9 must-see musicalfilms tijdens de vakantie

Musical, Nieuws

Heb je de afleveringen van ‘Getekend, Charlie Bucket‘ al volledig uitgebinged en weet je nu niet wat te kijken? Wij hebben de verschillende streamingsdiensten volledig uitgespit en de 9 must-see films voor de kerstvakantie op een rijtje gezet.


1. Matilda

Dé must-see musicalfilm tijdens de kerstvakantie is zonder twijfel de gloednieuwe verfilming van Roald Dahl’s Matilda. De show was een gigantisch succes op West-End en Broadway en werd genomineerd voor 10 Olivier Awards en 13 Tony Awards. De film vertelt het verhaal van een buitengewoon meisje met een levendige verbeelding dat een standpunt durft in te nemen om haar verhaal te veranderen… met wonderbaarlijke resultaten.

Waar kijken › Netflix


2. Come from away

Deze live-opname van de met Tony Awards bekroonde Broadwaymusical vertelt het waargebeurde verhaal van 7.000 mensen die vastzaten in een stadje in Newfoundland (Canada) nadat het Amerikaanse luchtruim na de aanslagen op 11 september 2001 werd gesloten. De passagiers van 38 vluchten en verschillende nationaliteiten komen samen met de lokale inwoners en vinden samen hoop.

Waar kijken › Apple TV+


3. Tick, Tick... Boom!

De Netflix-verfilming van ‘Tick, Tick… BOOM!’, een musical gebaseerd op het leven van RENT-schrijver Jonathan Larson is het regiedebuut van Lin Manuel Miranda (Hamilton). De film volgt Jon(athan Larson), een jonge componist die hoopt met zijn volgende musical ‘Superbia’ eindelijk een doorbraak te hebben. Op de vooravond van zijn dertigste verjaardag slaat plots de angst toe en wordt hij geconfronteerd met de druk van zijn omgeving.

Waar kijken › Netflix


4. Spirited

Stel je het alombekende verhaal van Charles Dickens voor, over een man die op kerstavond bezoek krijgt van vier geesten. Maar dan met een serieuze hoek af. En met Will Ferrell, Ryan Reynolds en Octavia Spencer in de hoofdrol. En aangevuld met geweldige musicalnummers. Benieuwd? Gewoon kijken!

Waar kijken › Apple TV+


5. Cinderella

Van de makers van Pitch Perfect is er nu een gloednieuwe versie van ’s werelds bekendste sprookje‘Cinderella’ werpt een moderne blik op het klassieke verhaal. Onze ambitieuze heldin (Camila Cabello) heeft grote dromen en met hulp van haar geweldige toverfee zorgt ze dat ze uitkomen. Een sterrencast met o.a. Idina Menzel, Minnie Driver, James Corden, Nicholas Galitzine, Billy Porter en Pierce Brosnan maakt van deze film een absolute must-see.

Waar kijken › Prime Video


6. Hamilton

Hamilton brak internationaal record na record. De voorstelling is geschreven door Lin-Manuel Miranda (In The Heights, Mary Poppins Returns, Moana) en vertelt het verhaal van Alexander Hamilton, de eerste Amerikaanse minister van Financiën. Het verhaal speelt zich af in de 18de eeuw, maar toch zit de muziek vol invloeden van hiphop, R&B, pop en soul. Het verhaal van toen, vertelt door de muziek van nu.

Waar kijken › Disney+


7. Newsies on Broadway

Gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 met o.a. Christian Bale bracht Disney ‘Newsies’ in 2011 tot leven in het theater. De waanzinnige muziek van Alan Menken (‘Beauty And The Beast’, ‘Aladdin’, ‘The Little Mermaid’) en verbluffende choreografiëen van Christopher Gattelli maken deze show een genot om naar te kijken én luisteren. Geen wonder dus dat ‘Newsies The Musical’ meer dan 5 jaar lang voor uitverkochte zalen doorheen heel Amerika speelde.
Waar kijken › Disney+


8. The Sound Of Music

Een hartverwarmend verhaal en liedjes als Do Re Mi, My Favorite Things en Edelweiss maken ‘The Sound of Music’ tot dé meest iconische kerstfilm éver. Julie Andrews schittert als Maria Rainer die zich niet kan aanpassen aan het kloosterleven en de opdracht krijgt van Moeder-Overste om als gouvernante te werken bij de Familie Von Trapp. Daar komt ze er al snel achter dat de zeven kinderen van Kapitein Von Trapp onder een te streng regime leven. Wanneer de Kapitein van huis is, laat Maria de kinderen weer opbloeien.

Waar kijken ›
 Disney+


9. MAMMA MIA!

Heeft deze eigenlijk nog wel uitleg nodig? Vergeet de winter en zing en swing mee met dé ultieme feelgoodfilm: ‘MAMMA MIA!’. Zomer, een Grieks eiland én de grootste ABBA-hits.

Waar kijken › Netflix