9 must-see musicalfilms op Disney+

musical

Na lang wachten is Disney’s streamingplatform Disney+ vanaf vandaag eindelijk beschikbaar in België. Wij namen de gloednieuwe streamingsdienst al eens onder de loep en maakten een lijstje van must-see films en series voor élke musicalfreak.


1. Hamilton

Dé populairste musical van dit moment is zonder twijfel ‘Hamilton’. De voorstelling is geschreven door Lin-Manuel Miranda (In The Heights, Mary Poppins Returns, Moana) en vertelt het verhaal van Alexander Hamilton, de eerste Amerikaanse minister van Financiën. Het verhaal speelt zich af in de 18de eeuw, maar toch zit de muziek vol invloeden van hiphop, R&B, pop en soul. Het verhaal van toen, vertelt door de muziek van nu.


2. The Sound Of Music

Een hartverwarmend verhaal en liedjes als Do Re Mi, My Favorite Things en Edelweiss maken ‘The Sound of Music’ tot een klassieker die je gezien moet hebben. Julie Andrews schittert als Maria Rainer die zich niet kan aanpassen aan het kloosterleven en de opdracht krijgt van Moeder-Overste om als gouvernante te werken bij de Familie Von Trapp. Daar komt ze er al snel achter dat de zeven kinderen van Kapitein Von Trapp onder een te streng regime leven. Wanneer de Kapitein van huis is, laat Maria de kinderen weer opbloeien.


3. Newsies on Broadway

Gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 met o.a. Christian Bale bracht Disney ‘Newsies’ in 2011 tot leven in het theater. De waanzinnige muziek van Alan Menken (‘Beauty And The Beast’, ‘Aladdin’, ‘The Little Mermaid’) en verbluffende choreografiëen van Christopher Gattelli maken deze show een genot om naar te kijken én luisteren. Geen wonder dus dat ‘Newsies The Musical’ meer dan 5 jaar lang voor uitverkochte zalen doorheen heel Amerika speelde.


4. ENCORE!

Kristen Bell (Frozen) brengt voormalige deelnemers van een schoolmusical jaren later terug samen en daagt hen uit om hun originele voorstelling opnieuw te creëren tijdens een reünie op hun middelbare school. De emoties lopen hoog op, terwijl de oud-studenten vervaagde vriendschappen, voormalige vlammen, zelftwijfel en een moordende choreografie onder ogen moeten zien.


5. Beauty and the Beast

De nummers ‘Be Our Guest, ‘Gaston’ en ‘Beauty And The Beast’ staan standaard in de afspeellijst van élke Disney- én musicalfreak. En iedereen die al fan was van de tekenfilm uit 1991 of de musical, kan nu op Disney+ wegdromen met de live-action remake van ‘Beauty And The Beast’. De hoofdrollen zijn weggelegd voor o.a. Emma Watson (Belle), Dan Stevens (Beest), Luke Evans (Gasten) en Josh Gad (LeFou).


6. Freaky Friday

Na de immens populaire film ‘Freaky Friday’ met Lindsay Lohan en Jamie Lee Curtis, kan je nu kijken naar een verfilming van de gelijknamige musical met de fantastische muziek van Tom Kitt (Next to Normal, If/Then). Wanneer moeder en dochter wakker worden en van lichaam verwisseld blijken te zijn, proberen ze hun geheim zo goed mogelijk verborgen te houden voor de buitenwereld. Ze doen er alles aan om deze vloek te verbreken, wat tot hilarische situaties leidt.


7. High school musical

Kan jij bijna 15 jaar na de release van de eerste film nog steeds alle hits uit High School Musical meezingen? Dan ben je lang niet alleen. Vanaf vandaag kan je weer onbeperkt uit je dak gaan met de 3 High School Musical-films én keren we terug naar East High School in ‘High School Musical: The Musical, De Serie’.
De serie volgt een groep studenten op East High, de school waar de films zijn opgenomen, die hard werken aan hun eigen musicalversie van ‘High School Musical’.


8. The Lion King

Dé film die elke musicalhater toch doet meezingen is zonder twijfel ‘The Lion King’. En na het wereldwijde succes van de tekenfilm uit 1994 doet Disney het nu opnieuw met hun live-action remake. Laat je meevoeren naar de Afrikaanse savanne en haal de leeuw in jezelf naar boven om mee te brullen met de bekende hits ‘The Circle of Life’ en ‘Hakuna Matata’.

PS: Beyoncé spreekt in de remake de stem van Nala in, dus dat alleen is al een reden om te kijken.


9. Mary Poppins Returns

Mary Poppins is terug en hoe! Emily Blunt (Into The Woods, The Devil Wears Prada) stapt in de voetsporen van Julie Andrews en keert reist 25 jaar na de eerste film terug naar Cherry Tree Lane. Jane en Michael Banks zijn ondertussen zelf volwassen geworden en krijgen, nadat het noodlot toeslaat, opnieuw een bezoek van Mary Poppins. Deze sequel zit vol nieuwe muziek en leuke verwijzingen naar de originele film, die je tevens ook gewoon op Disney+ terugvindt. Kortom, dé ideale films om met de hele familie te kijken.

Fun fact: Jasmine Jaspers is de Vlaamse stem van Mary Poppins in de ‘Mary Poppins Returns’.