Getekend, Charlie Bucket – vanaf 27 oktober op Pickx+

Nieuws

Ontdek het creatieproces van ‘Charlie And The Chocolate Factory’ vanaf 27 oktober en uitzending live show ‘Meet the Charlies’ op 8 november op Pickx+

In december 2022 toveren we Stadsschouwburg Antwerpen en aansluitend ook nog Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt om tot Willy Wonka’s chocoladefabriek met de eerste Vlaamse versie van de familiemusical ‘Charlie and the Chocolate Factory’. In aanloop naar de feestelijke première op 10 december, dompelt tv-zender Pickx+ je in de achtdelige documentairereeks ‘Getekend Charlie Bucket’ al helemaal onder in de wondere wereld van auteur Roald Dahl en het indrukwekkende creatieproces dat gepaard gaat met deze vingerlikkend lekkere musical. De documentairereeks ‘Getekend Charlie Bucket’ is vanaf 27 oktober tot en met 15 december wekelijks op donderdag te zien op Pickx+, na de film, omstreeks 22u10.

Op dinsdag 8 november pakt Pickx+ ook nog uit met de uitzending van de spetterende live show ‘Meet the Charlies’, gepresenteerd door Saartje Vandendriessche, waarin naast o.a. ‘Willy Wonka’ Nordin De Moor, ook de 19 kinderen die dingen naar de felbegeerde rol van ‘Charlie’ het beste van zichzelf geven. Deze live show vormt tevens de apotheose van het maandenlange traject dat werd afgelegd in de zoektocht naar de 3 kleine sterren die afwisselend de uitdagende rol van ‘Charlie’ zullen vertolken.


Charlie and the Chocolate Factory wordt een musical om duimen en vingers van af te likken. De musical is gebaseerd op het gevierde boek van Roald Dahl (‘Matilda’, ‘De Grote Vriendelijke Reus’ en ‘De Reuzenperzik’). Nordin De Moor kruipt in deze eerste Vlaamse versie onder de hoed van de excentrieke Willy Wonka en onder andere sopraan Astrid Stockman, Yemi Oduwale (‘Dertigers’) en Sali Haidara (#LikeMe) spelen mee in een cast die verder ook nog barst van de musicaltoppers.

In aanloop naar de première van de musical in december 2022, neemt Pickx+, het premium kanaal van Proximus, haar kijkers vanaf 27 oktober mee in de magie van Roald Dahl. De achtdelige documentairereeks ‘Getekend Charlie Bucket’ leert je meer over de tot de verbeelding sprekende auteur, de tijdloosheid van zijn boeken, gaat op zoek naar wat Roald Dahl heeft betekend voor andere makers en auteurs, en toont als ‘fly on the wall’ het indrukwekkende, creatieve proces dat gepaard gaat met deze Vlaamse musicalproductie.

We nemen je bij de hand doorheen het boeiende proces dat schuilt achter de allereerste Vlaamse versie van de magische musical ‘Charlie and the Chocolate Factory’. Van casting, kostuum- en decorontwerp, tot regie en script, alles en iedereen probeert de verwondering en emotie van Dahl te vertalen in een boeiende voorstelling. We zien schetsen stap voor stap tot leven komen en de wondere wereld van Willy Wonka vorm krijgen.

Deep Bridge

Wanneer het project werd voorgesteld, waren we meteen te vinden voor het idee. Jonge mensen die hun dromen willen realiseren, dat past 100 procent bij waar we bij Pickx+ voor staan. Voor de ‘Moments that make us’. Toevallig ook onze baseline. Daarnaast past het ook mooi in de ‘Think Possible’ filosofie. We zijn blij hier onze schouders onder te kunnen zetten.

Krijn Jonckheere, hoofd Entertainment bij Pickx+

‘Getekend Charlie Bucket’ is vanaf 27 oktober wekelijks op donderdag te zien op Pickx+, aansluitend wordt de aflevering van de desbetreffende week op zaterdag, zondag en woensdag uitgezonden op Pickx Live.


Live show ‘Meet the Charlies’
opname 22 oktober – Blikfabriek Hoboken
Uitzending 8 november – Pickx+

Het grootste vraagteken dat eigenlijk nog rest is: Wie wordt Charlie? Deep Bridge startte in april 2022 met meer dan 300 gegadigden de zoektocht naar hun ‘Charlie’. Na een eerste selectieronde werd dat aantal teruggebracht naar 90. Na de auditie op 28 mei werden daaruit de 40 kinderen gekozen die op 30 juli mee het podium op mochten tijdens het zotte musicalfeest ‘One Night Only’ in de Proximus Pop-Up Arena. Op basis van hun prestaties daar, werden de 19 kinderen geselecteerd die vanaf begin september mochten starten in THE CHARLIE ACADEMY. 

THE CHARLIE ACADEMY is een traject met als einddoel het bepalen wie de rol van Charlie (3 kinderen afwisselend) op zich zal nemen en wie tot het kinderensemble (16 kinderen) zal behoren. De apotheose van dit academisch avontuur vindt plaats op 22 oktober, tijdens de opnames van de live show ‘Meet the Charlies’ in de Blikfabriek in Hoboken. Daar geven de jonge helden nog een keer het beste van zichzelf tijdens leuke battles en groepsnummers, waarin ze musicalklassiekers brengen met een liveband.

De vakjury, bestaande uit Stany Crets, Floris Devooght, Helle Vanderheyden en Laurenz Hoorelbeke, én Evy Gruyaert die met haar gezin de familiejury vormt, hakken na afloop van de show de knoop door en beslissen welke 3 kleine sterren in de huid van ‘Charlie’ mogen kruipen.

Op dinsdag 8 november om 20u40 kan je op Pickx+ genieten van deze wervelende live show en uitgebreid kennismaken met de ‘Charlies’!