The Musical Academy

Musicallessen

KALENDER

Van 5 oktober elke zaterdag in Wilrijk

INSCHRIJVEN

De opleiding is er voor iedereen die kennis wil maken met het musicalvak op een zo professioneel mogelijke manier. Wij houden van dit vak, en houden er van om jou hiermee kennis te laten maken. Iedereen die een professionele opleiding ambieert, graag wil doorstromen naar een professionele kindercast, of wil bijleren op gebied van musical, is welkom. De focuspunten zijn eerlijk spelen: welk verhaal wil je vertellen, welk personage speel je in dat verhaal, en hoe trek je de lijn door van spelen naar zingen en dansen. Je ontwikkelt je eigenheid, maar ook het ‘blenden’ in een ensemble is een belangrijke focus.

KALENDER

Van 5 oktober elke zaterdag in Wilrijk

MEER INFO

ORGANISATIE

ORGANISATIE

Elke zaterdag wordt van 9u tot 13u15 in twee groepen (een groep van het 5de tot 2e middelbaar en een groep van het 3de tot het 6de middelbaar), van telkens maximum 18 leerlingen gewerkt. De leerlingen krijgen in totaal 27u zang, 27u spel, 27u dans, en 27u integratie in de vaste repetitiezalen van Deep Bridge. We starten begin oktober en gaan door tot eind mei, volgens de schoolkalender. In de schoolvakanties zijn er dus op zaterdag geen lessen. Er zijn twee showcases (in november en mei) met telkens een evaluatiemoment zodat de leerlingen inzicht krijgen in hun leerproces. Daarbovenop wordt er maandelijks één masterclass op zaterdagmiddag georganiseerd, van 14u tot 16u, waarop de deelnemers zich kunnen inschrijven. Dit is niet verplicht, en is open voor andere studenten. Een masterclass kan zijn: fysieke training, liedinterpretatie, gezond stemgebruik, musicalcreatie, storytelling, uitspraak, tapdans, enz.

ONTDEK ONZE MASTERCLASSES
Image
Image
Image
Image

WEDERKERIGHEID

WEDERKERIGHEID

We bieden hoogwaardige musicallessen gegeven door excellente musicaldocenten. We zullen er alles aan doen om de leerlingen tot een hoger niveau te tillen en gaan daarbij verder dan enkel de interne lessen. Je zal de kans hebben om naar voorstellingen van Deep Bridge te gaan, de cast te ontmoeten, inzicht krijgen in de producties door een backstage tour en wie weet wel een daguitstap naar London om andere kinderen die op hoog niveau in een musical staan aan het werk te zien. Het spreekt voor zich dat we van de leerlingen verwachten dat ze zich zullen inzetten, gedisciplineerd en met respect voor elkaar zullen werken, de informatie zullen verwerken, en elke les hun best zullen doen om zich te ontwikkelen op musicalgebied.

Deelnemen aan de opleiding kan enkel via audities waar we een kwalitatief profiel willen selecteren. Er wordt geselecteerd op talent en ervaring, maar ook op motivatie en ambitie. De auditie zal dit eerste jaar online zijn.


PRAKTISCH

PRAKTISCH

Wanneer: Elke zaterdag van 9u00 tot 13u15 vanaf 5 oktober 2019 tot 16 mei 2020, volgens de schoolkalender
Waar: Terbekehofdreef 43, 2610 Wilrijk
Leeftijd:
Groep 1: 10 tot 14 jaar
Groep 2: 15 tot 18 jaar
Capaciteit: Max. 18 studenten per groep
Prijs: €550 + €6 verzekering bij Opendoek

De opleiding is niet goedkoop. Wil je graag auditeren en de lessen volgen, maar ervaar je een drempel bij betalen van het inschrijvingsgeld? Mail ons en we kijken wat mogelijk is qua kansentarief.  

Wat moet je opsturen:

  • Een filmpje of een tekst met motivatie waarom jij een plek in The Musical Aademy verdient.
  • Een Nederlandstalig lied van max 2 minuten: Dit nummer mag dramatisch, grappig of vrolijk zijn.
  • Vertel het mooiste, grappigste, zotste verhaal dat jij al hebt meegemaakt
  • Je gegevens: naam, leeftijd, adres, e-mailadres en gsm van je ouders

Stuur dit zo snel mogelijk op via het inschrijvingsformulier voor 30 september. Je krijgt van ons kort daarop te horen of je geselecteerd bent en kan starten op 5 oktober.

INSCHRIJVEN

Lees hier de voorwaarden
Heb je nog vragen? Mail dan naar musicalacademy@deepbridge.be en wij helpen je zo snel mogelijk verder.

‘The Musical Academy’ is een initiatief van de VZW ‘Iedereen naar theater’ en wordt ondersteund door Deep Bridge Licensing.
Voor meer info over de werking van de VZW kan je mailen naar grietkin@iedereennaartheater.be