Audities Charlie And The Chocolate Factory

Audities, Musical, Nieuws

‘Charlie and the Chocolate Factory’ is een musical om duimen en vingers van af te likken. De musical is gebaseerd op het gevierde boek van Roald Dahl (Matilda, De Grote Vriendelijke Reus en De Reuzenperzik), met nieuwe muziek van Marc Shaiman en Scott Wittman (Hairspray, Mary Poppins Returns) en een script van David Greig (Dunsinane, Local Hero). Nordin De Moor is reeds gecast als de excentrieke Willy Wonka.

Deep Bridge gaat nu op zoek naar meer waanzinnig en professioneel musicaltalent om te schitteren in deze magische productie. De kinderrollen worden, naar analogie van de versie die speelde op Broadway, in deze productie gespeeld door volwassenen. Maar, niet getreurd, ook kinderen krijgen kansen: voor Charlie Bucket en de Oempa Loempa’s volgen de audities later.
Voor deze auditieronde zijn we dus uitsluitend op zoek naar professionele acteurs, ouder dan 18 jaar.

Opa Joe
Speelleeftijd: 70 jaar
Stemtype: Bas
Karakter: Grootvader van Charlie die zijn 2de jeugd vindt wanneer hij de Chocoladefabriek van Willy Wonka bezoekt. Voelt zich verantwoordelijk voor Charlie nu zijn papa gestorven is. Is zijn grootste vertrouwenspersoon en beste vriend. Hij vindt Willy Wonka een genie. Hij is zorgaam, vriendelijk, geduldig, grappig en herinnert er Charlie altijd aan om het leven positief te bekijken. Opmerkelijk fysiek. Danstalent is een plus.

Mevrouw Bucket
Speelleeftijd: 30 – 40 jaar
Stemtype: Mezzo-Sopraan (pop – folk)
Karakter: Mama van Charlie Bucket. Knoopt de eindjes elegant aan elkaar. Liefdevol en zorgzaam. Doet haar uiterste best om goed te zorgen voor de 4 bedlegerige grootouders die bij haar inwonen. Ziet haar zoon doodgraag. Natuurlijke speler met prachtige stem en goeie moves.

Augustus Gloop
Speelleeftijd: Volwassen speler met jonge uitstraling om een jongen van 9 – 12 te spelen.
Stemtype: Bas
Karakter: Goedgelovige, blinkende Duitse slagerszoon met maatje XL. Vraatzuchtig. Hij zeurt steeds om meer eten. Zijn ouders geven liever toe, dan dat ze tegen hem in moeten gaan. Sterke zanger en komische speler.

Mevrouw Gloop
Speelleeftijd: 40 jaar
Stemtype: Mezzo-Sopraan
Karakter: Vrolijke, ronde dame die speelt met Duits accent. De mama van Augustus. Wagneriaans type. Beetje simpel en altijd met de grootste lach. Ze is trots dat haar zoon een goede eter is. Fantastische zanger en comediènne.

Veruca Salt
Speelleeftijd: Volwassen speler met jonge uitstraling om een meisje van 9 – 12 te spelen.
Stemtype: Mezzo-Sopraan
Karakter: Jonge, gemene miljonairsdochter. Verwend nest die alles krijgt van haar rijke vader. Hebzuchtig. Diva. Egoïstisch. Excellente danser of/en gymnaste. Komische actrice met karakteristieke – schreeuwerige stem.

Meneer Salt
Speelleeftijd: 75 jaar
Stemtype: Tenor
Karakter: Rijke vader van Veruca. Speelt met Russisch accent. Maffia-achtig figuur. Excentriek en hilarisch. Snel afgeleid. Vindt het zeer moeilijk om nee te zeggen tegen zijn dochter. Komisch acteur.

Violet Beauregarde
Speelleeftijd: Volwassen speler met jonge uitstraling om een meisje van 9 – 12 te spelen.
Stemtype: Mezzo-Sopraan
Karakter: Instaqueen die houdt van bubblegum. Popprinses met donkere, sterke R&B-stem met waanzinnige hip-hop moves. Vol zelfvertrouwen. Attitude. Competitief. Lichtelijk agressief.

Meneer Beauregarde
Speelleeftijd: 40 jaar
Stemtype: Bas
Karakter: Funky vader van Violet. Type ‘Pimp uit de seventies’. Heeft weinig weerwoord voor de verwijten die hij krijgt van zijn dochter. Wil van haar een ster maken. Is een sterke danser met een soul/pop/R&B-stem.

Mike Teevee
Speelleeftijd: Volwassen speler met jonge uitstraling om een jongen van 9 – 12 te spelen.
Stemtype: Tenor
Karakter: Irritante gamer. Tv-verslaafd. Overprikkeld en daardoor altijd slecht gehumeurd met enorm veel energie. Hoe meer geweld en geweren op tv, hoe beter. Hij kraakte de codes op de Willy Wonka chcocolebar en kan zo mee op het speciale bezoek in de fabriek. Een stem die door staal snijdt.

Mevrouw Teevee
Speelleeftijd: 40 jaar
Stemtype: Mezzo-Sopraan
Karakter: Opgedraaide moeder van Mike. Huismoeder uit Amerika met een voorliefde voor Xanax. Laat de televisie de ouderlijke rol op zich nemen. Gespannen. Extreem. Hilarisch. Sterke zangeres.

Ensemble
Ensembleleden met een goeie stem en sterke dansachtergrond voor understudy’s en verschillende kleine karakters.
Leeftijd: 18 – 40 jaar
Stemtypes: Sopraan – Mezzo – Alt, Tenor – Bas – Bariton
Karakters: Verschillende type spelers.

Oma Josephine
Speelleeftijd: 80 jaar
Stemtype: Sopraan – Mezzo – Alt
Karakter: Oma van Charlie. Brengt het grootste deel van haar tijd in bed door met de andere grootouders. Heeft snel een oordeel klaar. Houdt erg veel van Charlie.

Opa George
Speelleeftijd: 80 jaar
Stemtype: Tenor – Bas – Bariton
Karakter: Opa van Charlie. Brengt het grootste deel van zijn tijd in bed door met de andere grootouders. Pessimistisch. Houdt van Charlie.

Oma Georgina
Speelleeftijd: 80 jaar
Stemtype: Sopraan – Mezzo – Alt
Karakter: Oma van Charlie. Brengt het grootste deel van haar tijd in bed door met de andere grootouders. Spiegelt Oma Josephine.

Mevrouw Green
Speelleeftijd: 20 – 40 jaar
Stemtype: Sopraan – Mezzo – Alt
Karakter: Winkeluitbaatster. Charlie koopt zijn winnende reep bij haar.

Jerry
Speelleeftijd: 25 – 30 jaar
Stemtype: Tenor – Bas – Bariton
Karakter: Gelikte nieuwslezer. Speelt met een geweldige omroepersstem en heeft een sterke présence.

Cherry
Speelleeftijd: 25 – 30 jaar
Stemtype: Sopraan – Mezzo – Alt
Karakter: Sidekick van Jerry. Sensatiewellustig. Ambitieus.

PRAKTISCH


De audities vinden plaats op 3, 4 en 5 mei 2021 bij Deep Bridge in Wilrijk. De repetitie- en speelperiode is gepland in de maanden oktober, november, december 2022. Tijdens deze periode verwachten we volledige beschikbaarheid. Inschrijven doe je door CV en voorkeur voor personage in te geven via In The Picture.

Waag Je Kans

Schrijf je in voor de auditie.

INSCHRIJVEN