer Scrooge in een gloednieuwe Vlaamse musicalversie van de kerstklassieker ‘A Christmas Carol’, gebaseerd op het gelijknamige boek van Charles Dickens.

We maken met deze versie van ‘A Christmas Carol’ opnieuw een familievoorstelling die voor warmte zal zorgen in de gezelligste tijd van het jaar. Dat is stilaan een traditie bij ons en ééntje die we graag koesteren.

Dat Viktor Kryeziu en Mauro Degroote, die beide eerder dit jaar al furore maakten als Charlie Bucket in ‘Charlie and the Chocolate Factory’, de iconische rol van Tiny Tim zullen vertolken, was al bekend. Maar naast hen zochten we nog extra jong talent om de cast van ‘A Christmas Carol’ te versterken. Na een intensief auditieproces en uit meer dan 400 kandidaten, werd deze straffe bende gekozen om dit najaar te schitteren in deze nieuwe familiemusical.

In afwachting van de bekendmaking van de voltallige cast, stellen we nu al met veel trots de volledige kinder- en jongerencast van ‘A Christmas Carol’ voor:
Viktor Kryeziu (10 jaar)
Mauro Degroote (12 jaar)
Tiebe Hermans (8 jaar)
Floris Delafonteyne (11 jaar)
Sam De Kerf (11 jaar)
Jits Desmet (12 jaar)
Lotte Byttebier (14 jaar)
Karolina Skarzynska (16 jaar)
Ferre Vereecken (12 jaar)
Lars Rens (12 jaar)
Zoja Dobrovolskaya (15 jaar)
Robin De Bont (17 jaar)
Armina Aleksanyan (15 jaar)
Daan Naudts (12 jaar)
Sien Boesmans (8 jaar)
Romy Van Minnebruggen (15 jaar)
Hebe Hansen (10 jaar)
Hannelore De Swert (13 jaar)
Lio Cuypers (9 jaar)
Emiel Ooghe (13 jaar)
Nicolas Hendrickx (9 jaar)


HET VERHAAL

Voor bankier en wisselaar Ebenezer Scrooge draait bijna zijn hele leven alleen maar om geld. Liefde, familie en vriendschap lijkt hij te verafschuwen. Op kerstavond stemt Scrooge onwillig in met een vrije dag voor zijn boekhouder Bob Cratchit, zodat Bob Kerstmis kan vieren met zijn gezin. Scrooge krijgt diezelfde avond het bezoek van de geest van zijn vroegere zakenpartner Jacob Marley. Die waarschuwt hem voor zijn lot als rusteloos, ronddwalend spook, indien hij zijn leven niet verandert. Ook de Geesten van Voorbije Kerstmis, Kerstmis Nu en Toekomstig Kerstmis passeren nog de revue bij Scrooge. Zij brengen hem tot nieuwe inzichten en hij verandert zijn leven drastisch. Scrooge wordt weer de zachtaardige en ja, zelfs vrijgevige man die hij was voor de dood van zijn geliefde Belle.

‘A Christmas Carol’, vanaf 16 november 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen (try-outs), Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Bestel nu je tickets en krijg een rang upgrade cadeau.

 

Tickets

Bestel nu je tickets en ontvang een gratis rang-upgrade. Voor Golden Seat betaal je de prijs van Categorie 1, voor Categorie 1 betaal je de prijs van Categorie 2, enzovoort.

MEER INFO