Ruim 12.000 mensen komen samen op KUNSTBERG in Brussel voor cultuur & events!

Nieuws

Brussel, 26 december 2021 – De vredevolle bijeenkomst van de verenigde event- en cultuursector was een succes. Tweedekerstdag werd gekenmerkt door solidariteit en door steun. Beide sectoren zijn dan ook bijzonder tevreden over de talrijkeopkomst.

Met meer dan 12.000 waren ze, de aanwezigen die de cultuur- en eventsector op de Kunstberg in Brussel een hart onder de riem staken. Deze talrijke opkomst is een sterk signaal naar de regering: de liefde voor cultuur en events is niet te stoppen, en de beslissingen die genomen werden zijn onterecht.

Na twee jaar van inspanningen, investeringen, veel goede wil, en flexibiliteit werden onze sectoren op 22 december opnieuwgesloten. Een beslissing die voelde als een afstraffing, gezien ze niet door de GEMS werd geadviseerd. Ook het publiek en het personeel, werkzaam in de event- en cultuursector waren duidelijk niet akkoord. Tijdens deze bijeenkomst werd niet alleen om een heropening van beide sectoren gevraagd, maar ook een breder kader dat op lange termijn werkbaar en rendabel is. Geflankeerd door de nodige steunmaatregelen. Geen jojobeleid, wel concrete oplossingen.

De brede event- en cultuursector danken iedereen voor deze vreedzame komst. De steun was hartverwarmend.

De verenigde cultuur- en eventsector #greenlightforculture #greenlightforevents

Foto: Nicolas Maeterlinck – VRT