The Musical Academy

Masterclasses door échte experts

Maandelijks organiseren we masterclasses op zaterdagnamiddag, van 14u tot 16. De masterclasses zijn open voor alle geïnteresseerden die op zoek zijn naar een verdiepend leermoment. In 2019-2020 zullen er 7 masterclasses georganiseerd worden voor verschillende leeftijden. Laat het aanbod je inspireren en schrijf je in!

Studenten uit ‘The Musical Academy’ dienen zich voor de masterclasses apart in te schrijven. Op die manier leggen zij hun eigen accent in het leertraject. Deelname voor hen is gratis en niet verplicht. Er wordt ten zeerste aangeraden om op deze opportuniteit in te gaan.


Masterclass
DANS

Image

Wanneer: Zaterdag 28 maart van 14u tot 16u
Leeftijd: 15 tot 35 jaar
Waar: Terbekehofdreef 43, 2610 Wilrijk
Prijs: €50 + €6 verzekering bij Opendoek

Masterclass
LAX VOX

Deze masterclass is geannuleerd n.a.v. COVID-19

Laurent Flamant neemt jullie in deze twee uur durende masterclass mee in de wondere wereld van dans. De masterclass wordt opgebouwd alsof je zelf in een Broadway Dance Class zou staan. Je krijgt een uitgebreide opwarming, met focus op techniek, en daarna leert Laurent één van zijn eigen choreografieën aan. Bereid je voor om flink te zweten en hard te werken. No pain, no gain! Vergeet nadien niet goed te stretchen.  

Geschoold in Luik, Amsterdam en New York deed Laurent Flament mee aan verschillende internationale danswedstrijden. Als danser heeft hij met verschillende topchoreografen gewerkt waaronder Bob Wilson, Franco Dragone, Bruno Vandelli, Michael Keegan-Dolan en Martino Müller. Hij danste ook zelf in producties van o.a. Endemol, Anita Mann Productions, Opera De Munt en Music Hall. Voor theater choreografeerde hij o.a. voor ‘Millenium show’ (Fort Lauderdale USA), ‘West-Side Story’, ‘The Sound of Music’ en ‘Annie’. Ook heeft hij voor verschillende tv- programma’s waaronder ‘Idool, ‘The Ultimate Dance Battle’ en ‘So You Think You Can Dance’ gewerkt als choreograaf. Eerder was hij ook verantwoordelijk voor de choreografie van o.a. ‘Evita’ en de ‘Rocky Horror Show’. Laurent verzorgt momenteel de choreografie voor ‘MAMMA MIA!’. 

Deze masterclass is er voor iedereen die zich op hoog niveau wil verdiepen in de danstechniek en graag beweegt. Voorkennis is niet vereist, Laurent past zich aan de groep aan.


Masterclass
IMPROVISATIE

Image

Wanneer: Zaterdag 25 april van 14u tot 16u
Leeftijd: 10 tot 18 jaar
Waar: Terbekehofdreef 43, 2610 Wilrijk
Prijs: €50 + €6 verzekering bij Opendoek

Masterclass
Estill Voice Training

In deze masterclass met Ianthe Tavernier focussen we op acteren, en meer specifiek op improviseren. Improviseren is een belangrijke vaardigheid voor elke acteur en actrice. Je leert tijdens deze masterclass je angsten overwinnen om zonder enige tekst je verbeelding zijn gang te laten gaan. Na deze masterclass zou je meer vertrouwen moeten hebben in jezelf, en kan je meer durf op het podium laten zien.

 Ianthe studeerde muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, en kreeg meteen na haar opleiding de understudy van Glinda te pakken in de musical ‘Wicked’.

Haar eerste hoofdrol volgde snel als Ariël in de Disneymusical ‘The Little Mermaid’, Debbie in ‘Iedereen Beroemd’ en recentelijk speelde ze Yasmine in ‘Aladdin’. Naast een bloeiende theater carrière is ze ook op het scherm niet weg te denken. Ze is erg geliefd als Floortje uit ‘de Buurtpolitie’, en ook haar passage in ‘Steracteur Sterartiest’ en ‘Dancing with the Stars’, is niet onopgemerkt gebleven. Daarnaast zingt Ianthe samen met Isabelle A en Helle Vanderheyden bij ‘Les Copines.’

 Deze masterclass is geschikt voor iedereen die wil proeven van het improviseren in een theatrale context. Belangrijkste vereiste is je wil om te leren en de stap naar het podium te durven zetten.

INSCHRIJVEN

Masterclass
COMPOSITIE

Image

Wanneer: Zaterdag 20 juni van 11u tot 13u
Leeftijd: 16 tot 40 jaar
Waar: Terbekehofdreef 43, 2610 Wilrijk
Prijs: €50 + €6 verzekering bij Opendoek

Masterclass
Estill Voice Training

Musicalcompositie is een specifieke keuze als componist. Er zijn geen masterclasses of studierichtingen die hierop focussen. Daardoor zijn er amper nieuwe musicalcomposnisten. Omdat we sterk geloven in het kansen geven aan jong talent, bieden we deze unieke masterclass met Ad van Dijk aan.  

Ad van Dijk is een grote naam in de Nederlandse en Vlaamse musicalwereld. In 2017 tekende hij met zijn muziek mee het succes van ‘Ridders Van De Ronde Keukentafel’. Hij schreef bekende musicals als ‘Cyrano’ en ‘Joe’ en arrangeerde verscheidene musicals. ‘Cyrano’ werd met veel succes opgevoerd op Broadway, in Duitsland en Japan. Ad is als docent verbonden aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Hij was verantwoordelijk voor de arrangementen voor ‘The Bodyguard’, ‘The Sound Of Music’ en ’MAMMA MIA!’ (NL & BE). Hij tekende eveneens voor de arrangementen en de muzikale leiding van ‘Er was eens…, het Sprookjesconcert’ en ‘Monty Python’s Spamalot’.  

Deze masterclass, die ingericht zal worden als een interactief hoorcollege, is specifiek voor iedereen die een carrière  ambieert als musicalcomponist of interesse heeft in dit proces.

Er is dan ook enige kennis van notenleer gevraagd.

Ad geeft onder andere inzicht in de muzikale opbouw van een musical, en focust op verschillende stijlen die in een musical aan bod komen.

INSCHRIJVEN

Lees hier de voorwaarden
Heb je nog vragen? Mail dan naar musicalacademy@deepbridge.be en wij helpen je zo snel mogelijk verder.

‘The Musical Academy’ is een initiatief van de VZW ‘Iedereen naar theater’ en wordt ondersteund door Deep Bridge Licensing.
Voor meer info over de werking van de VZW kan je mailen naar grietkin@iedereennaartheater.be