Meiskes en Jongens

Met muziek van Raymond van het Groenewoud

Zeg maar u tegen deze

CAST

Karlijn Sileghem

Tilly (moeder)


Karlijn studeerde in 1987 af als actrice aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Ze was te zien in diverse films zoals Suspect, Mixed Kebab, Hasta La Vista en Home van Fien Troch, een film die al meerdere prijzen in de wacht sleepte.

Verder speelde Katlijn in verscheidene televisieseries. Sedes en Belli bijvoorbeeld, maar ook De Kavijaks, Katarakt, Conny & Clyde, Het Peulengaleis, De Anneliezen en Tom en Harry.

In het theater speelde Karlijn bij theatergroepen als Blauwe Maandag Compagnie, Het Toneelhuis, KVS en Victoria.

In 1996 won ze de VSCD Colombina (Nederlandse theaterprijs voor beste actrice in een ondersteunende rol) voor haar rol in Meneer Paul (Blauwe Maandag Compagnie). Ook was Karlijn één van de ladies in de band “Hormonia” van Hugo Matthysen.

“Het had al veel eerder moeten gebeuren.”Karlijn Sileghem
Stany Crets

Kolonel en beste vriend van Philip


Hij heeft net, met heel veel succes, de Rocky Horror Show afgewerkt, bracht die naar De Lotto Arena en trotseert er nu de Gentse Feesten mee. Hij is alweer bezig met Spamalot, nog een monument in de musical. Niemand weet waar Stany Crets die energie vandaan haalt. En toch blijft hij rustig.

Op het scherm en op de planken is Crets een en al vrolijkheid, en als alles naar zijn zin is schreeuwt hij het uit van vreugde.

Er is geen beginnen aan om op te sommen wat Stany Crets allemaal al gedaan heeft in het theater en voor film en televisie. Zowel als acteur als regisseur als scenarist. Een van zijn hobby’s: een Engelse tekst in het Nederlands vertalen met Britse humor.

Dat Stany heel veel met Peter Van den Begin samengewerkt heeft, weet iedereen. Ze braken 22 jaar geleden samen door in de film Alles moet weg.
Een paar jaartjes later maakten ze de televisie onveilig als Raf en Ronny en nog wat later maakten ze cultfiguren van hun personages Debby en Nancy.
De heren zijn van nog veel meer markten thuis. Dat bewezen ze toen ze samen het scenario schreven voor Oud België over een revuetheater dat echt bestaan heeft in Antwerpen. Drie nominaties voor het televisiefestival van Monte Carlo en elke week meer dan een miljoen kijkers. Alstublieft.
Crets schreef solo het scenario voor zijn langspeelfilm Lee & Cindy C die hij ook nog eens regisseerde. Sinds een paar jaar maakt hij voor Theater Elckerlyc jaarlijks de Winterrevue.
Speciaal voor Meiskes & Jongens treedt hij nu eindelijk terug zelf in de spotlights. Vlaanderen, be prepared.

“De dialogen van Arne Sierens, de muziek van Raymond van het Groenewoud, het talent van Koen van Impe en Karlijn Sileghem én de belofte van Sébastien de Smet dat ik niet moet zingen of dansen, haalden me over de streep om nog eens op de planken te kruipen.”Stany Crets
Koen Van Impe

Philip (vader)


Koen (25 juli 1964) werd tot acteur gekroond aan de afdeling Toneel van het Koninklijk Muziek Conservatorium van Antwerpen. And the rest is history.

Hij deed zijn eerste professionele ervaring op bij de Blauwe Maandag Compagnie. Op zich al een referentie die kan tellen. Daarna werd hij gastacteur bij NTG, het Zuidelijk Toneel, het Toneelhuis en een hoop andere gezelschappen die de klasbak graag zagen komen.
Je kan Koen Van Impe de laatste twaalf zomers geheid in Frankrijk vinden. Hij is al die tijd al lid van Compagnie Marius. Daar toert hij elke zomer mee langs, voornamelijk Franse, festivals.

Van Impe is een man van meerdere talenten, zo blijkt. Hij is een begenadigd acteur maar trekt ook als zanger zijn streng. Zoals vorig jaar nog bleek toen iedereen hem lof toezwaaide voor zijn zangprestaties in Steracteur Sterartiest. Hij kwam overigens zowat automatisch in musicals terecht. In de Rocky Horror Show van jaren geleden speelde hij Dr. Frank ’n Furter, compleet met jarretellen en netkousen, vorige herfst stond hij in dezelfde maffe musical. Deze keer als verteller, met evenveel verve.

Je kan zijn stem ook in heel wat animatiefilms horen, in Cars, Harry Potter and the Order of the Phoenix, Despicable me 1 en 2 om maar die te noemen. Het zijn er een pak meer.
Op televisie is hij veel meer dan de sidekick van Herbert Flack in Aspe. Sinds hij in 1994 aantrad als Evrard Cauberghs in De Put speelde hij rollen in meer dan dertig televisiereeksen. Voor Kiekens schreef hij mee aan het scenario en in Salamander 2 kan je hem nu elke week weer zien.

In zijn allereerste film, Daens, in 1992 speelde hij de rol van Baron de Bethune. Er volgden er nog een twintigtal.

Korneel Defrancq

Anthony (zoon)


Korneel Defrancq werd geboren in 1996 te Brugge. Zijn secundaire opleiding volgde hij aan het Muda te Gent, waar hij in 2014 afstudeerde.

In Juni studeert hij af aan het Codarts Conservatorium Rotterdam, richting Muziektheater. Hier kreeg hij les van onder andere Anouk Beugels, Leo van der Plas, Arlon Luijten, Giulio D’Anna en Michiel de Regt.

Naast verschillende professionele schoolproducties was Korneel te zien in de familievoorstelling De Familie van Nielie van Theatergroep Kwatta. Binnenkort zal hij te zien zijn op het Oerol Festival in een voorstelling van Orkater.

“Raymond van het Groenewoud en Arne Sierens, wat een combinatie! Ik ben dan ook ontzettend trots dat ik deel mag uitmaken van deze productie.”Korneel Defrancq
Timo Tembuyser

Gregory (zoon)


Timo Tembuyser (1991) studeerde eerst Architectuur aan de Universiteit van Gent, waar hij in 2014 zijn Masterdiploma behaalde.

Het verlangen om te spelen trok hem daarna de grens over, naar Nederland, waar hij in juni 2019 nogmaals zal afstuderen, aan twee andere opleidingen: hij studeert af als performer aan de Toneelacademie van Maastricht en rond ook een Muziektheateropleiding af op Codarts, Rotterdam.

Deze gecombineerde studie begeleidt hem in zijn zoektocht naar het vinden van nieuwe vormen voor het integreren van muziek en theater en vervult zijn verlangen om als speler én als maker te worden uitgedaagd. Hij schrijft eigen teksten en muziek, geeft zijn eigen voorstellingen vorm en zingt in enkele kamerkoren. Meiskes & Jongens wordt zijn eerste grote productie in Vlaanderen.

“Meiskens & Jongens verhaalt op een heel eerlijke manier een groot deel van mijn eigen Vlaamse jeugd. Ik kijk er ook naar uit om te gaan voelen hoe het onderscheid dat lijkt te bestaan tussen ‘theater’, ‘muziektheater’ en ‘musical’ zich zal manifesteren, hoe die vakgebieden zich tot elkaar verhouden en hoe ze in het beste geval met elkaar gaan schuren.”
Timo Tembuyser
Jolijn Antonissen

Lieske


Jolijn studeerde aan het conservatorium van Brussel en ging daarna aan de slag als Lea in de Nederlandstalige première van Beautiful Thing bij o.a. Ensemble Leporello en De Zwarte Komedie en recent nog als Desdemona in Othello bij De Toekomst.

Ze speelt vaak voor kinderen met gezelschappen als Uitgezonderd! Theaterproducties, Kollektief D&A en Tweelicht & Zoon en zingt met Scala & Kolacny Brothers en metalspin-off Brides of Lucifer in binnen- en buitenland.

Op televisie had ze gastrollen in o.m. Galaxy Park en De Kotmadam en spreekt ze ook stemmen in. Met haar eigen gezelschap Weerwolf creêert en speelt ze voorstellingen op basis van kinderboeken.

Wat musical betreft was Jolijn te zien in Evita, Jekyll & Hyde, Sunset Boulevard, The Sound of Music, Cabaret (tournee in Wallonië, Frankrijk en Zwitserland) en momenteel als Raksha in Le Livre de la Jungle in het Théâtre Royal du Parc in Brussel.

Florian Avoux

Vriendje van de 2 zonen


Florian volgde Woordkunst-drama aan de Kunsthumaniora in Brussel en Koninklijk Conservatorium van Brussel, richting Musical.


Tijdens zijn studies liep hij stage bij de musical Assepoester, Het Tamelijk Ware Verhaal van Stany Crets en in de Loge 10 productie Ons Kent Ons. Vlak na zijn afstuderen ging hij mee op tournee als Telegin in Oom Wanja gebracht door De Spelerij in regie van Paula Bangels. In 2016 stond hij in het ensemble van Chaplin de musical. Op dit moment speelt hij al anderhalf jaar in het ensemble van Soldaat Van Oranje met als understudy Chris.
Florian was te zien in de Studio 100 series ROX en Kosmoo en vertolkte de rol van Benny in de debuut film van Stany Crets Lee & Cindy C. Ook was hij te zien in de Sinterklaasserie Op weg naar pakjesavond als Jozias op Nickelodeon. In 2017 was hij te zien in een nieuwe Ketnet serie De Regel Van 3s.

“Bertrand voelt zich niet begrepen door de wereld, wat wordt dit heerlijk om te spelen.”Florian Avoux
Barbara de Winter

Danielle


Barbara behaalde een bachelor musicologie aan de KU Leuven en studeerde vervolgens musical aan Laine Theatre Arts (UK).

Je kon Barbara aan het werk zien in Disney’s The Little Mermaid als Arista (Flanders Expo), Startrack (Epsom Playhouse), Follies als Hattie Walker (LTA Studio Theatre), Musical theatre classics o.l.v. Stephen Brooker, Is there life after High School? (LTA Studio Theatre).

Barbara werkte ook mee als stemactrice aan enkele audioboeken.

“Zijn meisjes nog steeds zo bizar als in 1977? Tijd om mijn grenzen te verleggen en erachter te komen. ”
Barbara de Winter

Deel deze pagina met je vrienden

Koop je tickets


standaard

standaardtickets

VIP

exclusieve tickets
met catering arrangement

groep

tickets voor groepen
vanaf 10 personen


Met vragen over de aankoop van tickets kan je hier terecht!