Hans Van Cauwenberghe keert na 22 jaar terug op de musicalplanken in ‘A Christmas Carol’

Algemeen, Musical

Dit najaar kan je in Stadsschouwburg Antwerpen (extra shows in februari 2024!), Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt gaan genieten van een volledig nieuwe, Vlaamse musical gebaseerd op het legendarische kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. 

Aan de ijzersterke cast van deze kerstklassieker, aangevoerd door de onnavolgbare Lucas Van den Eynde als de verbitterde Ebenezer Scrooge, wordt met acteur en zanger Hans Van Cauwenberghe  als de toegewijde werknemer van Scrooge en vriendelijke familieman Bob Cratchit, een toch wel verrassende naam toegevoegd.

Voor Hans, bij het grote publiek vooral bekend door zijn rollen in tv-series als ‘Familie’, ‘Spoed’, De Elfenheuvel’, ‘Flikken’ en ‘Stille Waters’, betekent deze rol in ‘A Christmas Carol’, een terugkeerop de musicalplanken na 22 jaar. In 2001 vertolkte hij bij het NTGent de rol van Riff Raff in ‘The Rocky Horror Show’. Leuk detail: Regisseur van dienst destijds was Stany Crets, (niet) toevallig ook regisseur en schrijver van deze Vlaamse versie van ‘A Christmas Carol’.

Image

Ook aan het ensemble wordt nog een extra laagje glanzende lak toegevoegd. Dat mag je zelfs bijna letterlijk nemen, want aanstormend talent Jozefien Grossen, die vanaf maart 2024 als Tracy Turnblad mag schitteren in ‘Hairspray’, komt die troepen nog versterken.

Regisseur en schrijver Stany Crets strooide eerder al gulzig met klasse en talent in de cast voor deze kerstklassieker. Zo spelen supertalenten Mauro Degroote (13, Deerlijk) en  Matthijs Vochten (13, Antwerpen) afwisselend de allesbehalve kleine rol van Tiny Tim.

Steve De Schepper dwaalt als ‘Geest van het verleden’ rond,  Jervin Weckx is de ‘Geest van het heden’ en Isabelle Heremans maakt het geestige trio compleet als ‘Geest van de toekomst’. Saïn Vantomme kruipt in de huid van de liefdevolle Mrs. Cratchit en Eveline Maes is de lieve Belle, ex-verloofde van Scrooge en het meisje dat zijn jonge hart brak. Jens Broes vindt in joviale koopman Fezziwig dan weer een kolfje naar zijn hand.

Image
Steve De Schepper
Geest Verleden
Image
Jervin Weckx
Geest Heden
Image
Isabelle Heremans
Geest Toekomst
Image
Eveline Maes
Belle
Image
Jens Broes
Fezziwig
Image
Saïn Vantomme
Mrs. Cratchit

Charles Dickens’ A Christmas Carol

Voor bankier en wisselaar Ebenezer Scrooge draait bijna zijn hele leven alleen maar om geld. Liefde, familie en vriendschap lijkt hij te verafschuwen. Op kerstavond stemt Scrooge onwillig in met een vrije dag voor zijn boekhouder Bob Cratchit, zodat Bob Kerstmis kan vieren met zijn gezin. Scrooge krijgt diezelfde avond het bezoek van de geest van zijn vroegere zakenpartner Jacob Marley. Die waarschuwt hem voor zijn lot als rusteloos, ronddwalend spook, indien hij zijn leven niet verandert. Ook de Geesten van Voorbije Kerstmis, Kerstmis Nu en Toekomstig Kerstmis passeren nog de revue bij Scrooge. Zij brengen hem tot nieuwe inzichten en hij verandert zijn leven drastisch. Scrooge wordt weer de zachtaardige en ja, zelfs vrijgevige man die hij was voor de dood van zijn geliefde Emily.

‘A Christmas Carol’, vanaf 16 november 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen (try-outs), Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.

 

Kalender

A Christmas Carol is vanaf 16 november te zien in Antwerpen, Gent en Hasselt.

koop tickets