Deep Bridge presenteert eerste Vlaamse versie van feelgood musical ‘Hairspray’!

Musical, Nieuws

Musicalfans opgelet! We hebben onze opvolger te pakken voor de feelgood musical ‘MAMMA MIA!’ en dat is er ééntje waar al lang om geroepen wordt. Op zondag 17 maart 2024 gaat in Stadsschouwburg Antwerpen de eerste, professionele Vlaamse versie van de Broadwaymusical ‘Hairspray’ in première!


Het fenomeen

Hoewel ‘Hairspray’ gewoon dikke fun is en boordevol dans, kleur, wild uitgedoste personages, vrolijkheid en heerlijke muziek zit, worden ook maatschappijkritische en nog steeds helaas brandend actuele thema’s zoals racisme en bodyshaming niet uit de weg gegaan. Het is die felgesmaakte mix van tegenstellingen die van ‘Hairspray’ een generatie-overschrijdend fenomeen in de film- en musicalwereld maakt.

De musical ‘Hairspray’, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1988, ging in 2002 in Seattle in première en verhuisde later dat jaar naar Broadway. In 2003 won ‘Hairspray’ 8 Tony Awards, waaronder die voor ‘Beste Musical’, uit 13 nominaties. De musical sloot op 4 januari 2009 af na 2.642 uitvoeringen. De West End-versie werd op zijn beurt genomineerd voor maar liefst 11 Olivier Awards, waarvan er 4 werden gewonnen, waaronder die voor ‘Beste Nieuwe Musical’.

Bij het grote publiek verwierf ‘Hairspray’ een echte cultstatus na de release van de musicalverfilming in 2007. In een sterrencast met o.a. Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Zac Efron en Queen Latifah, schitterde ook John Travolta – in fatsuit – als de extraverte Edna Turnblad.

We maken een eigen, Vlaamse versie van deze feelgood musical. Zoals steeds in de gekende stijl van het huis: met de nodige creatieve krullen, lak aan platgetreden paden, maar met respect voor het originele verhaal én de muziek. Geef toe, is er iemand die kan blijven stilzitten op floorfillers als ‘Welcome To The 60’s’, ‘Good Morning Baltimore’ en uiteraard ‘You Can’t Stop The Beat’?

 
 

Het Verhaal

Tienermeisje Tracy Turnblad droomt ervan in de populaire dansshow ‘The Corny Collins Show’ te staan. Ze wordt op de auditie echter afgewezen door producer Velma omdat ze zwaarlijvig is. Presentator Corny Collins geeft haar toch een kans en van de ene dag op de andere dag is Tracy beroemd. Nu zij haar plekje in de show te pakken heeft, wil Tracy graag haar zwarte vrienden er mee in krijgen. Zou haar nieuwe status hoog genoeg zijn om de heersende raciale verschillen te overbruggen of werkt ze zich hiermee in de problemen?

 

Ticket Upgrade

Bestel tot 21 februari 2023 je tickets en ontvang een gratis rang-upgrade. Voor Golden Seat betaal je de prijs van Categorie 1, voor Categorie 1 betaal je de prijs van Categorie 2, enzovoort.

Koop tickets