Doornroosje

de sprookjesmusical

Zeg maar u tegen deze

CAST

Tinne Oltmans

Doornroosje


Als Doornroosje wist Deep Bridge Tinne Oltmans te overtuigen terug de sprong te maken naar musical. Tinne is bij het jonge publiek vooral bekend als Mila in de jeugdserie ‘Ghost Rockers’, maar heeft altijd al een boon gehad voor musical. Op haar elfde had ze als Martha al een rol te pakken in ‘The Sound of Music’, waar ze voor het eerst het podium mocht delen met haar huidige prins: Thomas Van Goethem. Ze is dan ook laaiend enthousiast dat ze nu eindelijk terug de stap kan maken naar musicalland als schone slaapster.

“Musical is altijd een passie geweest. De combinatie zang, spel en dans heeft zo veel meer mogelijkheden om een verhaal te vertellen…

En ik heb gewoon ook altijd al eens een prinses willen zijn!”Tinne Oltmans

Thomas Van Goethem

De prins


Als knappe prins krijgt Tinne Thomas Van Goethem aan haar zijde. Thomas werd bekend als Jonas in de jeugdreeks BOOH!, maar is vandaag vooral bekend als presentator op Disney Junior. En er is ondertussen geen enkele prinsen-, jagers- of kappersknechtrol in de hele sprookjeswereld die onbekend is voor Thomas.

“Tinne en ik speelden een dikke twaalf jaar geleden
broer en zus in ‘The Sound Of Music’.

Nu, zoveel jaar later, sta ik te popelen om opnieuw met haar op de planken te staan. En ik mag zelfs haar prins zijn!”Thomas Van Goethem

Mark Tijsmans

De koning


Mark Tijsmans is een schrijver van jeugd en kinderromans. Al spreekt hij zelf veel liever over familielectuur. Tien jaar lang speelde hij Wilfried Pasmans in ‘Flikken’ en voordien vertolkte hij drie jaar lang de rol van Bennie De Taeye in ‘Thuis’. Mark speelde daarnaast tal van gastrollen in Vlaamse series. Mark was van bij de start ook vier jaar lang wrapper bij Ketnet en was daar de oprichter van de enige echte ‘Ketnetband’. Mark zong hoofdrollen in verschillende Vlaamse musicals zoals o.a. ‘Peter Pan’, ‘Romeo & Julia’, ‘Camelot’, ‘Domino’, ‘Annie’, ‘Marrie-Antoinette’ en ‘War Horse’. Voor zijn rol als Harrie in de productie ‘Mamma Mia’ ontving hij een Vlaamse musicalprijs.

Afra Voesenek

De koningin


Afra studeerde in 2004 af aan de opleiding Muziektheater van Codarts in Rotterdam. Na verschillende schoolproducties waaronder ‘Chicago’ en ‘Closer than ever’, kon ze meteen aan de slag als swing in haar eerste professionele productie, de hitmusical ‘MammaMia!’ van Stage Entertainment. Daarna volgden diverse producties waaronder de tour van ‘Love me just a little bit more’ (Kat), ‘Studio 100 sprookjesshow’ (lelijke eendje), ‘Beauty & the Beast’ Nederland en België (cover Belle), ‘Dora’s piratenavontuur’ van Studio 100 (Dora). Ze speelde mee in de musical ‘Les Misérables’ waar ze vaak de rol van Cosette mocht vertolken. Daarna volgde de Nederlandse tour van ‘MammaMia!’ waar ze ditmaal cover Ali was. Ze speelde verschillende rollen bij de voorstelling ‘Tussen licht en donker’ van Vlaams Fruit. En ze maakte deel uit van de musicals ‘Oliver’ van Music Hall (melkmeisje) en de 3D-musical ‘Alice in Wonderland’ met K3 van Studio 100.
Ook zong ze in het meisjeskoor Scala, is al jaren actief als zang- en muziekdocente, verleende ze haar stem onder andere aan de film “The golden Compass”, was te ze zien bij verschillende Musicalawardgala’s en is haar stem te horen op verscheidene castalbums. Ze was te zien op de uitmarkt Amsterdam als Cosette en deed mee aan het Studio 100 Zomerfestival in Ahoy Rotterdam.

Laurenz Hoorelbeke

Titus


Laurenz studeerde af in juni 2010 aan het Brussels conservatorium, afdeling musical.

Ervaring deed hij op in hoofdcast of ensemble met understudies van oa ‘Viage! Viage!’, ‘Oliver!’, ‘Spamalot’, ‘Ben X de musical’, ‘Shrek de musical’, ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’, ‘Doornroosje’, ‘Suske en Wiske, de musical’, Winterrevue en ‘Evita’. HIj was ook te zien als de geschifte Dr. Frank-N-Furter in de ‘Rocky Horror Show’.

Daarnaast heeft Laurenz veel ervaring als backing vocal, studio backing, stemacteur, en werkt hij vaak mee aan kooropnames voor openluchtmusicals. Binnenkort zal hij te zien zijn in ‘Winterrevue 2017’, als Titus in ‘Doornroosje, de sprookjesmusical’ en ‘Er was eens, het sprookjesconcert’.

Jasmine Jaspers

Fien


Jasmine studeerde woordkunst en drama aan het Lemmensinstituut in Leuven en trok na een voorbereidend jaar Musical aan de Kunsthumaniora van Antwerpen naar Tilburg. Daar studeerde ze muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ze kreeg voor deze productie ook zangles van Tim Stuart.

Jasmine heeft al heel wat musicals op haar palmares staan. Ze schitterde in het ensemble van ‘Fiddler on the Roof’, speelde een belangrijke rol in ‘Domino’ en ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’ en verzorgde een tijdje de rol van Céline in ’14-18’. In de ‘Rocky Horror Show’ vertolkte ze de rol van Magenta.

Recent stond ze in ‘Piaf, de musical’ en konden de kleinste musicalfans haar aan het werk zien als Fien in ‘Rapunzel’. Volgend jaar kan je Jasmine ook bezig zien in de Deep Bridge-producties ‘Doornroosje, de sprookjesmusical’ en ‘Er was eens, het sprookjesconcert’. En in ‘Die van mij snurkt’ van het Echt Antwaarps teater.

Naast haar musicalwerk is Jasmine’s stem ook geregeld te horen in reclamespots of series.

Helle Vanderheyden

Goede fee


Helle studeerde af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting Musicaltheater in Tilburg. Ze speelde na haar studies mee in de musicals ‘De Producers’, ‘Domino’, ‘Assepoester’ en ‘Sneeuwwitje’.

Vorig jaar speelde Helle de rol van Sandy in de musical ‘Grease’. Ze vertolkt sinds het 21ste seizoen studente Martha in de comedyserie ‘De Kotmadam’ op VTM. In ‘Geubels en de Belgen’ speelde ze de vrouw van Philippe Geubels. Een van haar laatste producties was de theatervoorstelling ‘Aspe’. Bij de kinderen is Helle Vanderheyden vooral bekend als prinses Iris uit de televisiereeks ‘Prinsessia’ van Studio 100.

Binnenkort speelt ze ook prinses Assepoester in het gloednieuwe sprookjesconcert ‘Er was eens…’!

Deel deze pagina met je vrienden