Audities kinder- & jongerencast ‘A Christmas Carol’

Audities, Musical, Nieuws

In het najaar van 2023 pakken we in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt uit met een volledig nieuwe, Vlaamse musical gebaseerd op ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Het wordt een voorstelling zoals het publiek ondertussen gewend is van ons: hedendaags, met respect voor het oorspronkelijke verhaal, de nodige humor en een vleugje romantiek. Stany Crets schrijft een nieuw script en regisseert, er komt nieuwe muziek en een volledig nieuw set design.

De cast, een combinatie van jong talent en gevestigde waarden, zal integraal van Vlaamse makelij zijn. Lucas Van den Eynde kruipt in de huid van de verbitterde vrek Ebenezer Scrooge. De rest van de cast wordt binnenkort voorgesteld maar ondertussen gaan we op zoek naar de kinder-/jongerencast en het kinder-/jongerenensemble.

Omdat we zoveel mogelijk jongeren de kans willen geven om auditie te doen voor deze prachtige musical, houden we audities in Antwerpen en Gent, waar ook de première zal plaatsvinden.


PRAKTISCH

EERSTE RONDE
Deep Bridge, Wilrijk › woensdag 19 april 2023
Capitole Gent › woensdag 26 april 2023

TWEEDE RONDE

Deep Bridge, Wilrijk › 10 mei 2023 (onder voorbehoud)


HET VERHAAL

Charles Dickens (1812-1870) was één van de belangrijkste auteurs tijdens het Victoriaans tijdperk. Hij verwierf zijn faam door zijn kleurrijke personages en kronieken van een maatschappij in verandering tijdens de Industriële Revolutie. De novelle ‘A Christmas Carol’ verscheen op 19 december 1843; de 22ste was de hele eerste druk van 6000 exemplaren al uitverkocht. Veel van de thema’s in ‘A Christmas Carol’ zijn dezelfde als in Dickens’ grote romans ‘Oliver Twist, ‘Nicholas Nickleby’ en ‘Great Expectations’, namelijk sociaal onrecht en armoede.

Voor bankier en wisselaar Ebenezer Scrooge draait bijna zijn hele leven alleen maar om geld. Liefde, familie en vriendschap lijkt hij te verafschuwen. Op kerstavond stemt Scrooge onwillig in met een vrije dag voor zijn boekhouder Bob Cratchit, zodat Bob Kerstmis kan vieren met zijn gezin. Scrooge krijgt diezelfde avond het bezoek van de geest van zijn vroegere zakenpartner Jacob Marley. Die waarschuwt hem voor zijn lot als rusteloos, ronddwalend spook, indien hij zijn leven niet verandert. Ook de Geesten van Voorbije Kerstmis, Kerstmis Nu en Toekomstig Kerstmis passeren nog de revue bij Scrooge. Zij brengen hem tot nieuwe inzichten en hij verandert zijn leven drastisch. Scrooge wordt weer de zachtaardige en ja, zelfs vrijgevige man die hij was voor de dood van zijn geliefde Emily.

MEER INFO

Het kinderensemble bestaat uit jongeren tussen 6 en 17 jaar, waarvan enkele ook een rol zullen invullen. De vermelde leeftijden zijn de speelleeftijden.
• Kleine Scrooge: 8 jaar
• Fanny: 8 jaar 
• Belinda: 12 jaar
• Peter: 14 jaar
• Martha: 16 jaar
• Ensemble: 6 tot 17 jaar

We zijn op zoek naar:
• jongens en meisjes tussen 6 en 17 jaar (geboren in 2006 tot 2017)
• alle etniciteiten zijn welkom
• je hebt een goeie zangstem
• je hebt lef en bent erg enthousiast
• je hebt een oprechte uitstraling
• je beweegt goed en je hebt veel ruimtegevoel

TRAJECT


Er worden 2 groepen geselecteerd. Je moet beschikbaar zijn als volgt:
• van 2 oktober 2023 tot en met 5 november 2023: op woensdagnamiddag en mogelijk op zondag
• van 30 oktober 2023 tot en met 3 november 2023 (herfstvakantie): van 10u00 tot 17u00
• van 8 november tem 19 november (montageperiode): op woensdag na 16u en gedurende de weekends heel de dag
• vanaf 11 december 2023 tem 3 januari 2024: Volgens showplanning, alternerend in groep

COACHES
De kids worden klaargestoomd door ons professioneel coachingteam uit The Musical Academy. Zij beschikken over de knowhow om musical op hoog niveau te doceren, kennen als geen ander de druk van auditie doen, en vertalen hun expertise vlot naar kinderformaat. Helle Vanderheyden, Jens Broes en Laurenz Hoorelbeke zullen de auditanten op een positief en onderbouwde manier steunen en coachen.

SFEER
Het is belangrijk om te weten dat het juryteam en de kindercoaches altijd heel positief en ondersteunend zijn naar de kinderen die auditie komen doen. Auditie is spannend maar moet bovenal een positieve ervaring zijn. De kindercoaches zijn er zodat elke deelnemer zich volledig op zijn/haar gemak voelt en met veel enthousiasme auditie kan doen. Meedoen is belangrijker dan winnen, dat is de boodschap

 

Waag Je Kans

Schrijf je in voor de auditie.

INSCHRIJVINGEN GESLOTEN