Deep Bridge lanceert ‘THE MUSICAL ACADEMY’

Audities, Musical, Nieuws

Een blijvend podium voor jong talent

In augustus vorig jaar startten de repetities voor Mark Tijsmans’ ‘De Ridders van de ronde keukentafel’. Tijdens de zomervakantie en de daaropvolgende weekends gaven 28 enthousiaste jongeren, zowel geschoolde als natuurtalenten, het beste van zichzelf. Er werd hard gewerkt, veel plezier gemaakt én vriendschappen gesloten. Het blijkt nogmaals dat Vlaanderen barst van het jonge zang- en acteertalent. ​

De recensies en de reacties van het publiek spraken voor zich en de sfeer in de groep was er één waar wij als producent alleen maar van konden dromen. Zoveel enthousiasme en inzet moest en zou een vervolg krijgen.

En dat vervolg is vandaag bekend. Met erg veel goesting lanceren we The Musical Academy. Deep Bridge wil blijven investeren in jong talent, talent dat daarom niet altijd kiest voor een professionele zang-, dans- of acteeropleiding. Deep Bridge wil dat jonge talent ook blijvend een podium bieden.

Op maat gemaakte programma’s

The Musical Academy zal vanaf het najaar van 2018 stages, masterclasses en opleidingen organiseren. In op maat gemaakte programma’s haalt elke deelnemer het beste uit zichzelf en maken we vooral heel veel plezier! Onder leiding van topdocenten wordt er gewerkt aan zang, dans, acteren en zelfs componeren. We repeteren bovendien voor minstens 1 voorstelling per jaar. Er zijn groepen met en zonder selectie, dus iedereen kan meedoen!

De link met Deep Bridge zorgt voor bijzondere kansen. Je kan je opgeven voor audities, er zijn gastlessen van de top uit de Vlaamse musical, je wordt uitgenodigd om bij grote musicals een kijkje achter de schermen te nemen en één keer per jaar gaan we musicals kijken op de West End.

Opvolger ‘Ridders van de ronde keukentafel’ bekend

Bovendien komt er elke twee jaar een grote musical met het talent uit The Musical Academy, net zoals bij ‘De Ridders van de ronde keukentafel’. En de eerste opvolger is bekend: we kiezen opnieuw voor een boek van Mark Tijsmans.

In het najaar van 2019 gaat ‘Het geheim van te veel torens’ in première. Mark Tijsmans tekent opnieuw voor script en regie.

Net voor de laatste voorstelling vandaag kreeg de cast van ‘Ridders van de ronde keukentafel’ een wild card voor deze voorstelling. Wie van de huidige jongerencast wil meedoen aan deze musical, is nu al verzekerd van een plaats.

Midden juni worden alle plannen en opleidingen van the Musical Academy uit de doeken gedaan. Vanaf nu is The Musical Academy actief op Facebook en Instagram. Volg ons daar en je blijft op de hoogte.

Deel dit met je vrienden