Deep Bridge peilt naar cultureel profiel van de Vlaming

Musical, Nieuws

De legendarische cultmusical ‘The Rocky Horror Show’ en ‘Ridders van de ronde keukentafel’, naar het gelijknamige kinderboek van Mark Tijsmans: dat waren de eerste producties die het gloednieuwe Vlaamse productiehuis voorstelde. Intussen zijn ook ‘Doornroosje’ en ‘Er was eens… Het sprookjesconcert’ bekend voor dit seizoen. Dit zet meteen ook de toon voor de verscheidenheid waar Deep Bridge voor tekent. Voor elke smaak én elk budget. In de volgende jaren volgen sprookjemusicals, locatietheater maar ook spektakels en zelfs een voorstelling rond het universum van Urbanus. Zoals beloofd bij de lancering zal Deep Bridge letterlijk bruggen bouwen tussen het publiek en het uiteindelijke aanbod.

Daarom lanceert het nu in samenwerking met het Leuvense onderzoeksbureau Indiville een korte, speelse maar zéér duidende enquête. Welk aanbod verwacht een bezoeker? Hoe lang wil iemand rijden naar een voorstelling? Welke elementen overtuigen iemand om naar een show te gaan?

Marktonderzoek

Het kwantitatief onderzoek wordt breed verspreid en peilt naar algemene culturele smaken en voorkeuren. Op enkele minuten tijd kunnen bezoekers hun cultureel profiel te weten komen en het eindresultaat delen via sociale media om zo hun kennissen en vrienden ook te engageren.

“Als producent willen we inderdaad weten naar wat een bepaalde groep mensen exact op zoek is. Actief en retro-actief kan je altijd resultaten afleiden uit de kaartenverkoop en reacties van het publiek. Wat wij nu echter willen, is pro-actief werken: met publiek in dialoog gaan door op voorhand te peilen wat ze juist willen. Het is utopisch te denken een productie op maat te maken van één individu. Maar het is niet onmogelijk een productie te maken naar smaak van meerdere mensen.”Koen Hendrickx, Deep Bridge.

Na het kwantatief onderzoek kunnen mensen ook verder gaan met het kwalitatief onderzoek en lid worden van het musicalplatform . Op dat platform gaat Deep Bridge met iedereen die daar zin in heeft op zoek naar ideeën over musical in Vlaanderen. Wat was voor jou de meest memorabele musicalervaring en waarom? Hoe kunnen we meer mensen informeren over musical en hen meer musicals laten bezoeken? Hoe zorgen we ervoor dat een avondje musical nóg leuker wordt?

Door de analyse van de verzamelde gegevens wil Deep Bridge nog meer producties op maat van de bezoeker creëren en deze nog aantrekkelijker maken voor een breed publiek.

“Samen met een dynamisch nieuw bedrijf als Deep Bridge op zoek gaan naar hoe mensen cultuur beleven en hoe we door naar het publiek zelf te luisteren een spektakelrijk genre als musical nog onvergetelijker kunnen maken: dat is niet alleen een fantastisch interessant project, het sluit ook naadloos aan bij de focus van Indiville.”Jurgen Minnebo, Indiville.

Doe zelf de test en win een musical for life

Is de cultuurliefhebber in Vlaanderen een cultuursnoeper, cultuurpaus of eerder cultuursnuffelaar? Ontdek het alvast zelf en maak, net zoals iedereen, kans op een magnifieke prijs: een levenslang ‘musical for life’-abonnement voor 2 personen voor alle voorstellingen van Deep Bridge, die je vanaf nu voortaan mee kan bepalen. Want dat is het uiteindelijke doel van Deep Bridge.

DOE DE TEST!

Deel deze pagina