Auditie-oproep ‘Casanova Returns’

Audities, Musical, Nieuws

Deep Bridge produceert, samen met Arthur Masella, vanaf 2019 een gloednieuwe internationale musical, “Casanova Returns”. Om de voorstelling te ontwikkelen maken we in de zomer van 2019 een eerste (volledige) professionele workshop productie.

Deze auditieoproep geldt voor de Engelstalige workshop productie.  Tijdens deze 5 weken durende periode repeteren we de hele voorstelling in de Engelse taal met aansluitend een kleine reeks voorstellingen voor een besloten en professioneel publiek. 

De cast wordt vervolgens ernstig in overweging genomen voor de Nederlandstalige lokale productie in Vlaanderen en Nederland in 2020/2021 en een mogelijke Engelstalige reisvoorstelling in non-native Engelse regio’s.


Bezieler en co-schrijver van de productie is regisseur Arthur Masella. Arthur regisseerde Harold Prince’s productie ‘Phantom of the Opera’ over heel de wereld. Zijn credits als regisseur zijn indrukwekkend: Sweet Charity; Fiddler on the Roof; The Music Man; Yours Anne; Company; Man of Lamancha; Sweeney Todd; Candide en recent de off-Broadway productie: Cast of Thousands.

Muzikaal supervisor is Kristen Blodgette. Kristen werkt samen met Andrew Lloyd Webber sinds zij de nationale tour van Cats in 1985 dirigeerde; The Phantom of the Opera vanaf de opening in New York, supervising (als assistant van David Caddick) voor de Broadway productie, de Noord Amerikaanse en de internationale producties in Hamburg, Australië, Mexico City, Antwerpen, Copenhagen, Madrid, Buenos Aires and Stuttgart.

Haar Broadway credits zijn evengoed bijzonder: Cats, Sunset Boulevard, Jesus Christ Superstar, The Woman in White, Mary Poppins, LoveMusik, Chitty Chitty Bang Bang. Additional credits; Annie Get Your Gun with Deborah Voigt (Glimmerglass Festival), Bounce (Harold Prince), tour van On Your Toes, Jerry’s Girls en Barnum…


CASANOVA RETURNS

Casanova, één van de meest herkenbare personages die ooit heeft geleefd, was een veel complexere figuur dan de legende doet vermoeden.
Als onweerstaanbare minnaar wist hij vrouwen aan te trekken met zijn verleidelijke charme en edelmoedigheid. Hij was een hoogst intelligent en ontwikkeld man: schrijver, diplomaat, gokker, bedrieger en spion. Hij leefde van zijn charme en geluk en had vaak problemen met de autoriteiten, maar zijn sluwheid en vernuft konden hem altijd redden.

In 1756 werd hij gearresteerd op verdenking van het beoefenen van toverij en werd in de gevreesde Leads gevangenis gegooid, waarvan verondersteld werd dat er geen uitweg was. Hij wist op zo’n spectaculaire wijze te ontsnappen dat het overal in Europa werd naverteld. Nadat hij Venetië was ontvlucht bracht hij de volgende achttien jaar in ballingschap door en poogde onophoudelijk een weg terug te vinden naar de stad die hij als zijn thuis beschouwde.
In 1774 keerde hij op 53 jarige leeftijd terug naar Venetië, de dag waarop onze show begint.


ROLBESCHRIJVINGEN

LORENZO
Een abt en een oude vriend van Casanova; zijn sidekick en grootste supporter. Bescheiden en beleefd, maar sarcastisch en slim.
Geslacht: man
Leeftijd: 40
Tenor of Hoge Bariton (geen groot bereik)
Hoogste stembereik: B boven middel C
Laagste stembereik: G onder middel C, passing notes

THERESE/BELLINO
Een operazangeres; Een vrouw die haar fortuin vergaard heeft door zich als castrato voor te doen. Sterk, maar gevoelig. Verlangt ernaar haar leven te leven als vrouw.
Geslacht: vrouw die overtuigend een castrato man kan vertolken
Leeftijd: 30-35
Soprano tot Ab
Hoogste stembereik: Ab anderhalf octaaf boven middel C
Laagste stembereik: G onder middel C, passing notes

GIULIETTA
Verlaten vrouw van een valsmunter die ooit Casanova’s zakenpartner was. Sterk; heeft veel levenswijsheid en is overbeschermend ten aanzien van haar dochter. Ze bezit nog steeds haar jeugdige schoonheid. Een oude vlam van Casanova.
Geslacht: vrouw
Leeftijd: 38-45
Alt of Lyrische Sopraan – volwassen sopraan timbre
Hoogste stembereik: E tien noten boven middel C
Laagste stembereik: G onder middel C, maar niet frequent

MADAME D’Urfe
Krankzinnige, rijke weduwe die occulte wetenschappen beoefent; een volleerde comedienne, grappig en een beetje gek!
Geslacht: vrouw – karakterstem – mezzo bereik – geen echte zangeres …
Leeftijd: 60- 80

MARKIESD’Urfe
Madame D’Urfe’s neef en erfgenaam; achterbaks en boosaardig. Een slechterik die zijn verdiende loon krijgt. Een ijdeltuit.
Geslacht: man
Leeftijd: 35 – 40
Tenor of Hoge Bariton
Hoogste stembereik: F anderhalf octaaf boven middel C
Laagste stembereik: B onder middel C

BARBARA
Gulietta’s dochter; Casanova’s petekind. Sterke wil … vastberaden, met een wild kantje. 
Geslacht: vrouw
Leeftijd: 18
Sopraan of pop sound
Hoogste stembereik: E tien noten boven middel C
Laagste stembereik: middel C

MARCANTONIO
Straatratje; later Casanova’s leerling
Geslacht: man
Leeftijd: 11-13
Hoeft niet veel te zingen

BUSINELLO/ Ensemble
Hoofd van de politie; een vriend van Markies D’Urfe. Corrupt.
Geslacht: man
Dit personage zal ook deel uitmaken van het ensemble en heeft op dit moment in principe geen solo-zang
Leeftijd: 50 -60
Hoogste stembereik: Bas/ Bas bariton

3 RECHTERS VAN DE INQUISITIE/ Ensemble
Geslacht: man
Leeftijd: 35 -60
Stembereik: Tenor; Bariton en Bas
Karakter- /komische rollen … grapjassen doorspekt van corruptie. 

ENSEMBLE/ DANSERS
Geslacht: Mannen en vrouwen
Stembereik: Verschillende stembereiken, leeftijden en types.  Sterke klassiek geschoolde zangers en zangeressen.
Beweging: Mooi bewegen is een plus.
OPMERKING: Dansers die zeer sterke zangers en goede acteurs zijn, kunnen ook in het ensemble worden opgenomen.

Een gevarieerde en diverse groep individuen die de stad Venetië bevolken. Ze zijn allemaal “personages” en moeten verschillende leeftijden en fysieke types vertegenwoordigen. Ze vertegenwoordigen personages in de volgende scènes: Carnavalvierders; Spionnen; Madame D’Urfe’s bediende; Operapubliek; Feestgangers; Inquisiteurs en rechters; Vrouwen in de slaapkamer van Casanova; publiek in de rechtzaal; Bruiloft gasten

EXTRA
Een jong meisje ,11-13. Kunnen zingen is een plus maar niet noodzakelijk.

PRAKTISCH


De audities vinden plaats van 25 t.e.m. 29 oktober 2018 in Wilrijk. Beschikbaarheid op alle dagen is gewenst ivm eventuele callbacks.
De Engelstalige workshopproductie is gepland in de maand augustus 2019. Het spreekt voor zich dat je de Engelse taal voldoende moet beheersen om de repetities en de voorstelling in het Engels te spelen.
De repetitie- en speelperiode van de productie in Vlaanderen (en Nederland) staat gepland voor najaar 2020 en voorjaar 2021.

Voor deze productie zijn we uitsluitend op zoek naar professionele acteurs, ouder dan 18 jaar. Deze audities worden georganiseerd door Oi Mundo, je kan je dan ook registreren via onderstaande knop.

Registreer je nu

Na registratie ontvang je de auditie-oproep.

Registreer

Music by Mike Reid
Lyrics by Sarah Schlesinger
Book by Sarah Schlesinger & Arthur Masella
Director Arthur Masella
Music Supervisor Kristen Blodgette