Spamalot

Stany Crets brengt hedendaagse Monty Python’s Spamalot


Dit jaar brengt Stany Crets een nieuwe, hedendaagse bewerking van de film ‘Monty Python and the Holy Grail’ uit 1975. Niet zomaar een bewerking. De toegevoegde, van-de-pot-gerukte Broadway-parodieën maken van deze musical de meest gestoorde must-see knaller van dit seizoen.

KALENDER

Try-outs vanaf 21 maart › Capitole Gent
vanaf 28 maart › Stadsschouwburg Antwerpen

KOOP TICKETS

HET VERHAAL

HET VERHAAL

In 2011 stond Stany Crets al eens aan het roer van deze veel geprezen musical-klassieker. Dat was een daverend succes, maar deze keer wordt het nóg briljanter, nóg grappiger en nóg uitbundiger. Ook nu zullen Koning Arthur en zijn bediende Patsy de zoektocht naar de Heilige Graal beginnen. Een avontuur waarin onze Vlaamse cast de sterren van de hemel zal zingen. Tegelijkertijd drijven ze de spot met het musicalgenre, want “’t Is goed in ’t eigen hert te kijken”.

Stany Crets kennen we onder andere van de ‘Rocky Horror Show’, die in 2017 niks dan lof heeft ontvangen, en ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’ uit 2013. Elke internationale titel transformeert hij tot een stukje Vlaams erfgoed. Vlaams erfgoed met een hoek af. Een Engelse tekst doorspekt met Engelse humor vertalen naar een oer-Vlaams geheel, is dan ook niets nieuws voor de regisseur.

Voor deze ‘Spamalot’ werkt hij nauw samen met twee nobele ridders. Eric Idle schreef het libretto en de liedjes en samen met zijn trouwe partner John Du Prez leverde hij de muziek.

Image

MEDIA


CAST

Koen Van Impe

Koning Arthur

Jonas Van Geel

Sir Robin

Jan Van Looveren

Sir Galahad

Walter Baele

Sir Lancelot

Kobe Van Herwegen

Sir Bedevere

Ann Van den Broeck

Dame van het meer

Nordin De Moor

Patsy

Dieter Verhaegen

Nog niet dode Fred

 
 
 

CREATIVES

Stany Crets

Regie

Martin Michel

Choreografie

Ad Van Dijk

Musical supervisor

 

Deel deze pagina schaamteloos met je vrienden

Koop je tickets


standaard

standaardtickets

VIP

exclusieve tickets
met catering arrangement

groep

tickets voor groepen
vanaf 10 personen


Met vragen over de aankoop van tickets kan je hier terecht!

Image
Image
Image
Image