Auditie-oproep ‘Urbanus’

Audities, Musical, Nieuws

Image

Deep Bridge is op zoek naar getikt musicaltalent voor ‘Urbanus – Toneel met Liekes’

Massa’s strips, miljarden liedjes, een berg sketches, triljoenen zaalshows en één Urbanus: dat schreeuwt om vereeuwigd te worden in een musical. Op basis van heel het geschifte oeuvre van Urbanus en Willy Linthout, schrijft en regisseert Stany Crets een gloednieuwe musical voor de jeugd van 2 tot 215. Voor deze onnozelste musical van deze eeuw en de volgende is Deep Bridge op zoek naar volgende rollen waarbij alles kan en alles mag.


ROLBESCHRIJVINGEN

HOOFDPERSONAGES
URBANUS (M)
De grootste schavuit van Tollembeek. Leeftijd is onbepaald. Zit in het eerste studiejaar. Fan van vrouwelijk schoon en komisch talent. Sterke fysieke speler met baard.

EUFRAZIE (V)
Een vrome huisvrouw en moeder van Urbanus. De goedheid zelve. Obsessief bezig met het afstoffen van haar Mariabeeldje. Urbanus en Cesar zien haar vooral als een huismeid. Actrice met F-cup en lichte haaruitval.

CESAR (M)
De luie dronkaard en pijprokende vader van Urbanus. Werkt niet, rijdt af en toe een scheve schaats en is enorm trots op zijn mesthoop. Kennis van duiven is een pré.

STOFJAS (M)
Type BRT medewerker uit de jaren zeventig. Laat over zich heen lopen, maar voelt zich de grote baas op zijn bureau. Speler met hangende schouders en een muil om op te slaan.

POLA (V)
Fanatieke overpolitiekcorrecte eigenwijze feministe. Vecht voor de goede zaak. Zou ook klimaatspijbelaar kunnen zijn. Krachtige theaterpersoonlijkheid met ferme stem.

MADAM MET BONTJAS (M)
Jaren ‘20 uitziende fashion chick uit de Beau Monde. Aangesloten bij De Rotary en de Lion’s Club. Spraakgebrek. Grote, kale acteur met engelenstem.

ENSEMBLE
Transformatieve fysieke spelers/zangers met bakken durf, die meegaan in de vuiligheid en gekte van Urbanus. Een greep uit het aanbod:

GIGIPPEKE VAN MEULEBEIK (V)
Beheersing van het Molenbeeks accent is een vereiste.

AMEDEE, DE SPREKENDE STRONTVLIEG (V)
Eender wie, want er komt een effect op.

JUFFROUW PUSSY, DE SEXY SCHOOLJUF (V)
Bereid zijn naakt over scène te lopen.

BOTSWANA, GEKLEURD KLASGENOOTJE VAN URBANUS (M)
Acteur met verblijfsvergunning.

NABUKO DONOSOR, DE TWEEDELIGE HOND: (M, V, X)
Begeesterende poppenspeler.

DE HEILIGE GEEST: VADER VAN ALLE MENSEN (M)
Liefst weer Erik van Looy.

PRAKTISCH


De audities vinden plaats op 5 en 6 september 2019 in Wilrijk. De repetitie- en speelperiode is gepland in de maanden september, oktober, november 2020. Tijdens deze periode verwachten we volledige beschikbaarheid. 

Schrijf je nu in

Voor deze productie zijn we uitsluitend op zoek naar professionele acteurs, ouder dan 18 jaar. Mail je CV en voorkeur voor personage door.

Schrijf In