Auditie Kindercast: Charlie and the Chocolate Factory

Audities, Musical, Nieuws

‘Charlie and the Chocolate Factory’ is een musical om duimen en vingers van af te likken. De musical is gebaseerd op het gevierde boek van Roald Dahl (Matilda, De Grote Vriendelijke Reus en De Reuzenperzik). Nordin De Moor is de excentrieke Willy Wonka en onder andere Astrid Stockman, Yemi Oduwale en Sali Haidara spelen mee. De volledige cast ontdek je hier.

Deep Bridge gaat op zoek naar waanzinnig jong musicaltalent, niet alleen om te schitteren in de uitdagende rol van Charlie Bucket, maar ook naar kinderen die het ensemble kunnen vervolledigen. We zoeken dus ‘de kindercast’. Omdat we zoveel mogelijk kinderen de kans willen geven om auditie te doen voor deze prachtige musical, komen wij met het castingteam naar Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt, de theaters waar deze musical ook zal spelen.

PRAKTISCH


EERSTE RONDE
Stadsschouwburg Antwerpen › 8 april
Capitole Gent ›12 april
Trixxo Theater Hasselt › 13 april

TWEEDE RONDE
Deep Bridge, Wilrijk › 28 mei

Waag Je Kans

Schrijf je in voor de auditie.

INSCHRIJVEN

MEER INFO


Charlie is een bescheiden en rechtschapen jongen met een slimme kijk op het leven. Hij is erg inventief en gebruikt de vuilnisbelt naast zijn armtierig huis als creatieve broedplaats voor zijn uitvindingen. Zijn gezin heeft het niet breed, en ze hebben vaak niet voldoende te eten, maar toch weigert hij om een extra portie eten te nemen, want dat zou ertoe leiden dat een ander familielid minder te eten heeft. Zo ene. Charlie heeft het altijd een beetje koud, heeft elk recht om te klagen, maar toch zal je hem nooit horen zeuren. Ook niet als hij geconfronteerd wordt met de andere ticketwinnaars en hun hebzuchtige gedrag. Hij heeft enorm veel verbeelding en is gefascineerd door Willy Wonka en zijn mysterieuze Chocoladefabriek. Hij houdt immens veel van chocolade en deelt één keer per jaar zijn verjaardagscadeau, een Wonkareep, met zijn mama en grootouders.

Het kinderensemble bestaat uit nieuwsgierige kids die ook een glimp willen opvangen van die Willy Wonka, boze kids die hoopten op een Gouden Ticket maar daar naast grepen, kids die ook in dezelfde stad als Charlie wonen en winkelen met hun ouders in dezelfde shop als Charlie’s moeder. Daarnaast spelen de leden van het kinderensemble samen met het volwassenensemble ook de gekke Oompa Loompa’s.

We zijn op zoek naar:

  • jongens en meisjes tussen 6 en 13 jaar (geboren in 2009 tot 2016)
  • alle etniciteiten zijn welkom
  • je hebt een kinderstem, je stem mag nog niet ‘gezakt’ zijn
  • je hebt lef en bent erg enthousiast
  • je zingt erg goed
  • je hebt een jonge en oprechte uitstraling
  • je beweegt goed en je hebt veel ruimtegevoel

TRAJECT


We nemen de geselecteerden voor de kindercast mee doorheen verschillende etappes in THE CHARLIE ACADEMY.

The Charlie Academy is een traject met als einddoel het bepalen wie de rol van Charlie op zich zal nemen en wie tot het kinderensemble zal behoren.

We starten met open audities in de paasvakantie in verschillende steden waar we ook de voorstelling spelen: Antwerpen, Hasselt en Gent. Het castingteam zal versterkt worden met een castlid uit de voorstelling die de dag zelf 1 Gouden Ticket uitdeelt voor de bootcampweek. Als je door deze ronde komt, mag je auditie doen voor het juryteam in Antwerpen. Na deze tweede ronde selecteren we 17 kandidaten. Tel daarbij de 3 kids met het Gouden Ticket, en dus starten we met 20 kids in The Charlie Academy.

In de laatste week van juli werken de auditanten met hun kindercoaches in een bootcamp aan het materiaal van Charlie and the Chocolate Factory samen met professionals uit het werkveld en de show zelf. Op 30 juli treden ze alle twintig op One Night Only op, het grote muzikale feest van Deep Bridge in Middelkerke. Nadien volgt een juryoverleg en vallen onherroepelijk 10 auditanten af.

In de laatste week van augustus komen de overgebleven 10 kandidaten samen en gaat de laatste fase van The Charlie Academy in. Zij repeteren en werken die laatste week en nog enkele weekends in september en oktober, met hun kindercoaches en Stany, Nordin, Koen en andere castleden aan het materiaal uit de voorstelling. In de week van 22 oktober, een week voor de repetities starten, worden 3 kindergroepen bepaald, telkens met 1 Charlie. De rol van Charlie zal dus afwisselend door 3 kinderen worden gespeeld, de anderen mogen in het kinderensemble.

Deze 3 kindergroepen starten op 31 oktober – in de herfstvakantie – met de repetities.

KINDERCOACHES THE CHARLIE ACADEMY
De kids worden klaargestoomd door ons professioneel coachingteam uit The Musical Academy. Zij beschikken over de knowhow om musical op hoog niveau te doceren, kennen als geen ander de druk van auditie doen, en vertalen hun expertise vlot naar kinderformaat. Helle Vanderheyden, Isabelle Heremans en Laurenz Hoorelbeke zullen de auditanten op een positief en onderbouwde manier steunen en coachen in dit auditieproces.

SFEER
Het is belangrijk om te weten dat het juryteam en de kindercoaches altijd heel positief en ondersteunend zijn naar de kinderen die auditie komen doen. Auditie is spannend maar moet bovenal een positieve ervaring zijn. De kindercoaches zijn er zodat elke deelnemer zich volledig op zijn/haar gemak voelt en met veel enthousiasme auditie kan doen. Meedoen is belangrijker dan winnen, dat is de boodschap.

Waag Je Kans

Schrijf je in voor de auditie.

INSCHRIJVEN